Questions_and_Answers_Volume_I.pdf
PDF 102 KB Posted
- Attached to
- Multi Building Roofing Project
- Solicitation number
- FA6675-14-R-0004
View the file
Other files
Show all 19
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers Volume I
Question 1: The drawings that were attached shows that building 1776 is to have a Standing Seam roof. Are we to install the shingles as per the scope of work or the metal roof as shown on the drawings?
Answer 1: The Contractor is to remove and replace the asphalt shingles per Statement of Work at B1776.
Question 2: If shingles are what we are to bid, warranty length of time for the type of shingle?
Answer 2: The warranty for the B1776 asphalt shingles shall be 20-years. Labor shall be 5-years.
Question 3: What are the Insulation R-values on the flat roofs that we are to bid on?
Answer 3: The insulation R Value for all four (4) roofs shall be R-35
Question 4: On building 3356 is the lighting protection to be recertified and by who?
Answer 4: The recertification of the Lightning Protection System will be the responsibility of the Roofing Contractor
Question 5: What will be done with the lighting protection during the reroof, are we to provide temporary lighting protection?
Answer 5: I'm still waiting for an answer from Munitions Storage management.
Question 6: On the flat roof areas, what is the length of the warranty from the manufacturer and the contractor?
Answer 6: On the Flat EPDM Roofs, the warranty shall be 20-years on material and 5-years on labor.
Question 7: What gauge and finish sheet metal is to be used on the fascias, gutter, downspouts and coping?
Answer 7:
• Fascias - 26 Gauge Metal
Question & Answer attachment for FA6675-14-R-0004 Page 1
• Gutters - 24 Gauge Metal
• Downspouts - 26 Gauge Metal
• Coping - 24 Gauge Metal
Question 8: On the gutters and downspouts at building 1776 are these to be pre-finished or galvanized and painted?
Answer 8: The Gutters and Downspouts at B1776 shall be pre-finished
Question 9: On building 3356 is the perimeter wall flashing to run up the entire height of the wall and under the coping?
Answer 9: The B3356 perimeter wall flashing is to run up the entire height of the wall an under the coping.
Question 10: Can you show on some type of site plan where the material storage is to be and also the area that will be for access to the buildings?
Answer 10: I'll put together drawings of Material Storage and Access Points at a later date.
Question 11: On building 1776 what type of lumber is required on the new wood framing?
Answer 11: The lumber to be used on the new wood framing shall be red cedar.
Question 12: On the building that have either electrical conduit and gas lines are we to include the cost of raising these if necessary?
Answer 12: Yes. Include the cost of raising all electrical, water, or gas lines on the roofs.
Question 13: On the repair and or replacement of the roof sub-structure can a quantity be given so we know what to bid?
Answer 13: At this time, the quantity of the substructure cannot be determined. However, if the substructure is damaged or worn beyond repair after demolition, we shall explore the possibility of replacing the substructure at an additional cost to the government.
Question & Answer attachment for FA6675-14-R-0004 Page 2
File details come from the government source that posted it. Updated .