Attachment_3-Questions_v1_(As_of_27_Aug).docx
DOCX document 16 KB Posted
- Attached to
- CATM Range Cleaning Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA480319QB017
About this file
Document is updated question list to include additional question numbers 9 through 13 asked as of 27 August 2019.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Attqachment_3-Questions.pdf | ||
| SOL-FA480319QB017_CATM_Range_Cleaning_-_Amendment.pdf | ||
| SOL-FA480319QB017_CATM_Range_Cleaning_-_Amendment.pdf | ||
| Attachment_2-Wage_Determination.pdf | ||
| Attachment_1-Statement_of_Work.pdf | ||
| SOL-FA480319QB017_CATM_Range_Cleaning.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
CATM Range Questions
(Updated as of 27 August 2019)
Question 1: Is the Central Accumulation Point” located near or beside the shooting range?
Answer: The Central Accumulation point is NOT located near or beside the CATM Range. The Central Accumulation Point is located approximately 2-3 miles from the CATM Range.
Question 2: In the description of work states, that filter and material/debris will be placed in bags provided by SHAW AFB.” Is SHAW AFB going to be responsible for the disposal of all waste materials?
Answer: Yes, personnel at the Central Accumulation Point will be responsible for disposal of all waste materials.
Question 3: There isn’t any language in the scope of work about the barrel or barrels at the end of the auger system. In the past solicitations, the contractor supplied barrels for SHAW AFB. Are the barrels and disposal being excluded from the scope of work in this solicitation?
Answer: Barrel disposal are excluded from the Scope of Work.
Question 4: All disposal is handled by the Air Force. Is the contractor responsible for transport of the range material from the CATM complex to the transfer site or will the Air Force handle it? What are the hours of the receiving facility?
Answer: Contractors at the Central Accumulation Point on base will pick up hazardous materials from CATM complex. The CATM Range POC will contact the Central Accumulation Point office, 72 hrs before range cleaning. The Central Accumulation Point Office will provide Tri-Wall boxes and liners to bag the hazardous materials.
The Central Accumulation Point hours are Mon - Fri / 07:30 AM to 4:00 PM.
Question 5: Approximately how many of the 24 x 24 x 12 inch filters have been damaged every quarter? We estimate no more than 10 but these are very expensive filters and would like to know historical records.
Answer: Although it was records of filters being damaged on the initial cleaning, there has not been any records of filters identified being damaged during quarterly cleanings.
Question 6: Is the range still using mostly simulation rounds or have they returned to service ammunition?
Answer: The CATM Range uses frangible ammunition along with simmunitions.
Question 7: How many days are allotted for the quarterly cleaning in the CATM schedule currently?
Answer: The CATM Range allots two (2) days for quarterly cleaning.
Question 8: Does the range still use 30 gallon drums at the end of the Auger or has some other method of collecting the rounds from the auger been implemented?
Answer: The CATM Range uses the 30 gallon drum for collecting dust and debris at the end of the Auger.
Questions Presented on 27 August:
Question 9: Scope of Work, 2.2 Annual Services: States- Purchase-45 HEPA Filters. If the contractor is to furnish these filters as part of the annual services, can you provide the current vendor information and associated unit cost per filter?
Answer: Vendor: Filter Sales & Service PH: (888) 428-81002. HEPA Filters: 24”x24”x12” Price: 2 in a box at $53.00.
Question 10: Previous CATM Range Questions-#7- Answer was the CATM Range allows two (2) days to complete quarterly cleaning.
How many hours can the contractor work per day, and is the work to be conducted on weekends or during weekdays? Number of hours is 8 hours per-day on weekday duty days only.
Can you please provide number of personnel employed historically during the 2 days? Historically, 1 to 2 personnel.
Any limitations on the days and number of personnel utilized? Number of personnel is a non-issue, the days for cleaning will have to be coordinated a month in advance for scheduling purposes.
Question 11: Section 2- Description of Work (C) Surface Cleaning, states cleaning all horizontal surfaces. Does this include the ceilings?
Answer: Cleaning does include Baffles (ceiling) surface in Gun Firing Bay Area.
Question 12: Section 2- Description of Work (D) Back Side of Building Cleaning, states power washing of external surfaces after HEPA vacuuming. Is the contractor to collect and containerize the wash water or is no collection necessary?
Answer: No collection necessary.
Question 13: Will the government be moving the drums using a government forklift in order for the contractor to replace with a new drum, or will the contractor be responsible for providing a forklift?
Answer: The Contractor will not have to move the drum. The Government will be responsible for moving the drum.
File details come from the government source that posted it.