Cargo_Inspection_Q&A.docx.pdf

PDF 124 KB Posted

Attached to
Cargo Inspection Service Federal contract opportunity
Solicitation number
HQ001318Q0007
Issued by
Defense Security Cooperation Agency

View the file

Other files for this federal contract opportunity

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1) 1.5 Special Qualifications in the Performance Work Statement states, "The offeror shall provide resumes of all proposed personnel". Our company will try to utilize qualified personnel located within close traveling proximity to the cargo to be inspected, therefore, since these locations are unknown by our company, how can we provide resumes for all contracted proposed personnel? we can provide resumes for a Contract Manager, Alternate Contract Manager, other Key Personnel, and a sampling of the resumes for some of our experienced inspection personnel. Is this acceptable?

Answer: Resume is a requirement and shall be submitted to make sure that the inspector(s) you are providing has the qualification, experience, and education requested in the solicitation.

2) Have any major accidents to contractor personnel been reported in the last 4 year contract, so we can determine the risks involved with these inspections?

Answer: No Reports of accidents during inspections have ever occurred with these contracts.

3) 1.8 Manpower Reporting - 2nd to last sentence states, "While inputs maybe reported any time during the FY, all data shall be reported no later than October 31 of each calendar year, beginning with

2014." It appears this should be changed to 2018?

Answer: It is noted. It is 2018.

4) The Instructions to Offerors Section 1.3.3 states there was an attachment 6, past performance questionnaire. FVI located attachments 1, 2, and 4, on the original synopsis dated May 18, 2018, can you please provide attachments 3, 5, and 6?

Answer:

The below attachments are in the solicitation.

a. Attachment 1 - PWS

b. Attachment 2 - Price schedule

b. Attachment 3 - Instruction to offeror

c. Attachment 4 – Evaluation Factor

d. Attachment 5 – Minimum standard Tracking sheet

c. Attachment 6 - Past Performance questioners (PPQ)

5) Please note that on the pricing schedule, Option Year 1, CLIN 1002 total travel price of $5,632 should be located on CLIN 1003.

Answer. Corrected and submitted as Attachment 2 / Price schedule is revised.

6) Is there an incumbent?

Answer: The previous contractor was:

Information Systems & Networks Corp, 10411 Motor City Dr Bethesda MD 20817-1002

Contract No. HQ0013-11-P-0064

7) Is there an incumbent contractor currently providing these services. If yes, please provide the incumbent's name, contract award number and since when is the incumbent contractor providing these services

Answer: See answers to question #6 above.

8) What are the anticipated CONUS / OCONUS locations for providing these inspection services?

Answer: China, Vietnam, and Hong Kong but not limited to those countries.

9) How many inspector resumes will need to be provided with the submittal?

Answer: Minimum of three (3) resumes will need to be submitted.

10) Where should the inspector/s be located (their home base)? Para 1.6.6 of the PWS states - "Travel outside of the DC Metro Area is anticipated"? Doe the Government expect the Inspectors to be located in Washington

DC Metro area and travel to the inspection sites as required?

Answer: No.

11) Will the Government provide the requirement/format for the Cargo Inspection Checklist mentioned in Para

5.1.3 of Part 5 - specific Tasks.

Answer: No, the U.S. Government will not provide the format for the Cargo Inspection Checklist.

12) Can the completed, signed Inspection Certificates + pictures submitted via an email as attachments? Are there any restriction on the email attachment file size?

Answer: The completed inspections will be uploaded to an automated system. The system should be able to handle a normal attachment file size. The system will let you know if the file is too large.

13) When an inspector travel from his/her home base to carry out an inspection - will the Government reimburse for the travel time and other related travel expenses?

Answer: Yes.

14) How many days of advance notice will the Government provide for each inspection assignment?

Answer: No advance notice is given. The contractor is given 5 days to assign an inspector to the request.

15) Are the inspection service assignments spread evenly throughout the year or are there months when most of the inspection assignments are carried out?

Answer: The inspections are assigned throughout the year evenly. The summer months seem to pick-up slightly.

16) Where should the Contract Manager be located?

Answer: At their business site

17) Please provide a copy of PPQ - Attachment 06.

Answer: See attached.

18) Please extend the submittal date for the Solicitation response.

Answer: No.

File details come from the government source that posted it.