RFI_Steel_Targets-_2.pdf

PDF 57 KB Posted

Attached to
Ballistic Steel Targets for Naval Special Warfare
Solicitation number
H92240-18-Q-1006
Issued by

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

H92240-18-Q-1006

Request for Information (RFI)

1. Question:

In regards to section 4.2 of the Product Description: Is laser cutting acceptable?

Answer: Laser cutting machine is acceptable (Product Description paragraph 4.2).

2. Question:

In regards to section 4.3 of the Product Description: Will mill certs/ test reports certifying AR500 steel be sufficient?

Answer: Mill certification / Test Reports certifying AR500 will be acceptable (Product Description paragraph 4.3).

3. Question:

Diagram A013 appears to be off. I assume the circle diameter is 9 3/8", but not sure how wide the top of the stand is?

Answer: Top of A013 is 8” wide, bottom of stand is 9 3/8", and center circle is 8".

4. Question:

The diagrams for A018 through A024 say 1/2" AR 500, but the ELIN says 3/8". I'm assuming the ELIN is correct, but want to make sure.

Answer: ELIN is correct stating 3/8" AR500.

5. Question:

The diagrams for A018 through A024 are "hanging" targets. Are these also mounted on 2x4s or are they hung on a wire?

Answer: No. The two bolts on top of each target represents them attached to rubber hangers (hangers will be supplied by the Government). Need two 1/2" holes drilled in each target A018 - A024.

6. Question:

Diagrams A033 and A034 don't show a specified width.

Answer: Width is 18”

7. Question:

For parts A045-A054 will the parts be assembled on site or do we need to ship them preassembled?

Answer: Contractor pre-assembly is not required; Government personnel shall assemble on site.

8. Question:

The miscellaneous parts (A065-A076) do not list a metal type. Are there any specific requirements for the angle iron, tubing, etc., or does it just need to be able to hold the weight of the target?

Answer: A068 and front protection plate is AR500 ballistic steel. Targets A069, A070, A071, A072, A073, A074, and A075 are all AR500 ballistic steel. The frames, chains, swing arms, etc., on A065 - A076 are all mild steel (Product Description paragraph 4.1.6).

9. Question:

There aren't any specifications listed regarding finishing (corrosion control, priming/painting, color, etc.) Is the expectation that we deliver the cutouts unfinished?

Answer: Frames shall be painted matte/flat black and the targets shall be painted matte/flat white to prevent corrosion (Product Description paragraph 4.1.8).

10. Question:

Solicitation states that the contractor must "provide a ballistic steel pedigree certificate." Is this a specific form/template or will memos from our steel suppliers suffice for this requirement?

Answer: Memo from vendor or factory will suffice.

11. Question:

Do the targets include the posts, mounts, stands, etc. (everything seen in the image/ drawing)? Or is this contract just for the steel plate target portion of the items listed? More specifically - Items A038-A41 - Do you want the stand/ mechanical device provided / built by us as well. I assume this is a device that brings the target back up? If so - spec's or drawings on that. Is it electrical?

Answer: All stand, post, assemblies are mechanical only, and mild steel only. No electrical functions. Lumber is not the vendor’s requirement. Items A038 through A041 have to be manufactured to support the steel Targets to bring back up for shooters (Product Description paragraph 4.1.2.1).

12. Question:

In regards to targets A038 through A041: Are we making that entire base structure? (A38-41) So is it essentially spring loaded? Or free to fall with no spring tension, then once it hits the base it comes back immediately? As soon as the target goes down it should come back up? Or stay down until the user releases it back up? No specs on this? That base is all metal? We are free to build this however we see fit...with the only requirement be that it come back up?

Answer: They are spring loaded target system. After hit with bullet, they fall with no spring tension, then once it hits the base it comes back slowly return back to firing position again. The base is designed using mild steel, hinges, and springs (Product Description paragraph 4.1.2.1).

13. Question:

Per Industry standard, AR-500 steel can range from 460 - 520 BHN. Will the Government accept all steel hardness certifications to fall within this range, or does the Government require a minimum BHN rating of 500 or greater as has been specified in other contracts?

Answer: The Government requires a minimum BHN rating of 500 or greater (Product Description paragraph 4.1.7).

14. Question:

All targets requiring the use of a 3/8-16 carriage bolt (A014 - A017) and others - does the cut-out in the target need to be square to match the head of the carriage bolt to keep it from spinning, or round clearance hole?

Answer: Either. The bolt connects the target to the rubber hangers. Both will be struck with incoming rounds.

15. Question:

In regards to the hanging targets - A025 through A032 - indicates carriage bolt mount, but the diagrams also appear to have a plate or strap above the steel target. Is that a mild steel, rubber or some other material used as an eyelet to hold a chain? Is it looped over the target and fastened with the two carriage bolts?

Answer: The picture in the diagram represents long rubber straps that will hang/suspend from steel piping above the target. It is looped over the pipe/chain and attached with bolts to the steel target.

16. Question:

Do targets A036 and A037 come complete with the base stand and vertical uprights? Is the upright in A036 mild steel angle and A037 a wooden 2 x 4?

Answer: Yes, targets A036 and AO37 come complete with base stand and vertical uprights. The upright on A036 is mild steel and wooden for A037 (Product Description paragraph 4.1.2.2).

17. Question:

In regards to targets A038 through A041 - are these targets all spring loaded, pneumatic or do they require manual reset after being knocked down?

Answer: These targets are all spring loaded to reset slowing to existing position (Product Description paragraph 4.1.2.1).

18. Question:

In regards to targets A045 - A054 - Please clarify the revised statement 4.1.3 in the revised Product Description. The statement indicates the targets are to be shipped pre-assembled, ease of transportation is required. The next statement indicates the targets will be assembled by the government. Please clarify if the targets are to be shipped pre-assembled, or will the government assemble onsite?

Answer: Reference answer to question 7.

19. Question:

In regards to items A055 through A062 in the title description (Attachment 3) indicates AR500 1/2" ballistic steel quick setup target stands - please verify all items are mild structural steel and not 1/2" AR500.

Answer: Quick setup targets stands are mild steel (Product Description paragraph 4.1.4).

20. Question:

Are any items within this solicitation considered proprietary, brand name specific or patented? If so, please indicate which items and specify brand name.

Answer: No.

21. Question:

Due to the volatility in the steel market over the past few months, are there any recourse or possibility for pricing adjustments during the length of the 5 year contract, or are all pricing given during the solicitation phase required to be honored throughout the course of each order period?

Answer: Prices quoted by the contractor shall be firm fixed price and establishes maximum unit pricing throughout the course of each order period.

22. Question:

Are the quantities listed in Attachment 2 per CLIN the minimum number that will be purchased at one time per task order? For example, will the government always order a minimum of 25 of

ELIN A001?

Answer: The minimum guarantee under this contract will be satisfied by issuance of task order one. The quantities listed in Attachment 2 are annual order estimates that are subject to change.

23. Question:

In regards to targets A018 through A032 It shows a piece of metal on the top of the target. Is that part of what we will quote? If so, is the material AR500 and what the basic dimension of them is.

Is this piece bent where it will hang on something?

Answer: The picture represents rubber straps used to hang the various targets to the different types of hanging/support devices. (See question 5 answer).

24. Question:

Do we include 2" x 4" wood and bolts in the quote?

Answer: no to 2” x 4” wood, yes to bolts.

File details come from the government source that posted it.