FA4803-11-R-0002-Shaw-PAVING-Amend2-Q A-Attachment 7.docx
DOCX document 18 KB Posted
- Attached to
- Repair Base Pavements Requirements Contract Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA4803-11-R-0002
About this file
Attachment 7 - Questions and Answers
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| FA4803-11-R-0002-Shaw-PAVING-Amend2-Exhibit A-Bid Schedule | — | |
| Amendment 3.doc | DOC document | |
| Paving Amendment 0003.docx | DOCX document | |
| FA4803-11-R-0002-Shaw-PAVING-Amend2-SOW-Attachment 3.doc | DOC document | |
| FA4803-11-R-0002-Shaw-PAVING-Amend2-Site Visit Minutes-Attachment 6.docx | DOCX document | |
| FA4803-11-R-0002-Shaw-PAVING-Amend2-Exhibit A-Bid Schedule.xls | XLS spreadsheet | |
| FA4803-11-R-0002-Shaw-PAVING-Amend2-DD1354-Attachment 5.pdf | ||
| FA4803-11-R-0002-Shaw-PAVING-Amendment 2.doc | DOC document | |
| Solicitation Amendment 1-Site Visit.doc | DOC document | |
| Bid Schedule | — | |
| Wage Determination | — | |
| 1442.doc | DOC document | |
| SOW | — | |
| Past Performance Questionnaire | — | |
| Specifications | — |
Show all 15
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation No: FA4803-11-R-0002-0002
VLSB 10-0064
Attachment 1 Dated 22 Jul 11
Memo for Record Questions and Answers 21 July 2011
Repair Base Pavements Requirements Contract
Question 1: Will we need to have a full time onsite QC person for each task order or will the testing agent and the supervisor be sufficient?
Answer: Specs and bid schedule did not outline an onsite QC.
Question 2: In regards to the concrete pavement installation, we are assuming that any and all sealing and reinforcement needed for the new PCC will be paid for under the individual pay items. Is this correct?
Answer: Bid Schedule has provided for those line items.
Question 3: Is there a location on the base that will be designated for use by the contractor for storage of equipment and material? If so, will we need to fence the area?
Answer: No. This will be provided for on an individual DO basis as required. The base is not available to provide general storage of material.
Question 4: On item AE Sewer Line Service, what is the sewer pipe material?
Answer: Contractor is required to satisfy UBC and Shaw Standards. Schedule 40 for general service of a 4 inch line for sanitary sewer.
Question 5: In regards to the pipe installation, we are assuming that any and all backfill material needed will be paid under the individual pay items for gravel. Is this correct?
Answer: Provided in bid Schedule.
Question 6: On item AI Key Stone Retaining Wall, is there a height for the new wall or is the bid item supposed to be in sf instead of lf?
Answer: Yes, S.F. (square foot)
Question 7: On item AO Surface Preparation, is this item going to be paid only for subgrade work under new pavement or does it also include finish grading and seed prep?
Answer: Intended for paving. Finish grade and seed should be in Hydro Seed.
Question 8: For Maintenance of the Seed and Sod, is there water available onsite that the contract can use?
Answer: Yes. Provided for contractor access.
Question 9: Is there a standard size of pavement slabs that will be removed and replaced in both the Airfield and the roadway?
Answer: Not relevant Concrete Pavement jointing and joint plans provided on each delivery order. Or match existing.
Question 10: Will the contractor be required to have a field office onsite for the duration of the contract?
Answer: Contractor is encouraged to read contract documents.
Question 11: The specifications refer to flaggers on TW and RW as needed. Do you foresee the contractor needing Aircraft Flaggers?
Answer: Contractor shall provide for proper traffic control. Under no circumstance does the contractor direct military aircraft to do anything. He is flagging vehicle traffic only. However there is vehicle traffic on the airfield both military and contractor traffic that could need flagging at taxi ways. Direction on to any active military portion is only allowed by direct radio contact to the control tower.
Question 12: The specifications refer to testing for the small concrete patches with test beams. Will this be necessary due to the amount of concrete needed for the beams versus the actual amount used for the patches?
Answer: This needs to be completed as described.
Question 13: The specifications refer to the use of a planer for base preparation under the concrete. Will this be required or can the contractor use a template to verify the grade?
Answer: Contractor needs to provide and execute as outlined.
Question 14: The specifications prevent the use of a tube machine (cleary) for finishing and placing concrete unless approved. Based on the repair work being performed for this contract, we are assuming the tube machine will be allowed due to the smaller areas of repair. Is this assumption correct?
Answer: Cleary Screed with proper vibration is sometimes approved on an as needed basis. Will be determined by Pavements Engineer and specified if required in deliver order Statement of Work.
Question 15: No agg base repair or replacement is set up in the bid items. Are we to assume that the sub-base is acceptable?
Answer: Contractor should not assume anything. There are line items for base work.
Question 16: Will the contractors be required to go through security training or our personnel just need to get a badge from the ID office?
Answer: Contractors will not just get a badge. Background checks will be performed and badges will be issued by base security pass and registration. Successful contractor will be provided instructions by the Contracting Officer as to the proper registration.
Question 17: In regards to any needed Maintenance of Traffic for both the airfields and the roadways, are we to include that in each item or should there be a separate item set up for payment? Are there any restrictions on lane, roadway or Airfield closures?
Answer: Contractor shall provide for any and all cost relevant to all line items that may be required. There is no individual line item for traffic control.
Question 18: Is/Was there a site visit?
Answer: Site visit was scheduled for 21 July 2011.
Question 19: Page 25, Section L Paragraph 1 a "In doing so offeror accedes to the contract terms and conditions as written in the RFP Sections A - K"; however when we view the solicitation and print it off there is no sections C, D, G or H.
Answer: Correct. There are no sections C, D, G or H at this time in the solicitation. When there is a contract, these areas will be filled with accounting and delivery information along with billing information.
Question 20: On the SF 1442 Line 10 it states performance bonds will be required for each delivery order IAW Section H. No Section H???
Answer: Contract will be amended to add the clause for bonds.
Question 21: Why are the quantities for each line item so low? If we exceed the quantity on the contract are the prices re-negotiated?
Answer: Quantities are historical quantities and will not be re-negotiated.
File details come from the government source that posted it. Updated .