FA460824QC115 - Amendment 01.pdf

PDF 332 KB Posted

Attached to
High Voltage Transformers
Solicitation number
FA460824QC115
Issued by

About this file

This document is Amendment 01 to Solicitation FA460824QC115 for the procurement of 11 high-voltage electrical transformers and related peripherals on behalf of the 2d Civil Engineering Squadron at Barksdale Air Force Base in Louisiana.

The key changes in this amendment include an extension of the request for quotation (RFQ) deadline from August 12 to August 19, 2024, updates to the salient characteristics and equipment list, and responses to vendor questions. The solicitation is a total small business set-aside, with a NAICS code of 335311 and size standard of 800 employees. Award will be made to the responsible offeror whose quote is most advantageous to the government, considering price and technical factors. No installation is required, as this is a commodity-only procurement.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation FA460824QC115,Amendment 01

DEPARTMENT OF THE AIR FORCE

2D CONTRACTING SQUADRON (AFGSC)

BARKSDALE AIR FORCE BASE LOUISIANA

6 August 2024

MEMORANDUM FOR OFFERORS/BIDDERS/VENDORS

FROM: 2 CONS/ PKP

801 Kenney Avenue, Building 4400, Suite 2300 Barksdale Air Force Base, Louisiana 71110

SUBJECT: Amendment 01, Solicitation FA460824QC115, High-Voltage Transformers

1. The purpose of issuing Amendment 01 is to extend the Request for Quotation (RFQ) on solicitation FA460824QC115 from 12 August 2024 to 19 August 2024, update the Salient Characteristics, update the Equipment List, and provide the government’s answers to the questions submitted.

2. The questions and answers are listed below. Please be advised, the answers are in bold text.

Question 1: There are multiple differences between the Equipment List and Salient Characteristics. Could you please provide clarification between the two.

Answer: Please see the new Equipment List and Salient Characteristics.

Question 2: Can you please provide more details on the High-Voltage Cable, splices, and elbows mentioned in Line 2, 4, 6 and 8.

Answer: These were removed from the equipment list.

Question 3: Please check and confirm if there is any variance in the description and the information given in the table:

Answer: Not with the updated equipment list and salient characteristics.

Question 4: Is it Lead time driven or price driven?

Answer: In accordance with Attachment 1, Provisions and Clauses, please see the below evaluation criteria.

"Evaluation Criteria:

FAR Provision 52.212‐2, Evaluation‐‐Commercial Products and Commercial Services (Nov 2021), applies to this RFQ. As prescribed in FAR 12.301(c), the following addendum is provided for this

Solicitation FA460824QC115,, Amendment 01 solicitation and hereby amends any language therein:

(a) The Government will award a contract resulting from this solicitation to the responsible offeror whose offer conforming to the solicitation will be most advantageous to the Government, price and other factors considered.

The following factors shall be used to evaluate offers:

Price: Offerors will be evaluated based upon price and ranked lowest to highest.

Technical: Lowest three (3) offerors will undergo technical evaluation. The quotes will then be evaluated based upon ability to furnish the items requested in CLIN 0001, as well as any other attachments associated with this solicitation. If any or all three (3) of the lowest quotes are deemed unacceptable, the next lowest quote(s) will be evaluated, and the process will continue until three (3) quotes are found to be technically acceptable. If three (3) or less quotes are received, then all quotes received will be sent for technical evaluation.

A written notice of award or acceptance of an offer, mailed or otherwise furnished to the successful offeror within the time for acceptance specified in the offer, shall result in a binding contract without further action by either party. Before the offer’s specified expiration time, the Government may accept an offer (or part of an offer), whether there are negotiations after its receipt, unless a written notice of withdrawal is received before award. "

Question 5: Is it necessary to have a built-in America option or TAA compliant would also work?

Answer: In accordance with FAR 52.225-1, located in attachment 1, Provisions and Clauses, it is necessary to have a built-in America option. Please note that FAR 52.225-3, Buy American-Free Trade Agreements-Israeli Trade Act (Nov 2023) has been removed from this solicitation.

Question 6: In the specs document the details are missing about the 150 and 112.5 KVA Pad Mount Transformer replacements. Kindly share the details about them as well.

Answer: There is no 150kVA transformer on the equipment list, and the 112.5 kVA transformer salient characteristics have been updated.

Question 7: Please confirm if this is manufacture and delivery only or if installation is required.

Answer: No installation is required; this is a commodity only requirement.

Question 8: It is noted that "Attachment 2 of the specification covers 75 KVA, 300 KVA, 500 KVA, and 750 KVA transformers.” However, the RFQ Equipment List requests transformers with capacities of

112.5 KVA, 150 KVA, 300 KVA, and 750 KVA. We do not have specifications for two of the requested transformers. Could you please provide the specification/data sheet for these items so that we can resolve this discrepancy?

Answer: Please see the new Equipment List and Salient Characteristics.

Question 9: Please provide specs in Equipment list for transformer sizes not specified in Salient Characteristics, i.e., 150kVA & 112.5kVA.

Answer: Please see the new Equipment List and Salient Characteristics.

Question 10: Please provide specifications for quantity, type and manufacturer of splice kits and elbow terminations.

Answer: This requirement was removed and no longer required.

Solicitation FA460824QC115, Amendment 01

Question 11: Please provide cable sizes and quantities, number of sets of cable, number of cables per phase in each set Answer: This requirement was removed and no longer required.

Question 12: Please provide one-line diagrams.

Answer: Not required as this is a commodity only requirement.

3. In the event there are questions regarding Amendment 01 on Solicitation FA460824QC115, please contact SSgt Charlee Maier by telephone at (318) 456-2202 or through email at charlee.maier@us.af.mil.

TIFFANY M. COLLAZO, GS-12, DAF

Contracting Officer

Answer: Please see the new Equipment List and Salient Characteristics.
Answer: These were removed from the equipment list.
Answer: Not with the updated equipment list and salient characteristics.
Answer: In accordance with Attachment 1, Provisions and Clauses, please see the below evaluation criteria.
Evaluation Criteria:
FAR Provision 52.212‐2, Evaluation‐‐Commercial Products and Commercial Services (Nov 2021), applies to this RFQ. As prescribed in FAR 12.301(c), the following addendum is provided for this solicitation and hereby amends any language therein:
(a) The Government will award a contract resulting from this solicitation to the responsible offeror whose offer conforming to the solicitation will be most advantageous to the Government, price and other factors considered.
The following factors shall be used to evaluate offers:
Price: Offerors will be evaluated based upon price and ranked lowest to highest.
Technical: Lowest three (3) offerors will undergo technical evaluation. The quotes will then be evaluated based upon ability to furnish the items requested in CLIN 0001, as well as any other attachments associated with this solicitation. If any or all...
A written notice of award or acceptance of an offer, mailed or otherwise furnished to the successful offeror within the time for acceptance specified in the offer, shall result in a binding contract without further action by either party. Before the o...
Answer: In accordance with FAR 52.225-1, located in attachment 1, Provisions and Clauses, it is necessary to have a built-in America option. Please note that FAR 52.225-3, Buy American-Free Trade Agreements-Israeli Trade Act (Nov 2023) has been remove...
Answer: There is no 150kVA transformer on the equipment list, and the 112.5 kVA transformer salient characteristics have been updated.
Answer: No installation is required; this is a commodity only requirement.
Answer: Please see the new Equipment List and Salient Characteristics.
Answer: Please see the new Equipment List and Salient Characteristics.
Answer: This requirement was removed and no longer required.
Answer: This requirement was removed and no longer required.
Answer: Not required as this is a commodity only requirement.
2024-08-06T15:42:02-0500
COLLAZO.TIFFANY.M.1273472009

File details come from the government source that posted it. Updated .