Response_to_questions_as_of_20170106.pdf
PDF 80 KB Posted
- Solicitation number
- GS-01-P-17-BW-C-0006
About this file
Response to questions as of 1/6/2017.
View the file
Other files
Show all 11
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
GSA New England Region
U.S. General Services Administration Thomas P. O'Neill, Jr. Federal Building 10 Causeway Street Boston, MA 02222 www.gsa.gov
Solicitation: GS-01-P-17-BW-C-0006
Title: Barrier Wall Project at the Social Security Administration
Office in Montpelier, Vermont.
Response to questions as of 1/6/2017
Question 4 (revision 1): The specification at 015000 states that water and electricity will not be provided?
Response: Specification section 015000 shall apply in all sections except Sections 3.1.B, 3.1.C and 3.1.D. Section 3.1.D shall apply if the contractor is required to shut down electrical power to the building for an extended period during the MCC change out. The government will leave all building utilities active for the contractor’s use during construction. It will be the contractor’s responsibility to coordinate with the utilities when shutdowns of the respective utilities are required for the contractor to affect the work in a timely manner. The GSA project manager is to be notified about all utility tie-ins, shutdowns, etc.
Question 6: Is it necessary to have a surveyor for this project; per 017001-1?
Response: Yes, a site survey of the property is required as per specification 017001.
Question 7: Will water and power be available to the contractor during construction; per note 015000-2?
Response: Please see the response to Question 4 (revision 1).
Question 8: Does this project require LEED Certification per section 015150-3?
Response: There is no LEED certification per section 015150-3. There is a LEED requirement in sections 015150 - 1.04.N and 1.04.O for filter use during construction on the existing heating systems. These two sections are required. Adherence to the sections does not require LEED certification. Adherence to the sections does require documentation.
Question 9: Is there a roofing specification other than Keyed note 2 on page A-1-03?
Response: Yes, please see Sheet A103 - notes 5, 6, 7, 8 & 9. In essence the notes call out to follow the manufacturer’s installation requirements for TPO. The new TPO is to be installed per the current manufacturer’s requirements as appropriate for tie in to the legacy product
GSA New England Region
U.S. General Services Administration Thomas P. O'Neill, Jr. Federal Building 10 Causeway Street Boston, MA 02222 www.gsa.gov currently in place. In addition see Dets 1 & 2 on sheet A503. There is no specific roofing specification section provided within the specification set.
Question 10: Are you able to provide a Basis of Design for the Ceiling Tiles as the specs are a little confusing?
Response: The basis of design is as noted in specification 095123 Section 2. The system supplied must be from a single manufacturer. The system must comply with the ratings for each component of the ceiling as noted in Section 2.
Question 11: On Drawing A5.01 on the drywall ceiling seismic bracing is required. But in specs 095123-3 E Seismic Standards 2 Zones 0-2 doesn’t need it but zone 3&4 does.
Montpelier borders zone 1 and 2A. I don’t think it’s required but I’d like confirmation please.
Response: The installation must comply with the specifications instructions. Since Montpelier lies in Seismic Zone 2A, seismic reinforcement for the gypsum ceiling or the acoustical ceiling is not required.
Question 12: Drawing LS 1-01 calls out for one new CO2 fire extinguisher located in room 109 and the relocation of 5 existing. According to specification page 104416-2 part lists the following extinguishers B: water type, C: Foam type & D: dry chemical. There isn’t a CO2 fire extinguisher in the specification.
Response: The newly supplied CO2 fire extinguisher should be a 5# bottle. All associated mounting devices commensurate with the sec for the rest of the extinguishers is to be supplied.
Question 13: Is there a bid bond & performance bond form to be used?
Response: The preferred form is the SF-24, Bid Bond. Please make sure that you provide a Bid FAR Clause 52.228-1, Bid Guarantee (SEP 96) on page 4 of 16 of Volume II of II, The Solicitation.
Question 14: I believe I noticed a requirement for 15% of contractor's work shall be completed by their own forces. I can’t find the requirement in the specifications or any of the volumes?
Response: See FAR Clause 52.219-4, Limitations on Subcontracting (NOV 11) on page 24 of 30 of Volume I of III of The Agreement and note 15 in the Pre Bid Conference Minutes dated December 21, 2016. The clause is inserted by reference only.
********************* END OF RESPONSE TO QUESTIONS. *********************
File details come from the government source that posted it. Updated .