Question and Answer Letter 2.pdf

PDF 211 KB Posted

Attached to
Boiler & UPV Inspection Service at Yokota, Japan
Solicitation number
FA520924Q0005
Issued by

About this file

This document provides responses to questions from prospective offerors for Request for Quotation No. FA520924Q0005 for boiler and unfired pressure vessel inspection services at Yokota Air Base in Japan. The services require offerors to have certification as a registered inspection agency according to the Industrial Safety and Health Act of Japan. The contracting office will not provide instruction on obtaining certification but accepts that offerors can use subcontractors who hold the required certification. Inspection standards and requirements follow Japanese regulations as the boilers and vessels at Yokota Air Base are maintained according to commercial practices in Japan. The contracting office does not waive certification and certification must be demonstrated through submission of a valid certificate from an authorized inspection agency. The point of contact for additional questions is provided.

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

CUI

DEPARTMENT OF THE AIR FORCE

374TH AIRLIFT WING

CUI

21 NOV 2023

MEMORANDUM FOR PROSPECTIVE QUOTERS

FROM: The 374th Contracting Squadron

SUBJECT: Question and Answer (Q&A) for Request for Quotation (RFQ) No. FA520924Q0005, Boiler and Unfired Pressure Vessel Inspection Service at Yokota Air Base, Japan.

1. We received questions from prospective quoters for the referenced RFQ, and hereby provide the responses as follows:

No. Question Answer from the Government

1. Can you please confirm that this certification is indeed required for this bid submission and, if so, how we can go about obtaining it?

The certification is required for this requirement as Yokota Air Base follows Japanese commercial practices to maintain our boilers and UPVs installed in Japan. The Government does not know how to obtain the certification but, we know who are able to provide the inspection.

Registered agencies for inspection in Tokyo are listed in following site.

https://jsite.mhlw.go.jp/tokyo-roudoukyoku/hourei_seido_tetsuzuki/anzen_eisei/kensa.html

2. The page 6, 7, 8, and 12 show titles but no texts to describe those contents.

There is no information on the page of 6, 7, 8 and 12 as it is not applicable.

3. I and some of the people with whom I communicated today feel that this is your office’s responsibility to provide bidders know how to obtain the certification, what kind of document(s) is required to obtain it, and where can we get the document(s). Would you please find out the answer and provide it to us?

The copy of certification IAW the solicitation page 37(c) means that the Government requires the offerors to show us a proof of document that the company is a “registered agency for Seinou Kensa” and able provide the inspection IAW Industrial Safety and Health Act, Article 41. The Government requires in particular, a copy of “Touroku Seinou Kensa Kikan Touroku/Koushin Tsuuchisho” or equivalent. The Contracting Office is not responsible to instruct companies how to obtain the certification.

4. Why is Yokota Air Base is the only U.S. Base that requires the Industrial Safety and Health Act, Article 41 (2)?

We, Civil Engineering Squadron of Yokota Air Base, operates boiler/UPV plants IAW Air Force Instruction (AFI) 32-1068, Heating System and Unfired Pressure Vessels. We follow the AFI, para 3.5.5.1.2. In Japanese Standard for https://jsite.mhlw.go.jp/tokyo-roudoukyoku/hourei_seido_tetsuzuki/anzen_eisei/kensa.html https://jsite.mhlw.go.jp/tokyo-roudoukyoku/hourei_seido_tetsuzuki/anzen_eisei/kensa.html

CUI

CUI

Boiler Inspection, it indicates that the inspection for boiler/UPV are mandatory and has a valid term of inspection certificates. The valid term is renewable only when the boiler/UPV pass examination conducted by licensed inspectors from registered agency.

5. We need the waiver to certification you require us to submit. Would you please tell us how to obtain it?

Due to the reason above, we do not wave the certification for any offerors for this requirement. Instead, we accept the copy of certificate that is owned by your sub-contractor.

2. If you have any questions regarding this matter, please contact Mr. Kawasaki at daisuke.kawasaki.jp@us.af.mil .

Daisuke Kawasaki Lead Buyer

CC:

374 CES/CEOES

mailto:daisuke.kawasaki.jp@us.af.mil

2023-11-21T14:55:09+0900
KAWASAKI.DAISUKE.1516804897

File details come from the government source that posted it. Updated .