PAAS Solicitation FA800322Q0004 QAs (thru 01 DEC 21).pdf
PDF 189 KB Posted
- Attached to
- Program Administrative and Assistant Support (PAAS) Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA8003-22-Q-0004
About this file
This document contains questions and answers regarding a solicitation for Program Administrative and Assistant Support services. The solicitation seeks proposals for a Medical Manning Assistance Program Administrative Assistant located at HQ AFPC, Randolph AFB, TX and a Dental Administrative Assistant located at AFMRA, Falls Church, VA. The period of performance is one base year with four option years and a potential six-month extension. Pricing must be provided for the base year through all option periods and the extension period. There is no incumbent contractor. Proposals are due by December 14, 2021 and must include completed solicitation forms, representations and certifications, resumes for the proposed candidates, and pricing information. The contract will be awarded as a single-award fixed price contract by the 771 Enterprise Sourcing Squadron Contracting Officer at Wright-Patterson AFB.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| PAAS Solicitation FA800322Q0004 QAs (thru 07 DEC 21).docx | DOCX document | |
| Attachment 1 PAAS PWS (Revised 07 DEC 21).docx | DOCX document | |
| Solicitation Amendment FA800322Q00040001 SF 30.pdf | ||
| Solicitation FA800322Q0004 (Revised 07 DEC 21).pdf | ||
| Attachment 1 - PAAS Performance Work Statement (PWS) 01 NOV 21.pdf | ||
| Attachment 2 - CDRL A002 Meeting Minutes.pdf | ||
| Solicitation - FA800322Q0004.pdf | ||
| Attachment 2 - CDRL A004 Quality Control Plan.pdf | ||
| Attachment 2 - CDRL A001 Meeting Agenda.pdf | ||
| Attachment 2 - CDRL A003 Monthly Status Financial Report.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
PAAS Solicitation # FA800322Q0004 Questions and Answers (Q&As) thru 12/1/2021
1. The solicitation states that both positions must be fully staffed at the start of the POP, which appears to be 15 November 2021. What is the new POP?
Answer: The date of 15 November 2021 was inserted in error. It is requested that the earliest anticipated start date be included with your quote.
2. How much time will there be between contract award and the start of the POP?
Answer: It is requested that the earliest anticipated start date be included with your quote.
3. Are there incumbents in these positions? If yes, who is the vendor and what is the contract number?
Answer: There are currently no incumbents in these positions.
4. Is this a new requirement or is there an incumbent contractor providing support?
Answer: This is a new requirement; and there is not an incumbent filling these positions.
5. If this is an incumbent contract, is it currently staffed?
Answer: There is currently no incumbent staffing these positions.
6. Will the government provide the estimated level of effort for the labor categories?
Answer: No.
7. Please confirm that the CLIN 0001 the pricing is per Medical Manning Assistance Program an Executive Assistant.
Answer: Yes, CLIN 0001 is for the AFPC Medical Manning Assistance Program Administrative Assistant.
8. Are there any SCA labor categories if so, please provide the wage determination.
Answer: This acquisition is considered to be professional services and is not be governed by the regulations set out in the Service Contract Act (SCA) labor standards.
9. The period of performance for the first clin states it started on November 15th, 2021 please confirm this is correct.
Answer: The date of 15 November 2021 was inserted in error. It is requested that the earliest anticipated start date be included with your quote.
10. I wanted to ask if this is a new solit or is there a current incumbent in the role?
Answer: This is a new solicitation and there is not a current incumbent in the role.
11. Do we have to provide resumes of two candidates?
Answer: Yes.
12. Do we have to provide technical approach along with our past performance references.
Answer: Past performance is not an evaluation factor.
13. No instructions on Font, format, page limit and number of volumes.
Answer: For Font Times New Roman; Format should have a Technical Volume no more than 5 pages, A cost volume, no more than 3 pages, and a Past Performance volume to include proven methods that will meet the need described in the PWS no more than 5 pages.
14. Do we have to provide Section 2 on page 2 and Pricing only along with Reps and Certs.
Answer:
• On Combined Synopsis/Solicitation, complete section at bottom of page 2, then sign/date.
• Provide a copy of Offeror Representations and Certifications – Commercial Items. Fill out FAR
52.212-3 (a) thru (e).
15. Regarding Solicitation # FA800322Q0004, is there an incumbent contractor? If so, can you provide the contractor’s name, contract number, and awarded amount?
Answer: There is not an incumbent contractor currently.
16. Page 65 of the Solicitation, Instructions to Offerors, does not provide instructions for submission of resumes. Page 17, Evaluation, does refer to resumes submitted. Can the Government clarify if resumes are required to be submitted with proposals?
Answer: Yes, resumes are required to be submitted with proposals. Technical Volume can be no more than 5 pages.
17. The period of performance is shown on page 11 as beginning 15 November 2021, a date in the past. Can the Government confirm the start of the period of performance?
Answer: The date of 15 November 2021 was inserted in error. It is requested at this time that the earliest anticipated start date be included with your quote.
18. Will there be a transition-in period?
Answer: No.
19. The link for CDRL A001 provided on SAM.gov is invalid. Please provide the attachment.
Answer: This item has been provided and access has been verified. Please let us know if you continue to have access issues.
20. The link for CDRL A002 provided on SAM.gov is invalid. Please provide the attachment.
21. The link for CDRL A003 provided on SAM.gov is invalid. Please provide the attachment.
22. The link for CDRL A004 provided on SAM.gov is invalid. Please provide the attachment.
23. What SCA wage determination applies to the AFPC, Randolph AFB, TX worksite?
Answer: This acquisition is considered to be professional services and is not be governed by the regulations set out in the Service Contract labor standards.
24. What SCA wage determination applies to the AFMRA, Falls Church, VA worksite?
Answer: This acquisition is considered to be professional services and is not be governed by the regulations set out in the Service Contract labor standards.
25. Is this a follow-on solicitation of an existing contract?
Answer: No.
26. If so, who is the current contractor and what is the contract #?
Answer: There is not a current contractor and contract number.
27. The “Instructions to Offeror” on page 1 of the solicitation states: The Contractor shall submit the following items in their quote package:
- On Combined Synopsis/Solicitation, complete section at bottom of page 2, then sign/date.
- Provide a copy of Offeror Representations and Certifications – Commercial Items.
However, clause 52.212-2 Evaluation of Commercial Items on page 17 of the solicitation indicates a requirement for a Technical Factor and Special Qualifications subfactor including the submission of signed resumes as part of the quotation. Please clarify what an offeror should provide with its quotation.
Answer: The representations and certifications on page 2 refers to the vendors NAICS, small business status, proof they are registered in SAM. Page 17 is referring to the certs and experience toward the actual requirement outlined in the PWS.
28. Are there incumbent employees currently filling these positions? If so, the requirement for an offeror to submit a candidate’s resume seems moot when considering the right of first refusal that most if not all contractors would honor even if not a mandatory requirement. Additionally, this requirement would greatly benefit an incumbent contractor who would submit the resumes for the incumbent employees. Will the government consider changing the resume submission requirement to post award rather than as part of the quote?
Answer: No, there is not currently incumbent employees filling these positions. Yes, resume submissions are required as part of the quote.
29. If the resume submission requirement remains a submittal with our quotation, will the government extend the quotation due date to allow sufficient time for a non-incumbent offeror to identify and recruit qualified candidates?
Answer: The Government will only extend the solicitation date 10 calendar days after the posting of the Q&A’s for this solicitation.
30. Factor 2 Cost/Price on page 17 states “The TEP will be calculated as the sum of the offeror's proposed prices for the twelve (12) month Base Period, four (4) 1-year Option Periods and six
(6) month Extension Period in accordance with FAR 52.217-8 "Option to Extend the Term of the Contract". The six (6) month Extension Period unit prices will be based on the proposed Option Period IV unit prices. The six (6) month Extension Period under FAR 52.217-8 will only be utilized if necessary.” However, clause 52.217-3 Evaluation Exclusive of Options on page 69 states “The Government will evaluate offers for award purposes by including only the price for the basic requirement, i.e., options will not be included in the evaluation for award purposes.”
Please clarify.
Answer: The Government will evaluate the TEP to include Options during the competitive process; however, once a successful offer is selected, the Government will only fund the base year of the contract upon award.
31. The Instructions to Offeror on page 1 indicates offerors are required to “Provide a copy of Offeror Representations and Certifications – Commercial Items” Will the government allow submission of a print out of the Online Reps & Certs from the SAM website rather than completing the paper version provided in the solicitation?
Answer: The Government prefers each offeror complete the information on page 1; however if an offeror prints out the Reps & Certs from the SAM website it may not exceed a total of 3 pages. Fill out FAR 52.212-3 (a) thru (e).
32. Several of the questions in the Reps & Certs (pages 35 through 64) have been prefilled.
Please clarify.
Answer: The pre-filled questions are likely a system generated error. Fill out FAR 52.212-3 (a) thru (e).
33. Paragraph 3.4 of the PWS states “The Contractor shall submit a finalized QCP at the time of proposal”. There is no mention of a QC Plan submission requirement in the quotation submission instructions. Please clarify.
Answer: A QCP is not required at the time of proposal but will be required after award and prior to the period of performance.
34. As the federal government is soon to update its governing cyber policy series from 8570 to 8140, is there a need to train your workforce with IAT Level 1, 2 & 3 compliances?
Answer: The contractor will be provided training if necessary.
35. What is the anticipated date of award and contract execution?
Answer: It is requested that the earliest anticipated start date be included with your quote.
36. Is this a single award or multiple award contract?
Answer: Single.
37. Is there any budget allocated for this contract? If yes, can you please let us know the same?
Answer: This requirement is funded.
38. Is there an incumbent on the contract? If yes, could you please let us know the incumbent name and spending done on contract so far?
Answer: No, there is not an incumbent on the contract.
39. Is there any probability for extending the due date as the due date is on Saturday Dec 04, wherein the Turn Around Time (TAT) is short?
Answer: The Government will only extend the solicitation date 10 calendar days after the posting of the Q&A’s for this solicitation.
40. Is there an incumbent for this contract?
Answer: There is not an incumbent for this contract.
41. If there is an incumbent contractor, who is it and what is the contract number?
Answer: There is not an incumbent contractor.
42. The government released the PROGRAM MANAGER, ADMINISTRATIVE ASSISTANT AND ANALYST SUPPORT (PAAS) solicitation on 30 Nov 2021 with a suspense of 04 Dec 2021. A three day turn on this requirement seems to favor an incumbent contractor. Will the government consider moving the proposal submission date to 30 Dec 2021 to allow for sufficient time to submit a full proposal based upon the requirements of the Solicitation -
FA800322Q0004?
Answer: The Government will only extend the solicitation date 10 calendar days after the posting of the Q&A’s for this solicitation.
43. The government released the presolicitation notice on October 1st 2021 stating that this requirement supports the AFMRA mission by providing a full range of nonpersonal services for 2 Full Time Equivalents (FTEs) - Medical Manning Assistance Program Administrative Assistant Support and Dental Manning Assistance Program Administrative Assistant Support -performing duties in accordance with the attached Performance Work Statement (PWS) with a stated Place of Performance: San Antonio , TX USA. PAAS PWS Section 2.4 Place of Performance states the work to be performed under this contract will be performed at Government facilities located at AFMRA, JBSA Lackland Annex (Port San Antonio), and HQ AFPC, Randolph AFB, Texas.
The government released this solicitation on 30 Nov 2021 stating that this requirement is for a Medical Manning Assistance Program Administrative Assistant located at HQ AFPC, Randolph AFB, TX; and a Dental Administrative Assistant located at AFMRA, Falls Church, VA with a stated Place of Performance: JBSA Randolph, TX USA. Attachment 1 – PAAS PWS Section
2.4. Place of Performance: The work to be performed under this contract will be performed at Government facilities located at HQ AFMRA, Falls Church, Virginia and HQ AFPC, Randolph AFB, Texas.
These two announcement conflict with each other, as do the information within the announcements themselves. Can the government confirm the Place(s) of Performance?
Answer: The Medical Manning Assistance Program Administrative Assistant (CLIN 0001) is located at HQ AFPC, Randolph AFB, Texas, and the Dental Administrative Assistant (CLIN 0002) is located at HQ AFMRA Falls Church, Virginia.
44. The government released the presolicitation notice on October 1st 2021 stating that this requirement supports the AFMRA mission by providing a full range of nonpersonal services for 2 Full Time Equivalents (FTEs) - Medical Manning Assistance Program Administrative Assistant Support and Dental Manning Assistance Program Administrative Assistant Support -performing duties in accordance with the attached Performance Work Statement (PWS) with a stated Place of Performance: San Antonio , TX USA. PAAS PWS Section 2.4 Place of Performance states the work to be performed under this contract will be performed at Government facilities located at AFMRA, JBSA Lackland Annex (Port San Antonio), and HQ AFPC, Randolph AFB, Texas.
The government released this solicitation on 30 Nov 2021 stating that this requirement is for a Medical Manning Assistance Program Administrative Assistant located at HQ AFPC, Randolph AFB, TX; and a Dental Administrative Assistant located at AFMRA, Falls Church, VA with a stated Place of Performance: JBSA Randolph, TX USA. Attachment 1 – PAAS PWS Section
2.4. Place of Performance: The work to be performed under this contract will be performed at Government facilities located at HQ AFMRA, Falls Church, Virginia and HQ AFPC, Randolph AFB, Texas.
The presolicitation announcement indicated that all work was to be performed at the two locations in Texas. With this information, in order for industry to best prepare to support the requirements of PWS section 3.1.3.1 Ensure positions are filled 100% and all personnel are present for duty at the start of POP, all presolicitation recruiting efforts were focused in Texas.
The new stated requirement to be able to support a requirement in Virginia and a suspense date of 04 Dec does not provide ample opportunity for industry to be able to satisfy the requirements of Solicitation - FA800322Q0004 page 17 Subfactor 1: a) which states: The Contractor shall provide signed resumes with applicable experience and references. The resumes shall detail the timeline the work was performed, the type of work performed and the system(s) the work was performed on. The documentation shall include all information identified in the Performance Work Statement. This restricted timeline does not give industry adequate time to respond and appears to demonstrate favoritism toward an incumbent contractor.
Will the government consider moving the proposal submission date to 30 Dec 2021 to allow for sufficient time to submit a full proposal based upon the requirements of the Solicitation -
FA800322Q0004?
Answer: The Government will only extend the solicitation date 10 calendar days after the posting of the Q&A’s for this solicitation.
45. Will the government provide the names and contact information of any incumbent contractors currently performing in support of the PAAS contract?
Answer: There are currently no incumbent contractors performing in support of the requirement.
46. Page 11 of Solicitation - FA800322Q0004 states the Base Period of performance is 15 Nov 2021 – 14 Nov 2022. Can the government confirm the POP start date?
Answer: The date of 15 November 2021 was inserted in error. It is requested that the earliest anticipated start date be included with your quote.
47. Please confirm that the RFQ response only needs to contain:
Completed bottom of page 2 Competed Cost Sheet Completed Reps and Certs Technical description
Answer:
• On Combined Synopsis/Solicitation, complete section at bottom of page 2, then sign/date.
• Provide a copy of Offeror Representations and Certifications – Commercial Items. Fill out FAR
52.212-3 (a) thru (e).
• Technical – Resumes and other substantiating information.
• Pricing
• Other pertinent information for your proposal IAW solicitation.
48. Is there an incumbent contractor or is this new work?
Answer: There is currently not an incumbent contractor; and this is new work.
49. If there is an existing incumbent, what is the contract number for the effort?
Answer: There is not currently an existing incumbent contractor.
50. We request a 2-week extension to the RFQ due date to be able to adequately respond to Government requirements—given that RFQ release occurred over the Thanksgiving weekend meaning companies have less than 1 week to respond.
Answer: The Government will only extend the solicitation date 10 calendar days after the posting of the Q&A’s for this solicitation.
51. Section 52.212-2, Factor 2 states that pricing will include the Basic Period, all Option Periods, and the 6-month Extension Period. However, the pricing template provided does not include an entry for the extension period.
Answer: Refer to Factor 2 – Cost/Price regarding pricing; “The six (6) month Extension Period unit prices will be based on the proposed Option Period IV unit prices. The six (6) month Extension Period under FAR 52.217-8 will only be utilized if necessary.”
52. Can the Government confirm the period of performance, as the RFP Page #11 indicates the Period of Performance from 15 Nov 2021?
Answer: The date of 15 November 2021 was inserted in error. It is requested that the earliest anticipated start date be included with your quote.
53. Can the Government confirm the proposal submission date, as the date listed in RFP (Page #1) falls on Saturday?
Answer: The Government will only extend the solicitation date 10 calendar days after the posting of the Q&A’s for this solicitation.
54. Given the need to get signed resumes for this Solicitation, would the Government consider extending the due date for the Quote from Saturday, 4 December 2021 at 6:00 PM EST to Wednesday 8 December 2021 at 6:00 PM?
Answer: The Government will only extend the solicitation date 10 calendar days after the posting of the Q&A’s for this solicitation.
55. Is there an Incumbent currently filling these positions? If so, can you identify the incumbent?
Answer: There is not currently an incumbent filling these positions.
56. Is there currently an incumbent company, who has a similar contract performing these services?
Answer: There is not currently an incumbent company performing these services.
57. If so - can you please provide incumbent contract number, dollar value and period of performance?
Answer: N/A.
58. Are you satisfied with incumbent performance?
Answer: N/A.
59. If there is a contract in place, can you please provide the person name and contact detail of the individual who is actually performing these services?
Answer: There is not currently a contract in place for these services.
60. Can you please confirm, how many years incumbent candidate working with this requirement?
Answer: N/A.
61. Does this contract falls under service contract Act (SCA) guideline?
Answer: This acquisition is considered to be professional services and is not be governed by the regulations set out in the Service Contract Act (SCA) labor standards.
62. If it does falls under SCA guideline, can you please provide associated wage determination?
Answer: N/A.
63. If it does falls under SCA guideline, can you please provide associated occupational code for the positions mentioned in PWS?
Answer: N/A.
File details come from the government source that posted it. Updated .