Coolant and Recycling Services Questions and Answers.pdf
PDF 183 KB Posted
- Attached to
- COOLANT AND RECYCLING SERVICES
- Solicitation number
- FA813224Q0016
About this file
This document contains the questions and answers from a site visit for Solicitation FA813224Q0016 for Coolant and Recycling Services. The solicitation is a 100% Small Business Set-Aside issued by the Department of the Air Force Materiel Command Air Force Sustainment Center.
The key details include:
- An operator's manual for the recycle machine will be provided to the awardee.
- The incumbent contract amount is available on SAM.gov.
- The solicitation includes service locations at CMXG (buildings 3001, 2136, 2210, 200, 3907) and PMXG (building 9001).
- The contractor can keep a go-kart on site in a provided area and must keep tools in a secure location.
- The government will provide shop rules, safety information, and a servicing schedule to the awardee.
- The contract will be Firm-Fixed-Price, and the contractor must provide pricing for replacement coolant under certain CLINs.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Coolant and Recycling Services Solicitation FA813224Q0016
Post Site Visit Questions and Answers
1. Question: Will an operator’s manual for the recycle machine be provided?
Answer: Yes, this will be provided to the awardee.
2. Question: What is the incumbent contract amount with Lormar?
Answer: This information can be found on SAM.gov.
3. Question: Is CMXG PMXG the buildings? bldg. 3001 and bldg 9001
Answer: Listed in Appendix A: CMXG – 3001(Main), 2136, 2210, 200, 3907
4. Question: On Quote sheet, please clarify CLINS 02,05, base and option years. It shows only for
CMXG?? Is it suppose to be for both PMXG and CMXG buildings?
Answer: CLIN 0005 updated to reference PMXG on Amendment 01 posted to SAM.
5. Question: Can we keep go if cart on site?
Answer: Yes, in area provided.
6. Question: Can we keep tools on site?
Answer: Yes, all tools must be kept in a secure location provided when not in use.
7. Question: Can you send shop rules & safety?
Answer: Yes, this will be provided to the awardee.
8. Question: What issues arose with the previously vendors and do you have records with the issues?
Answer: No known issues.
9. Question: Hopper are twice a week intervals but have no coolant in them so what would need to be done?
Answer: Small amounts of coolant are in the hoppers to recycle. The hoppers have drains and the coolant will need to be drained from the hoppers. Clean out any residual coolant that has collected in the chip bins.
10. Question: Do you have a set schedule for the change outs that the previous contractors used?
Answer: Yes, this is listed in Attachment 2 – Equipment List (Appendix A). Contractor to create starting schedule when awarded.
11. Question: Are the monthly scheduled services set to 30 days or a month to month basis?
Answer: Yes, monthly. This is listed in Attachment 2 – Equipment List (Appendix A).
12. Question: How are the units located at 3907 supposed to be serviced if the contractor is not allowed to transport GFE (this includes coolant) off of Tinker proper? PWS 1.2.11
Answer: There is equipment in this area for use.
13. Question: Is the sampling plan listed in 1.2.3 at the discretion of the contractor as far as what specific machines are to be sampled, or is there a specific list of machines to be tested that will be provided each month? PWS 1.2.3
Answer: The sampling plan is at the discretion of the contractor.
14. Question: Are the two large standup tanks located at the 9001 recycling site classified as GFE, or are they property of the incumbent?
Answer: GFE.
15. Question: Can a historical amount of new coolant purchased/used annually be provided?
Answer: The information provided within all documentation of the Combined Synopsis Solicitation (CSS) is what is needed.
16. Question: Will we be required to coordinate with shop supervisors prior to checking/sampling/servicing/cleaning of equipment?
Answer: Yes. Cleaning/recycling will need to be coordinated with shop supervisors.
Checking/sampling can be accomplished while machine is operating.
17. Question: When testing for Ph and/or concentration, is this process done on site at the machine, or is a sample taken back to the recycling area to obtain results?
Answer: This process is at the contractor’s discretion.
18. Question: What are the specifications/requirements for the contractor provided vehicles for use in the contract inside 3001/9001? Electric/Propane? Explosion proof? Intrinsically safe?
Answer: Electric and ICE vehicles are allowed in B3001 and B9001. ICE vehicles shall be turned off when not in motion.
19. Question: Regarding CLIN 0003, 0006, etc., Replacement Coolant series. Does the government require contractors to provide a quote for replacement coolant since it appears these will be a cost-reimbursable CLINs?
Answer: Yes. This contract and all CLINs will be Firm-Fixed-Price (FFP).
File details come from the government source that posted it. Updated .