WTGM_Q A_-_Version_4.pdf

PDF 17 KB Posted

Attached to
Wind Turbine Generator Maintenance Federal contract opportunity
Solicitation number
FA4613-13-R-0024
Issued by
Department of the Air Force Global Strike Command

About this file

Questions/Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Wind Turbine Generator Maintenance, newest first.
File Type Posted
WTGM_Q A_-_Version_3.pdf PDF
WTGM_Q A_-_Version_2.pdf PDF
WTGM_Q A.pdf PDF
Attach_1_-_Performance_Work_Statement_-_WTs.pdf PDF
FA4613-13-R-0024_Solicitation.pdf PDF
Attach_2_-_Wage_Determinations_2005-2587.PDF PDF
Attach_3_-_Past_Performance_Survey.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA4613-13-R-0024

Wind Turbine Generator Maintenance Questions and Answers Report – Updated 17 September 2013 Question 10 added

1. In the case of component malfunctions who is responsible for purchase of new parts? Answer:

Answer: The contractor

2. When replacement parts must be installed other then routine maintenance, will this work be done under this bid or a separate bid?

Answer: Separate Bid

3. Under section 2.4 of the Performance Work Statement (PWS) it states "The contractor shall, upon an alarm notification, respond by dispatching a crew Of technicians to begin troubleshooting and fault analysis within three hours" Does this mean we must dispatch within 3 hours or must we be on site trouble shooting within 3 hours?

Answer: On Site troubleshooting within 3 hours.

4. Who would be responsible for purchasing the oil, lubricants, and filters for the wind turbines during routine maintenance?

Answer: Contractor. These items are routine maintenance items.

5. Addendum to 52.212-1 Volume 1, Sec A; this refers that the offeror must “account” in the bid for the spare parts provided by the Government (list in appendix A), and that any parts needed beyond this list are the responsibility of the contractor. What does “account” mean? We see nowhere in the documents that the contractor must replenish the parts used from this list.

Answer: Account means to keep track of (i.e. inventory); any parts not consumed through the life of the contract must be returned to the government at the end of the contract. Therefore periodic inventory updates will be necessary.

6. The solicitation repeatedly refers to “manufacturer’s recommendations” for maintenance. Do you have the proper manuals for the specific turbines covered in this solicitation that will provide bidders with proper lubrication specifications, amounts required, required PM task lists and frequency, and bolt torque/tension requirements?

Answer: No we do not.

7. In the PWS, section 2.8. Contractor is required to install the latest update to the control software. Can you provide what the current control software is, and what version it is?

Answer: No SCADA system is available at this time. We are working to have a SCADA system operational eventually.

8. What are the manufacture dates, and the installation dates of the three turbines?

Answer: Turbine 1 & 2 are Vestas and were installed in 2006.

Turbine 3 is a Gamesa (manufactured in 2007) and was installed in 2009.

9. If there happens to be a gear box failure that would be responsible for the cost of the replacement since this would not be "routine maintenance"? If blade damage occurs who would be responsible for the cost of replacing/repairing the damaged blade (also not routine maintenance)?

Answer: Any major component repair/replacement, i.e. blade, gearbox, etc, would be at the Government's expense (separate from this contract).

10. Is testing expected to be conducted only if problems arise (to help identify/mitigate specific issues) or is this expected to be part of the “normal” maintenance testing?

Answer: Testing is to be conducted only when problems arise.

File details come from the government source that posted it. Updated .