Questions and answers for Transient Alert.docx
DOCX document 19 KB Posted
- Attached to
- Additional Q&A Amendment
- Solicitation number
- FA4800-11-R-0015
About this file
Questions and Answers amendment
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amendment 5.docx | DOCX document | |
| Questions 03 Nov 2011-Trans Alert.docx | DOCX document | |
| Proposal via email only info.docx | DOCX document | |
| AFI 31-501 Security.pdf | ||
| Types of Aircraft Detailed.pdf | ||
| Quantity and Volume of aircraft.pdf | ||
| Map of airfield.pdf | ||
| Amendment 1 to PWS Security.docx | DOCX document | |
| FA4800-11-R-0015 Solicitation Transient Alert.doc | DOC document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Amendment 3 Transient Aircraft Questions
1. What are the workload requirements; i.e., how many aircraft and type of aircraft handled monthly/annually?
Answer: Please view amendment 2, the attachments provided details the amount and type of aircraft.
2. What is the number of and types of commercial airlines that arrive?
Answer: This number varies, please view amendment 2 type of aircraft detailed.
3. How many icing/de-icing operations and snow removal activities occur?
Answer: This number varies; the government owns 1 de-icer truck that will be utilized by the contractor. Also, keep in mind that this is dependent on the weather and historically we have 2 snow storm days and 4 - 5 icy days.
4. Is this effort currently under contract and if so who is the current contractor?
Answer: Yes, the incumbent contractor is Sterling Services.
5. What is the current contract value?
Answer: The previous contract was approximately $3.5M. However, please note that it was an 8 year contract.
6. Can you provide workload history for types of aircraft handled per month and per shift?
Answer: Please refer back to amendment 2, the types of aircraft are noted in the documents.
7. Who supplies the fuel for the (4) special vehicles which include (2) small staircase truck; (1) de-icer; (1) lavatory truck that Transient Alert uses?
Answer: The government supplies the fuel for the 4 special vehicles.
8. Is there a Collective Bargaining Agreement (CBA)? Answer: No
9. Is the runway open 24/7? Answer: Yes, TA is responsible for being there when aircraft land. Response times are noted in the PWS.
10. Is a DD 254 needed if we no longer need a secret clearance? Answer: No, it is not needed; clearance has changed from secret to favorable in amendment 1.
11. On page 18, Program Management section reads to imply govt. /commercial experience of Transient Alert, is that correct? Answer: Yes
12. How many planes are categorized as overtime in the Types of Aircraft detailed document?
Answer: Based off of the Type of Aircraft document, the sample we are providing is from Jan 11 to Jun 11, (6 month sample), for a total of 161.5 overtime.
| Jan |
| 25 |
| Feb |
| 0 |
| Mar |
| 9.5 |
| Apr |
| 12 |
| May |
| 23 |
| June |
| 4 |
| July |
| 88 |
13. Are the TA vehicles suppose to be registered in the State of VA and inspected by the State of VA? Answer: Yes
14. Are there any recent updated restrictions with the recent air-show? Answer: No
15. Do you get a lot of commercial planes? Answer: We get some, but not a lot.
16. Para 1.1.1 Due to redundancy and cost will the government consider providing “STOP” and “FOLLOW-ME” signs as GFE as other Air Force Bases do?
Answer: No, the 1st Fighter Wing does not have Follow Me/Stop signs and we will not provide them.
17. Para 1.1.1 Please clarify if the current illuminated signs are owned by the incumbent?
Answer: Yes, they are owned by the incumbent.
18. Para 1.1.1 What is the current number of contractor pickup trucks?
Answer: That is proprietary information for the incumbent; the number of vehicles is determined by each contractor.
19. Para 1.1.2 Please clarify if the Transient Aircraft Management and control system is a dedicated position and has to be manned 100% of the time or can be collateral duty with radio communication?
Answer: The section will be manned during hours posted in the Performance Work Statement (PWS). After hour responses are also in the PWS, please refer back to the document.
20. Para 1.1.2.18 Clarify who is responsible for servicing the lavatory systems and the number per month estimated?
Answer: Approximately, no more than two per month but it could be more depending on traffic. If it is VIP/DV TA will service the lavatory, if an Air Force non VIP/DV then the maintenance crew with the aircraft will service. There can be exceptions in some situations where it would be in the best interest of the Air Force.
21. Para 1.1.2.18 Please clarify if the empting is perform ion base or off base?
Answer: On base in a sewer drain that is connected to the sewage treatment plant.
22. Para 1.1.4.14.1indicated the contractor is responsible for lavatory servicing of only DV and VIP what contradicts Par 1.1.2.18? If so how many per month estimated?
Answer: Please refer back to the answer for question 20, also please note that the serving of lavatory shall also be determined by the FC and CO.
23. Why does the PWS mention Richmond and Oceania airports?
Answer: This is mentioned because there may be an unexpected runway closure. This does not happen on a regular basis and is a unique situation.
24. Does the AF supply the tow vehicles?
Answer: Yes
25. Is a lavatory vehicle provided by the government?
Answer: Yes
26. What is the expiring contract number for the current solicitation?
Answer: FA4800-04-C-0002
File details come from the government source that posted it. Updated .