HE125417R0019_Amend_0002.pdf

PDF 108 KB Posted

Attached to
K-5 Literacy Curriculum Materials for DoDEA Schools Federal contract opportunity
Solicitation number
HE125417R0019
Issued by
Department of Defense Education Activity

About this file

The purpose of this amendment is to post responses to two remaining vendor questions.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to K-5 Literacy Curriculum Materials for DoDEA Schools, newest first.
File Type Posted
HE125417R0019_Amend_0001.pdf PDF
HE125417R0019_K-5_Literacy_RFP.pdf PDF
Attachment_4_Cloud_Info.docx DOCX document
ATTACHMENT_2_PP_Part_1.pdf PDF
ATTACHMENT_5_GPAT.pdf PDF
ATTACHMENT_3_PP_Part_2.pdf PDF
Attachment_1_K-5_Literacy_Pricing_Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
K-5-Literacy_Draft_SOW.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this amendment is to post responses to tw o remaining vendor questions.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 9

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 06-Nov-2017

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X HE125417R0019

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

19-Oct-2017

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

06-Nov-2017

CODE

DOD EDUCATION ACTIVITY

ATTN: PROCUREMENT DIVISION

4800 MARK CENTER DRIVE

SUITE 05F09-02

ALEXANDRIA VA 22350-1400

HE1254 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

HE125417R0019

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

The following have been modified:

K-5 Literacy Curriculum Resources

Vendor Q&As

1. Will you be considering supplemental literacy materials in the RFP?

Answer: The requirement is for core curriculum materials, with supplementary materials, for kindergarten through grade 5. The requirement is not solely for supplemental materials.

2. Is it possible for you to tell us who is the incumbent and what was the amount awarded in the last contract?

Answer: The previous contract was number HE1254-08-D-0003 and the incumbent contractor was Pearson Education. The contract value at the time of award was an estimated $12,339,966.00 for a base year and four option years.

3. Would the DoDEA be open to supplemental resources to support the Core Curriculum or are you requesting bids only for Core Curriculums and materials. Also, would you accept supplemental materials that are digital solutions only, or do they have to include both print and digital?

Answer: The requirement is for core curriculum materials, with supplementary materials, for kindergarten through grade 5. The requirement is not solely for supplemental materials. For students, the core curriculum materials should be print materials that are complemented by digital resources (SOW 3.2.2.a) and student supplementary materials should be a combination of print and digital (SOW 3.5.1).

4. Regarding the Oral Virtual Presentations, can minor modifications be made to the MS Power Point slide deck after the initial November 9th due date, as we finalize our presentation?

Answer: We have updated the solicitation requirements so that the Oral Virtual Presentation slides are due with proposal submission on November 17 rather than November 9. A vendor hosted proposed solution should still be included with the IT Components submission due on November 9.

5. In demonstrating the digital program live during the Oral Virtual Presentations, what details should be noted in the MS Power Point slide deck submitted by November 9th?

For example, can the slide say: Live demonstration and walk-through of components?

Answer: See answer to Question 4. Oral Virtual Presentation slides are no longer due on November 9.

6. Regarding the Oral Virtual Presentation, “Only personnel of the offeror’s in -house staff shall participate. Offerors are cautioned that consultants shall not participate in oral presentations”.

1. Can you please elaborate on this requirement?

2. Can you please define “in-house staff”?

3. Can you please define “consultants”.

Answer: The intention is for the Oral Virtual Presentation to be provided by an employee working for the company submitting a proposal, and NOT for the company to hire a consultant to deliver a professional presentation.

In house staff are employees of the contractor submitting a proposal. Consultant is a person who provides expert advice professionally and is not a direct employee of the contractor submitting a proposal.

7. Can you please confirm that the Materials Set-Up date is Friday, November 17 from

10AM-2PM ET?

Answer: Yes, the Materials Set-Up date is Friday, November 17 from 10AM-2PM ET.

8. Could there be multiple awarded vendors or will there be only one awarded vendor?

Answer: The Government intends to award a single contract for this requirement.

9. We understand that only in-house staff can participate in the Oral Presentations. Are we allowed to have more than one of our in-house staff participate in the oral presentation?

Answer: Yes, you are allowed to have more than one of your in-house staff participate in the oral presentation.

10. Does the Oral Presentation need to be presented by grade level or by the entire program?

Answer: The presentation should address the evaluation criteria for Factor 1 – Technical Capability as described in Section 4B, as well as provide an interactive overview of the offeror’s proposed digital materials.

11. Regarding the award of the final contract,

a. When does DoDEA expect to award the contract?

b. Approximately when should the vendor receive the delivery order?

Answer: DoDEA anticipates that the contract will be awarded in early February. The first delivery order will be issued shortly thereafter.

12. Regarding the estimated number of K-5 Students and Teachers, page 4:

a. In determining a correct number of teacher materials in the Price Proposal, how should vendors estimate prices for ESOL, gifted, special education teachers and support specialists?

b. Should vendors have one column for Teachers that include all the teachers and specialists throughout the school system and then another column for only Classrooms which would presumably be only classroom teachers?

Answer: Please use the quantities provided in Attachment 1 K-5 Literacy Pricing Schedule. These quantities factor in all teachers, as well as all support staff, who will require these materials. The intent is that all support staff will have only the digital materials.

SF 1449

13. On page 1 SF 1449, block 17a calls for a code. What code is it referring to?

Answer: This is referring to the contractor’s CAGE code and will be completed by the Government once contract award is made.

14. On page 1 SF 1449, block 17a also calls for a Facility Code. Where is this code found?

Answer: If applicable, this will be completed by the Government upon contract award.

Section 4A

15. Page 25: Section 4A/Part 1 – Administrative, Past Performance & Price/ 1.

Administrative c.

On page 25, the RFP states, “Failure to acknowledge an amendment may render an offeror’s overall proposal ineligible for award, and lead to rejection of the proposal by the Government.” Is there a final date for amendments?

Answer: There is no final date for amendments. If an amendment is made after an offeror submits their proposal, the offeror shall submit an acknowledgement of the amendment to be added to their proposal submission as long as it’s received before the proposal submission deadline. If the amendment requires the offeror to make changes to their proposal, the offeror may resubmit their proposal before the proposal submission deadline noting that this proposal replaces the first one submitted.

16. Page 25: Section 4A/Part 1 – Administrative, Past Performance & Price/ 1.

Administrative d.

Are the provisions as defined on page 25 of Part 1 – Administrative, Past Performance & Price requirement under 1.d. (as quoted below) fully addressed on pages 41-61 as addressed in paragraph b or are there additional steps to fulfill/address these terms?

Answer: Offerors should review all provisions in the solicitation and complete those which are required and/or applicable.

17. Page 26: Section 4A/Part 2 – Technical Proposal/ 1. Proposed Materials: a.

Because our curriculum includes authentic independent reading libraries, thematic research libraries, and class sets of all Anchor Texts, a complete set of all the curriculum materials will be more than $50,000 retail and will include a delivery of approximately 150 boxes.

We are happy to provide this to the DoDEA; however, most curriculum review teams have opted for our review sample sets instead.

These sets would be no more than 30 boxes total and would still include for every grade:

All teacher materials Samples of Core (Anchor) Texts and Read Alouds Samples from each independent library Visual representation of the complete modules

Would these sample sets meet the requirements listed on page 26?

Answer: The sample sets, defined by the bullets in the question, would meet the requirements on page 26 as long as the samples represent fully developed materials (i.e.

no prototypes or materials in development).

18. Page 27-28: Section 4A/Part 2 – Technical Proposal/ 1. Digital Information Technology Components e. i.-ii. and 6. Oral Virtual Presentation a-c

Concerning the submission of Oral Virtual Presentation slides on November 9 as discussed on pages 27-28, do we also need to include the handouts along with the slides?

Who is the audience of the Oral Virtual Presentations?

Answer: Handouts would be helpful, but are not required. The audience is the technical evaluation board which includes teachers and support staff. Please also note the response to Question 4 – the deadline to submit the Oral Virtual Presentation slides has been changed.

Attachment 1

19. Column F, I, L, O, R, W, Z, AC, AF, AI Where there are numeric values in the Est Qty columns of Attachment 1 (like 443 and 445), we can see how those quantities correspond to classroom or teacher numbers stated elsewhere in the proposal; however, can you clarify and/or confirm the smaller numbers such as 2, 5, and 10 in lines 0001 to 0032?

Answer: The quantities in Attachment 1 are confirmed though offeror’s are reminded that these are only estimates. The actual quantities will be annotated in the delivery or task orders at the time of order issuance. The smaller numbers represent estimated replacement and replenishment quantities in such cases where materials are lost or damaged and need to be replaced.

20. How many schools will be served during the contract period?

Note: The total number included in the SOW (165) differs from what is stated on page 4 (Table 1) of the RFP: 104 schools and 92-94 within any given grade (???).

Answer: 165 is the number of schools in DoDEA. For the K-5 materials, 104 schools are currently within this structure and for each grades level, 92-94 schools would be represented as we have different configurations throughout our locations based on enrollment and size of buildings (e.g. grades K-1, K-2, K-3, 2-3, K-4, K-5, 2-5, 3-5).

21. Please confirm the shipping requirements. Will vendor materials be delivered to all DoDEA locations within the continental US and locations overseas?

Answer: Materials will be shipped to all DoDEA locations within the continental United States and locations overseas.

22. What is considered a DoDEA location? Is it an individual school building or warehouse?

Answer: A DoDEA location is a school or a district office.

23. For overseas locations, will each delivery be through a freight forwarder?

Answer: Only our locations in Cuba will be delivered through a freight forwarder.

24. Please clarify the requirements for CLIN 0900 shipping line included on Attachment 1?

Answer: Insert the proposed estimated cost for shipping physical materials to all DoDEA locations within the continental United States and locations overseas. The quantities of physical materials are included in Attachment 1.

25. Are vendors required to submit full samples of its proposed curricular materials for each grade and grade level listed in the K-5 Literacy Pricing Schedule (Attachment 1)?

Answer: No. Please see the question and response for Question 17.

26. Will the DoDEA also be reviewing reading programs in Spanish?

Answer: No. DoDEA will only be reviewing programs in English for this requirement.

27. How many tables will each vendor have for the materials display on November 17th?

Please include the space/table dimensions.

Answer: We cannot confirm the number of tables available to each vendor as we do not yet know how many vendors will respond. The size of the tables is 5’x2’.

28. Would it be possible for us to obtain the actual scoring rubric that the reviewers will use in the presentations?

Answer: A scoring rubric will not be used. Evaluators will use the evaluation criteria in Section 4B of the RFP to evaluate the information provided in the oral presentations.

29. When may bidders expect to receive the DoDEAs decision of the final contract award?

Answer: DoDEA anticipates that the contract will be awarded in early February. The first delivery order will be issued shortly thereafter.

30. What are the DoDEAs expectations for vendor Professional Development solutions?

Shall PD be delivered on-site, via webinar or a combination?

Answer: In accordance with the solicitation Part 2.5.c. Curricular Materials Related Services on page 27, it is up to the offeror to describe their proposed program support tools content and delivery. Also see Section 3.8 of the SOW.

31. As a balance literacy program, our package includes student and teacher materials for Whole Group and Small Group for each grade. Is it acceptable to submit our “package” pricing and not break out the cost by the designations “complete set of student materials” and “complete set of teacher materials”?

Answer: We require pricing to be broken down for both student and teacher materials as individual items as well as in sets to provide us with maximum flexibility when we need to order additional materials (for instance if a student loses or damages a book we will have the option to buy a single book or if a student is added to a class we can order just a set of student materials without purchasing additional teacher materials as well.)

32. Our program includes both print and digital resources – everything in print is provided digitally. Is it acceptable to submit our package pricing for our complete sets and not list a separate digital cost? There is no additional charge if the number of teachers or students increase.

Answer: If there is no additional charge for digital resources you may annotate that in Attachment 1 Pricing Schedule with “NSP” (Not Separately Priced) but also provide an explanation in the price proposal narrative.

33. We understand there will be a total of 20 evaluators, can you please tell us which grade level teachers will be represented on the committee?

Answer: All grades levels K-5 will be represented.

34. Do individual schools have loading docks and equipment to receive truck deliveries?

Answer: Most schools do not have loading docks and only a few have the ability to download items off a truck.

35. Where in the vendor’s response should vendors address the Data Management requirements listed in sections 4.3.1 and 4.3.2 (page 10 of the RFP)?

Note: Most of the technical requirements listed in the SOW are addressed as part of the Cloud Questionnaire (Attachment 4), with the exception of these items.

Answer: These should be addressed in Part 2.2- Digital IT Components of the vendor’s proposal.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .