QA_1_FA520923Q0038_20230605.pdf

PDF 123 KB Posted

Attached to
Purchase of Pavement Construction Materials for Yokota Air Base, Japan
Solicitation number
FA520923Q0038
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Controlled Unclassified Information

Question & Answer As of 05 Jun 2023

Solicitation No. FA520923Q0038

Purchase of Pavement Construction Materials for Yokota Air Base, Japan

No. 1 Area: Delivery Location Reference: Specifications, Paragraph 2

Question: Does the Government accept the delivery of materials at the Supply Gate? Can the Government provide an explanation of the route through the base and an escort, if required?

Answer: The materials shall be delivered to various delivery points throughout Yokota Air Base. The Government will provide the information of delivery points, e.g., location, route, etc., for each Blanket Purchase Agreement (BPA) Call. In case drivers need an escort and the Contractor cannot escort them, the Government may provide an escort.

No. 2 Area: Price List

Reference: Exhibit: Price List

Question: Does an offeror have to submit prices for all items to reach agreements?

Answer: In accordance with Standard Form (SF) 1449, Page 44 of 47, Section “Instructions, Conditions, &

Notices to Offerors or Quoters”, Note 3, the offerors are requested to enter all prices for all items in the Price List.

No. 3 Area: Ordering Procedures

Reference: SF 1449, Page 3 of 47, Section “Supplies or Services & Prices or Costs”, Schedule of Supplies/Services, Paragraph 7

Question: How is an order (Call) placed? (Email, phone, fax, etc.)

Will the “place calls” method be decided after an agreement is reached?

Answer: An order may be placed by any means, such as email, phone, fax, etc. The ordering method will be determined at the time of placing an order, considering urgency, market conditions, etc. However, the Government will confirm the orders in writing, typically by email.

No. 4 Area: Ordering Procedures/Contractor Personnel

Supplies/Services, Paragraph 7

Question: Can the Contractor designate the POC for receiving an order? Is the Contractor allowed to change the

POC during the four-year period of the BPA?

Answer: Yes, the Contractor is requested to provide the POC, upon award, that the Government will contact to place an order. The Contractor should update the POC information as necessary.

No. 5 Area: Purchase Limitation

Supplies/Services, Paragraph 5

Question: The paragraph states that there is a limit per Call. Is it possible that there are multiple Calls without exceeding the limit?

Answer: Non-Contracting Squadron (CONS) authorized callers may place multiple Calls, each of which shall NOT exceed $25,000.00 (or equivalent Japanese Yen). However, any CONS Contracting Officer may place a Call that exceeds the $25,000.00 threshold.

No. 6 Area: Purchase Limitation/Payment

Supplies/Services, Paragraphs 5 and 10

Question: Is the purchase limit per Call derived from the Government Purchase Card (GPC) limit, meaning that once the limit is reached, there is no next Call until payment is received?

Answer: The purchase limit of $25,000.00 for non-CONS authorized callers is derived from the GPC limit.

The $25,000.00 threshold per Call does not restrain the Government from placing the next Call, regardless of payment status. However, the total amount of all Calls shall not exceed the $5,000,000.00 for the entire period of the BPA.

No. 7 Area: Specifications

Reference: Specifications, Paragraph 3.1, Item No. A001

Question: Is it possible to submit multiple models and Price Lists in accordance with specification descriptions?

Answer: The Government will not accept multiple Price Lists from one offeror.

No. 8 Area: Specifications

Reference: Specifications, Paragraph 3.1, Item No. A002

Question: Is 20mm Aggregate acceptable as there is no plant supplying in the area around the base? This concrete meets JIS.

Answer: Yes, 20mm Aggregate is acceptable. The amendment to the solicitation will be issued in order to update the description of Item No. A002. The offered item must meet the amended specifications as well as the Japanese Industrial Standards (JIS).

No. 9 Area: Specifications

Reference: Specifications, Paragraph 3.1, Item No. A003

Question: Is 20mm Aggregate acceptable as there is no plant supplying in the area around the base? This concrete meets JIS.

Answer: Yes, 20mm Aggregate is acceptable. The amendment to the solicitation will be issued in order to update the description of Item No. A003. The offered item must meet the amended specifications as well as the JIS.

No. 10 Area: Specifications Reference: Specifications, Paragraph 3.1, Item No. A006

Question: Is it acceptable that a Call for each 10m3 unit addressed on the model in the Price List?

Answer: The Contractor may accept a Call for a quantity of every 10m3, based on a coordination between a

BPA caller and the Contractor. However, the unit in the Price List remains unchanged.

No. 11 Area: Specifications

Reference: Specifications, Paragraph 3.2, Item No. B006

Question: The manufacturer does not have 55 gallons and sells it in approximately 50-gallon loads. Is that acceptable?

Answer: Yes, it is acceptable. The amendment to the solicitation will be issued in order to update the drum load from “55 Gallon Drum” to “50 Gallon Drum”.

No. 12 Area: Specifications

Reference: Specifications, Paragraph 3.2, Item No. B008

Question: Is it possible to submit multiple models and Price Lists in accordance with specification descriptions?

Also, we would like to make a settlement for a package that is not per ton (such as 9 tons or 3 tons).

Is it possible to describe the model as such in Price List?

Answer: The Government will not accept multiple Price Lists from one offeror. The Contractor may accept a Call for a quantity of every 9 tons or 3 tons (for example), based on a coordination between a BPA caller and the Contractor. However, the unit in the Price List remains unchanged.

No. 13 Area: Specifications

Reference: Specifications, Paragraph 3.2, Item No. B001

Question: Is it acceptable to set an upper limit for Item No. B001 per unit and address it in the model on price list.

Answer: No, an upper limit will not be established for Item No. B001. In case the requested quantities and/or schedule (delivery frequency) requires multiple vehicles for distribution, multiple quantities of Item No. B002 may be ordered, based on a coordination between a BPA caller and the Contractor. The amendment to the solicitation will be issued in order to clarify the description of Item No. B002.

== End of Q&A Sessions ==

No. 1
Question:
Answer:
No. 2
Question:
Answer:
No. 3
Question:
Answer:
No. 4
Question:
Answer:
No. 5
Question:
Answer:
No. 6
Question:
Answer:
No. 7
Question:
Answer:
No. 8
Question:
Answer:
No. 9
Question:
Answer:
No. 10
Question:
Answer:
No. 11
Question:
Answer:
No. 12
Question:
Answer:
No. 13
Question:
Answer:

File details come from the government source that posted it. Updated .