CANNON_AFB_NM_ISWM_Questions_and_Responses3.docx
DOCX document 15 KB Posted
- Attached to
- Intergrated Solid Waste Managment
- Solicitation number
- FA4855-18-R-0005
About this file
Questions and Answers 19 Oct 18
View the file
Other files
Show all 16
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
ISWM QUESTIONS & ANSWERS
CANNON AFB, NM
1. Please reference Solicitation, page 39 of 69, 52.212-1, Instructions to Offerors, Paragraph C, 3 states that all documents shall be submitted electronically. Submission of Proposals instructions on the bottom of page 41 and top of page 42 of 69 references electronic submittals. Block 28 of the SF 1449 provides instructions to sign and submit one copy. The top of Solicitation page 41 of 69 instructs the contractor to submit one original and two copies. Are we required to submit an electronic bid and/or hard copies? Please clarify.
Answer: Electronic Bid
2. Please reference PWS 1.2.5. Sales Receipts. "The contractor shall also submit an invoice for reimbursement of cost associated with the conducting sales transactions, collection, processing commodities and transporting to commodity buyers". Can the government provide more details, not to exceed limits, or examples of how this application may apply, including the specific recycle tasks that contractors may submit an invoice for?
Answer: This sentence will be removed from the PWS.
3. Please reference PWS 1.1.3.7. Does this apply to FEL containers, Roll off Containers, or both types?
Answer: Both Types
4. Please reference PWS 1.1.8. Are Front End Loader Containers required to have metal lids to help prevent high winds from blowing the lids open?
Answer: Paragraph 1.1.8 does not refer to lids. Please see paragraph 1.1.9 “…in an upright position with lids securely in place”. No type is specified.
5. Please reference PWS Appendix A, Table A2. Should Building #77 be added to the food containers referenced in PWS 1.1.5?
Answer: Containers at Building 77 are not included in PWS 1.1.5 because there is no specific collection hours for this facility.
6. Please reference PWS 1.1.10 & 1.3.1, Disposal. Is the contractor required to insert unit fees for Line Items X018 (base and all options), since the government is going to reimburse the contractor based contractors actual submitted Clovis landfill invoices?
Answer: This CLIN will be listed as a “No Bid” and will not be evaluated.
7. Please reference Line Item X008, Unscheduled Items Pickups and Special Events. For Unscheduled Pickups part of this Line Item, how does the service and unit fee differ from the service and unit fee the contractor will provided as part Line Item X013 Unscheduled Pickup fee? How are they different?
Answer: Line Item X008 is for containers that were placed for Special Events (i.e., 2-day Air Shows, exercises, etc.) requiring emptying (unscheduled pickups).
Line Item X013 is for containers located at Collection Stations identified in PWS Tables A2 and A3 that may require emptying before the scheduled pickup.
8. Please reference Line Item X009, Construction and Demolition Debris. Does the quantity of 48 each units include the "as needed" services to the 8 each 30 Cubic Yard Containers stationed in Appendix A, Table A-2?
Answer: No, those 48 containers are separate (not listed in A-2) and will be requested as needed.
9. How will the pricing in Line Item X013 be used for 30 CY containers?
Answer: 30 CY container is not the only applicable size stipulated. The CLIN will have a Not to Exceed amount on the CLIN, the unit prices will be pulled from Attachment 4, Price Breakout. As the sizes are utilized, you may invoice in accordance with the prices supplied at the time of proposal; price break out prices will not be subject to change.
10. What is the difference in the service to a 30 CY container in Line Item X009 and Line Item X013?
Answer: 30 CY container is not stipulated.
CLINX009 is strictly for construction and demolition; these are not known and are not on the recurring route.
CLIN X013 is for additional pickups within the known route, outside what is listed within the PWS. These containers are already place and may just need additional pickups.
11. Please confirm the contractor has no equipment/container storage on base in the form of a contractor's yard (we are aware that all maintenance must be performed off the base).
Answer: There is no contractor yard or equipment/container storage area on base
File details come from the government source that posted it.