Questions and Answers 03 Aug 2021.pdf
PDF 331 KB Posted
- Solicitation number
- FA527021Q0059
View the file
Other files
Show all 13
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS & ANSWERS RFQ: FA527021Q0059
QUESTIONS AND ANSWERS 3 Aug 2021
For
Solicitation Number: FA527021Q0059 Inspection and Maintenance of Compressor and Vacuum
Systems at Dental Clinic, Torii Station Okinawa Japan
1. Please provide the equipment installation date and startup date.
Answer: The Correct Unit of Issue is Liters. The PWS, PWS-Appendix B and Price Exhibit have been revised.
2. Referring to Question 1: Which date does the government intend to use to determine the manufacturer's recommended maintenance schedule (in reference to the 5-year maintenance requirements).
Answer: Oct 29, 2021. Please see attached SO-1038-0002-005 to substantiate the warranty period.
3. During the site visit, we recognize that there is a Solmetex NXT Hg5 Single cup Amalgam separator installed in the vacuum system, which is not mentioned in the solicitation. Who is responsible for maintaining this system?
(Note that this is a required item per UFC 4-510-01 Para 9-5.20.1 and Para 9-3.9.) (Appendix B)
Answer: The contractor is responsible. Please see attached revised PWS dated on 20 July 2021 and File
No. 2-PWS-APPENDIX-F for further detail.
4. Referring to Question 4: During the site visit, we noticed that the Single cup Amalgam separator is currently overfilled. If this equipment is to be a part of the contract, will it remain in its current state until the start of the contract? (Appendix B)
Answer: It will part of contract and will remain in its current state until the start of the contract.
5. Referring to Question 4: If the Single cup Amalgam separator is not included in the contract, who will be responsible for the equipment and how will possible damage caused to the system be handled?
(Appendix B)
Answer: The contractor is responsible. Please see attached revised PWS dated on 20 July 2021 for further detail.
6. Please include the Amalgam separator in provided drawings (File No. 2-PWSAPPENDIX-E (002).
(Appendix E)
Answer: Please see attached revised drawing for File No. 2-PWS-APPENDIX-E. (It will be provided upon request via email.)
7. During the site visit, we noticed that the compressor on the left has approximately 125 running hours compared to the compressor on the right which has only 22 hours. What is the cause of the running time disparity? (Were the compressors installed on different dates?) (Note that typical installation requires balanced use of each compressor to prevent uneven wear of components.)
Answer: Government does not know the cause of the running time disparity because the compressors were installed by other contract and not USAG-O.
8. During the site visit, we noticed that the system is supplied with the smart-enabled monitoring system.
How will IT and system access be handled for the Wi-Fi portion?
Answer: The smart monitoring system cannot be enabled as there is no available Wi-Fi service at the
Clinic.
9. During the site visit, we noticed that the fresh air intake system does not appear to be the factory supplied fresh air intake from Dental EZ. Were the smaller internal diameter fittings approved for use on this system, by Dental EZ?
Answer: Government does not know if the smaller internal diameter fittings were approved for use on this system, by Dental EZ because the fittings were installed by other contract and not USAG-O.
10. During the site visit, we noticed piston Teflon seal dust on the exterior of the compressor housings.
Has the cause of this wear been determined by the original installer? How has it been addressed?
Answer: The cause of this wear may be determined by the original installer and it may not be addressed.
11. If original equipment manufacturer warranty is still in effect, who is to negotiate with the manufacturer for warranty service, the government or the maintenance contractor?
Answer: The original installer will negotiate with the manufacturer for warranty service during Warranty period From/to: Oct 28, 2020 – Oct 28, 2021.
12. During the site visit, we noticed that the vacuum system does not have an S-Type exhaust filter installed, and that the vacuum exhaust lines run directly to the roof. How will roof access be handled to verify there is no excessive oil in the exhaust or clogging of the exhaust ports? (PWS 1.1.3 Annual maintenance (page 4/20))
Answer: Use movable ladder that will be provided by the contractor or something like that with safe protective devices.
13. During the site visit, we noticed that the vacuum exhaust lines run vertically through the roof. What precautions have been taken to prevent water intrusion directly into the exhaust lines, which can cause system failure?
Answer: Please see attached picture of exhaust line on the roof.
14. Please provide photos of the roof and exhaust ports.
Answer: Please see attached picture.
15. Please confirm that any repairs and approval parts does not include maintenance/replacement parts as listed and described in section 1.1.3
Answer: Please see para.1.4 for approval parts.
16. Is there a threshold limit for maintenance?
Answer: Please see para.1.4.
17. What is the Micro-Purchase threshold? (PWS para. 1.4.3.1)
Answer: It is $10,000.00.
18. Is it acceptable to apply more than two contractor employees? The reason is that backup for lack of employees due to illness or accidents or urgent. (PWS para. 4.3)
Answer: It is up to the contractor.
19. According to the solicitation, it stated that the quoters shall submit a copy of ASSE 6040. Instead of
ASSE 6040, will the government accept the certification of medical gas safety management (医療ガス安
全管理者) issued by Japan Association for the Advancement of Medical Equipment?
Answer: Local license (Japanese equivalent license) is not authorized per latest UFC 4-510-01 & NFPA
99.
File details come from the government source that posted it. Updated .