Amendment_0001_19Dec16_FIR_DD.pdf
PDF 71 KB Posted
- Attached to
- USCGC FIR FY2017 DRYDOCK REPAIRS
- Solicitation number
- HSCG85-17-Q-P45024
About this file
Amendment 0002- Questions Answered
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
HSCG85-17-Q-P45024
USCGC FIR DRYDOCK REPAIRS
Amendment 0001
1. QUESTION: Work Item 009, Paragraph .3.2, Clean and Inspect Ballast Tanks. Will all tanks listed in
Table 1 be pumped down to low suction? If not, what is the total number of gallons that will have to be disposed of?
ANSWER: Ballast tanks will be pumped to low suction upon arrival. EO
2. QUESTION: Work Item 023, Paragraph 3.8, Overhaul or Renew Sea Valves and Waster Pieces.
Which valves listed in 1.1.1 and 1.1.2 have waster pieces?
ANSWER: USCG does not maintain a validated waster piece listing. The information may or may not be available in close examination of referenced drawings. Normal naval sea water design dictates all sea valves have waster pieces, so for purpose of bid Contractor shall assume all valves will be discovered to have an associated waste piece that shall be inspected per paragraph 3.8 of specification. In the event a valve was discovered not to have a waster piece, the required waster piece inspection CFR would notate no waster piece installed for that valve."
3. QUESTION: Work Item 033, Paragraph 3.1.2, Overhaul Twin Pivot Arm Davit. Contractor is used to having the USCG provide tech rep for this piece of machinery. Is the USCG, or the contractor, responsible for hiring the tech rep?
ANSWER: CG will provide/hire tech rep. for Work Item 033
4. QUESTION: Work Item 052, Paragraph 1.1, Provide Temporary Messing. What work items will effect WI-52?
ANSWER: Tempory Messing will be depending on how work is performed by Contractor, you will need to determine if temporary messing will be needed. Examples of this could be ventilation cleaning in galley/scullery and grey water tank cleaning conducted in a way that affects onboard messing operations as described by spec. any disruption to food prep.
5. QUESTION: Work Item 076, Paragraph 3.12, Remove, Inspect, Reinstall Shafting. Paragraph 3.12 states to remove the stern tube shaft seal on the definite item “Propulsion Shaft Seal Mechanical
Overhaul and Inflatable Renewal”. This is an optional item, not a definite item. Contractor recommends changing the WI-10 to a definite item.
ANSWER: Changed WI-10 to definite; PROPULSION SHAFT SEAL MECHANICAL
OVERHAUL AND INFLATABLE RENEWAL
6. QUESTION: Work Item 076, Paragraph 3.12.1, Remove, Inspect, Reinstall Shafting. Paragraph
3.12.1 states to remove the bulkhead shaft seal on the definite item “Propulsion Shaft Seals
(Bulkhead), Overhaul”. There is no definite, or optional item for this. Contractor recommends adding a new definite item for these seals. Will USCG provide GFE to overhaul these seals?
ANSWER: Add WI-81 (definite); PROPULSION SHAFT SEAL (BULKHEAD OVERHAUL
7. QUESTION: Work Item 076, Paragraph 3.16, Remove, Inspect, Reinstall Shafting. Paragraph 3.16 states to take TIR readings of the shaft, the shaft will need to be installed in a lathe to take these readings. To take these readings the hub will need to be removed. Contractor recommends changing the WI-13 to a definite item.
HSCG85-17-Q-P45024
USCGC FIR DRYDOCK REPAIRS
Amendment 0001
ANSWER: Changed WI-13 to definite; CONTROLLABLE PITCH PROPELLER HUB, REMOVE AND REINSTALL
8. QUESTION: Work Item 076, Paragraph 3.19, Remove, Inspect, Reinstall Shafting. Paragraph 3.19
States to remove the oil tubes from the shafting. To remove these oil tubes the hub will need to be removed. Contractor recommends changing the WI-13 to a definite item.
ANSWER: Changed WI-13 to definite; CONTROLLABLE PITCH PROPELLER HUB, REMOVE AND REINSTALL
9. QUESTION: Work Item 076, Paragraph 3.20, Remove, Inspect, Reinstall Shafting. Paragraph 3.20
Bearing inspection is usually performed on a separate work item. There is no mention of replacing stave bearings, stave bearings are usually a long lead item. Should contractor include this bearing inspection on this WI, and if stave bearings are needed, this will be subject of a change request?
Also there is no WI to skin cut shaft journal, and if this is needed, this will be subject of a change request?
ANSWER: Add WI-82 (optional); PROPULSION TAIL SHAFT SLEEVE, SKIM CUT
Add WI-83 (optional); PROPULSION SHAFT BEARING, STAVE RENEWAL
10. QUESTION: Task # 14 of 3.2 calls for renewal of all system hydraulic fluids. Please provide quantities and types of hydraulic fluid to be renewed.
ANSWER: MOBIL DTE 10 Excel 46. Total quantity in HPU, 200 gal.
File details come from the government source that posted it. Updated .