Questions_and_Answers__6-_Solicitation.doc
DOC document 35 KB Posted
- Attached to
- USAF Academy Contractor Logistics Support Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA8106-14-R-0004
About this file
Questions and Answers 6
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 45
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers #6
SOLICITATION – FA8106-14-R-0004
Question #1: Paragraph 1.20.3 (j.) requires the expeditor to have a presence on the flight line during performance of maintenance and also during launch and recovery. Does this mean an expeditor is required for each Aircraft Model, or just each flight line location (or MOB)?
Answer: This is a performance-based requirement. Best business practices should be used to ensure coverage during these aircraft events. Multiple aircraft share the ramp space during launch and recovery.
Question #2: PWS paragraphs 1.27.2 requires the contractor to provide tow aircraft IAW FAA FAR part 43, 23, and 91 and subsequent paragraphs 1.27.2 a-e describes the required aircraft performance standards. How will the government determine or verify that less than new or modified versions of the aircraft which the contractor proposes for TOW services are compliant with these requirements?
Answer: Offeror’s submitted information for Subfactor 4, Tow Aircraft, will be evaluated to determine if the aircraft and their performance capabilities proposed meet the specified requirements.
Question #3: The excel format of the TEP, AppendixFPricingMatrixAmendment0002.xls, has unit values for each CLIN by contract period/year. Where does the bidder account for CBA driven incidental “personnel services of materials costs (such as uniforms and laundry services) as needed to support the workforce for the program?
Answer: The Government cannot tell an Offeror where to account for CBA information. Offeror’s should apply CBA information in accordance with the Department of Labor. the same as they would apply any wage determination factors.
Question #4: Also reference PWS 1.19.2 and 1.19.3 has additional ODC or material costs for the Contractor such as SW updates and subscription or commercial/OEM manuals. Where in the TEP should these costs be accounted for?
Answer: PWS para 1.19.2 and 1.19.3 cost are under CLIN X008 (see RFP CLIN description).
Question #5: Also reference PWS 1.13. Are the materials for “Cross Country and Deployment Kits” considered part of CLIN 0006 or are these kits part of O&A costs associated with deployment exercises? If not part of CLIN 0006, and not O&A, where in the TEP should these costs be accounted for?
Answer: Yes, they should be accounted for under CLIN X006. No they are not O&A.
Question #6: In paragraph 2.2.2 of the ITO it states that the POC’s shall be submitted using the format shown in Attachment 2 of the ITO. Attachment 2 does not display what information is desired (company address, phone number, email address or facsimile number) or the location on the form to place it.
Answer: Please provide company address, POC full name, phone number, email address, and/or facsimile number in the first block titled “Offeror (Prime) Contractor and Sub/Teaming Contractor”.
Question #7: Does SB Set Aside mean 50% (51%) of work-share to Prime or total work-share must be accomplished by SB?
Answer: Small business Set Aside means 51% of the work must be accomplished by the Small Business.
Question #8: What clause is governing SB Prime work-share, 52.219-14 Limitations on Subcontracting is not checked as applicable for this effort.
Answer: 52.219-14 is applicable and will be added/checked.
Question #9: Is Clause 52.215-22 (LIMITATIONS ON PASS-THROUGH CHARGES--IDENTIFICATION OF SUBCONTRACT EFFORT) supposed to be included in RFP, if so is this the driving clause on minimum percentage of SB cost based on work-share?
Answer: No this clause should not be included in the RFP. The clause will be removed.
Question #10: Is the USAF aware of any State of Colorado Law that requires a contractor taking over a contract to pay identical or greater wage/benefits than exist at the time of contract take over?
Answer: The Government is not aware of the State of Colorado Laws. Recommend Offerors contact the Department of Labor any questions regarding Service Contract Labor Standards or Collective Bargaining Agreements.
Question #11: Would the government please clarify- Per paragraph 4.3.1 of the ITO: “The target of eight pages for PPIS does not include the allowable five (5) pages for ITO Paragraph Number 5.3.1, Relevant Contract Narrative.”
Answer: Referenced para for ITO 4.3.1, “The target of eight pages for PPIS does not include the allowable five (5) pages for ITO Paragraph Number 5.3.1, Relevant Contract Narrative.” Paragraph Number 5.3.1 should read Paragraph Number 4.3.2. Amendment will be issued.
Question #12: We are unable to find paragraph 5.3.1 Relevant Contract Narrative in the ITO. 5.3.1 references a paragraph titled “Estimating System” and is not relevant to the subject of past performance.
Answer: See answer to #11 above Question #13: Furthermore, Table 2.2 Proposal Organization in the ITO references paragraph 5.1 in the Past Performance Volume, then again 5.1 is referenced in the ITO for the Price Volume. 5.1 is relevant to the Price Volume but not Past Performance.
Answer: 5.1 should read 4.1. Amendment will be issued.
Question #14: It is unclear to us what areas the government intends for us to focus on for our past performance write ups.
Answer: For Past performance volumes Offerors should use Para 4.0 and all subsequent paragraphs under 4.0 when submitting their information.
Question #15: Reference PWS 1.28.3, The PWS states “Configuration Status Accounting Report (CSAR) (Attachment E, Report #6) which shall be developed provided to the COR NLT the fifth working day after the end of the quarter.” In Attachment E, Report #6 is due NLT the 10th day of the following quarter. We recommend the report be due on the 10th. Please clarify.
Answer: PWS Para 1.28.3 will be updated to read "the 10th working day.
File details come from the government source that posted it. Updated .