Questions_and_Answers_-_13_Apr_18.pdf
PDF 125 KB Posted
- Attached to
- Claiborne Bombing and Gunnery Range Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA4608-18-R-0002
About this file
Questions received with their corresponding answers.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amendment_0002.pdf | ||
| Atch_9A,_Special_Contract_Req's_-_Revised.pdf | ||
| FA4608-18-R-0002.pdf | ||
| Atch_6_Past_Performance_Questionnaire.pdf | ||
| Atch_4_Environmental_Requirements_-_June_2016.pdf | ||
| Atch_5_INSURANCE_CERTIFICATE.pdf | ||
| ATCH_2_Appendices.pdf | ||
| Atch_3_WD_15-2229_Jan_2017.pdf | ||
| Atch_7_ET3_Job_Description.pdf | ||
| Atch_1_PWS.pdf | ||
| Atch_8__DD_254.pdf | ||
| 18R002_RFP.pdf | ||
| Atch_9,_Special_Contract_Req's.pdf |
Show all 13
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions received for FA4608-18-R-0002 – Claiborne Bombing Range
1. DD 254: A company that does not have their facility clearance must submit a filled out DD 254 with their proposal. If that company is awarded the contract the process will begin to get their facility clearance. Is this correct?
Answer: This was done in error. The DD254 does not need to be completed and returned with the proposal.
It is for informational purposes only. Once a company is identified as the awardee, the DD254 will be completed for the awardee only and submitted for a facility clearance.
2. L.2.e (page 20) and Page 29 e. L.2.e (page 20) states "Two paper volumes shall be submitted in one original and one copy, and one copy on CD-Rom". Page 29 states, "Volumes shall be submitted in one original and two copies, submitted in a loose-leaf three-ring binder, with each volume tabbed and indexed. No digital copies are allowed. All copies will be hard copies." Please clarify how many hard copies and how many digital copies should be submitted.
Answer: We are requesting one (1) original signed hard copy, one (1) additional hard copy, and one (1) copy of the proposal on a CD. Section L of the RFP will be corrected in Amendment 0002.
3. Attachment 4. Environmental Requirements for Contractors Working on Barksdale Air Force Base, will there be a requirement for a HAZMAT permit?
Answer: No. The range is identified as a conditionally exempt small quantity generator.
4. Attachment 4. Environmental Requirements for Contractors Working on Barksdale Air Force Base, will there be a need to establish a Department of Transportation (DOT) compliance process to meet those requirements, i.e., a drug and alcohol testing program?
Answer: No, this contract takes place in Rapides Parish. No employees will be working on Barksdale AFB.
5. Page 35, Section 3, Past Performance Information, subparagraph C. Will the government consider reducing the Past Performance recency from 6 years to 3 years since most of the relevant information from 6 years ago would be outdated?
Answer: No, this will not change.
6. L.4.d. Volume II Past Performance. Are the Quality and satisfaction documents such as letters, metrics, customer surveys excluded from the past performance volume page count?
Answer: Yes, however we have increased the page count to 30. Please ensure your Past Performance Volume adheres to this new page count. Section L of the RFP will be adjusted in Amendment 0002.
7. We did not see any hazardous waste storage area than recycled or demilitarized components. In this case, it appears most components are being recycled no hazardous waste generated. What then is disposed as hazardous waste and who is responsible for pick up & disposal of hazardous waste; and at what TSDF is being sent to?
Answer: The range is identified as a conditionally exempt small quantity generator. In addition to this, we streamline our processes to eliminate waste a quickly as possible. Our general policy is to dispose of waste, not store it; however, we do have a HazMat storage building, but the only things that are stored is gasoline and used oil. Waste disposal occurs as soon as possible after the waste is collected, and in accordance with the Environmental Requirements prescribed in the PWS. Contractor is responsible for waste disposal.
8. Statement of work 4.3. 11.11 Said the contractor shall be responsible for the transportation and disposal of non-toxic (if non toxic can still exhibit be hazardous characteristic such as flammability or corrosively) waste a minimum of once a week. Do you mean non hazardous waste or solid waste going to local landfill?
Answer: Yes, this is in reference to both non-hazardous and solid waste.
9. There is a trash or solid waste container belonging to a commercial contractor in front of the office building.
The container does not belong to the incumbent based on label name on container; is there other contracts out there we should be aware of? If no how is solid waste disposal paid?
Answer: The current contractor pays for a local service. This should be included in the proposal cost of CLIN 0001.
10. If the contractor is responsible can you submit historical data to determine what is being disposed and characteristic of waste to determine constituents and where they are being sent?
Answer: No historical data is available.
11. If the contractor is responsible for hazmat disposal off base and you don’t have data, will you be bale to handle disposal through your environmental division and pay separately?
Answer: No, there is very minimal hazardous waste, just some used electronics and lead-based solder. Waste streams are laid out in Appendix H. We have no records of disposal, because in the last 5 years we haven’t produce enough to warrant disposal.
12. If you don’t have hazardous waste data can’t produce records, will you be able to pay for disposal cost outside contractors bid since he does not know type of waste generated and TSDF processing charges?
Answer: No, currently the most significant waste that we produce is tiny amount of lead solder and fluorescent light bulbs. This disposal must be accounted for in the contractor’s proposal.
13. At some point contaminated soil at deep impact area will be remediated. If you would do so will you fund separately?
Answer: No remediation of soil required under this contract.
14. We did not see any Blade tractor or dozer belonging to the contractor or the Government for grading. It appears they are rented based on need for grading. Is this assessment true?
Answer: No, the current contractor does have a bull dozer on site.
15. Are frequencies of road grading scheduled by contractor and at what months during the year?
Answer: Appendix E (Workload Summary) estimates this at a bi-monthly rate; however, the primary guidance for this is in paragraph 1.5.6.4 of the PWS – “Access Roads. The contractor shall perform all maintenance to ensure that all access roads are smooth and free of pot holes to ensure safe travel and properly crowned to promote drainage without excess erosion, as required.” The frequency for this is really driven by erosion and traffic.
16. We observed road base aggregates for road grading stored at secured roadside. Are those materials funded separately?
Answer: Yes, funded separately under “Non-Priced” CLIN 0002.
17. If existing employees are performing well, FAR subpart 22.12, they have right of first refusal, therefore should be kept for orderly transition. Will the CO ensure they have first option of refusal or do you expect them to leave?
Answer: The CO will enforce the FAR.
18. You have a very large acreage, we noticed some areas towards the building are mowed and as well some portions of impact areas but not all the areas. Is there any schedule to determine what areas need be mowed and when?
Answer: This is not driven by a determined schedule, but by the rate of growth, which is determined by weather and burns; both controlled and accidental. Details are given in paragraph 1.5.5.1 of the PWS and in the Workload Summary.
19. Could you please explain Bossier City and Bossier Parish levied use tax and how it affects contractors cost of performing on this contract?
Answer: These requirements do not affect the contractor working on this contract. These requirements will be removed via Amendment 0002.
20. Besides the Incumbent Representative that attended this industry, we observed only two employees on duty performing work. Are these two employees the only employees performing work on daily maintenance task? If not the case, how many employees are performing work on regular bases?
Answer: On the day of the site visit, there were 8 personnel working the day shift and 2 personnel working the evening shift.
21. The proposal required firm list or describe equipment for this contract. Facility Maintenance Equipment such as this range would require heavy duty leased equipment. Beside personal job-box can we submit catalogue from clients such as Sunbelt we maintain account with and planned to lease from them?
Answer: Yes
22.Reference Atch_6_Past_Performance_Questionnaire. Atch_6_Past_Performance_Questionnaire appears to be a duplication of Atch_9,_Special_Contract_Req's. Will the government provide Atch_6_Past_Performance_Questionnaire and extend timeline for submission?
Answer: This was all fixed under Amendment 0001.
23. Will the government consider an extension to the offer due date due to the missing documentation (e.g. Atch_6_Past_Performance_Questionnaire)?
Answer: No, not for this purpose.
24. Reference 52.212-1 INSTRUCTIONS TO OFFERORS--COMMERCIAL ITEMS; 4. Volume II - Past and Present Performance; C. "Upon completion of the questionnaires, Offerors shall submit the Past Performance Questionnaire (PPQ) no later than 17 April 2018, 12pm CST." Is it the government's intent that offerors' references submit completed PPQs one day prior to the proposal deadline?
Answer: Yes, please have PPQ’s sent to our office NLT 17 April 2018.
25. Reference PWS Paragraph 1.4. PWS Paragraph 1.4 lists various training missions. Will the government provide operations plans to corresponding scenarios and training events to allow offerors to adequately bid to staff and mobilization requirements?
Answer: The contractor does not provide any type of support for military training beyond what is already prescribed in this contract.
26. Reference Subfactor 1 Quality Control Plan. Subfactor 1 Quality Control Plan includes requirements for O&M of current equipment (GFE, facilities). Will the government provide historical reports including a GFE inventory list, equipment service state, date of purchase, and annual new equipment purchases? - maintenance history - OEM information
Answer: There is a GFE associated with the PWS. Appendix A of the PWS has a listing of all the GFE equipment, no historical reports will be provided.
27. Reference Subfactor 1 Quality Control Plan. Subfactor 1 Quality Control Plan includes requirements for O&M of current equipment (GFE, facilities). Will the government provide historical reports including maintenance history and Original Equipment Manufacturer information?
Answer: No historical reports available. If GFE requires repair – Government to pay under CLIN 0002.
28. Will the government specify pages that will NOT count against the limitations, such as table of contents, 1 page summaries, past performance consent letters and cover pages?
Answer: No, the page limitation applies to the entire volume.
29. Reference CLINs 1002, 2002, 3002, 4002. Do these CLINs include the automatic $25K that was included in the base year CLIN 0002?
Answer: Yes, if the options are exercised, those CLINs will be funded at that time.
30. Will the government provide historical workload estimates?
Answer: That is provided in Appendix E, Workload Summary.
31. Reference Appendix E, Workload Summary. Will the government provide a historical total for annual overtime hours?
Answer: That is already accounted for in the Additional Operating Hours, CLIN 0003.
32. Reference Appendix E, Workload Summary. A.3 Overtime Hours references 1152 Ea. Does this represent that all employees on contract historically received 1152 hours of overtime per year?
Answer: No. This is the total estimated man-hours needed for the entire contract.
33. Reference Appendix E, Workload Summary. E Housekeeping. Do the numbers for estimated requirement reflect hours per week, number of rooms, or another unit of measurement?
Answer: Concerning the Housekeeping, the numbers represent total estimated occurrences; e.g. the floors should be mopped weekly, the total estimated occurrences are 52.
33. Can the government provide replacements for Attachments 5 & 6? Attachments 5,6 & 9 are the same “Special Contract Requirements” Document.
Answer: This was fixed under Amendment 0001.
34. Is the Comprehensive Range Plan releasable?
Answer: No, the plan is not current. The PWS contains all the requirements the contractor is responsible for. The plan does not include any requirements outside the PWS.
35. CLIN 0002 Non-priced items, what is the anticipated NTE amount? (Assessing procurement impact)
Answer: Average between $25K to $33K per year.
36. Is the current contract SCA?
Answer: Yes
37. RFP Page 62, 52.245-2 GOVERNMENT PROPERTY : Lost or unusable property is replaced at contractor expense? Disposal of unserviceable items at CONTRACTORs expense. Is there an estimate?
Do they go through DRMO?
Answer: The estimated expense is covered in CLIN 0002; however, this is for loss or damage due to regular usage. Loss or damage due to gross negligence would be another matter. Also, most of the equipment is handled through the regular military supply chain, that would include DLA ( the new DRMO)
38. RFP Pg64, 62.246-4 Inspection of services – provide and maintain an inspection system and keep records of all inspection work performed.
Answer: Contractor required to follow clause.
39. RFP Page 76, Bossier City/Parrish sales Tax – 10% and LA Sales tax is 5%, Bossier Parrish tax is 0%. Are there currently any government leased items on which tax is paid by the contractor?
Answer: No
40. PWS Page 4, para 1.2. Range Projects – How many projects have been completed during the current contract
Answer: Recent projects have included helping with grounds work to install EW equipment, installation of security cameras, rebuilding gates, installing water filtration systems; these projects are managed so as not to overburden the contractors or to interfere with normal operations.
41. Is Attachment 7, ET3 Job Description included for the EW Technician KSA requirements?
Answer: The ET3 must be able to meet the requirements listed in Attachment 7. There are no additional lists of KSA requirements.
42. PWS Page 5, Para 1.3.3.Operations Schedule.
a. How often do changes to the Weekly Operations Schedule occur 24 hours or more in advance?
b. How often are schedule changes refused by the contractor?
Answer: The changes that occur are due to changes in unit flying schedules. This is mostly driven by maintenance and weather. Changes occur frequently, but are rarely refused because these changes generally do not affect the normal working hours of the contractor; however, they do affect the type of support the contractor provides.
43. PWS Page 6, Para 1.3.4. Additional Operating Hours (AOH). Is there a historical workload for Additional Operating Hours (AOH), Normal Training Missions, etc.?
a. How many AOH are required for each UTA?
b. Are there limited operations on days following UTAs?
c. Which positions are Mission Essential?
Answer: No Historical workload to be provided. The number of hours required for each UTA depends on the mission. At a minimum, a 4 hour block of AOH will be scheduled when required on the UTA. There are no limited operations following UTAs. The COR will determine which positions are mission essential.
Example 1: #‘s of B52’s needing electronic warfare training only, on 1 system, this could require 2 personnel.
Example 2: A helicopter raid on the range to “Take out” the electronic systems, 1 RCO, 2 techs per system.
44. PWS Page 7, Para 1.4.1.2. Special Missions Activity.
a. Is/Are there current MOA(s) in place for Special Missions Activity?
b. Which party initiates and coordinates the MOA?
Answer: Special Missions are still confined to Claiborne Range and associated airspace. The party seeking to train initiates and coordinates any additional requirements.
45. Is there training or certification required for the Joint Advanced Weapon Scoring System
(JAWSS)?
Answer: There is training, but no certification. Training is provided on site by Government personnel.
46. PWS Page 10, Para 1.4.5. Training Device Operations.
a. What is the relocation time for the Laser Evaluation System – Mobile (LES-M)?
b. What is travel time to the Heated Target (T-72 replica)?
Answer: Relocating the LES-M could take a day. It only takes a couple of minutes to walk to the heated target.
47. Provide and maintain fire fighting vehicles suitable for the terrain.
a. What are training/certification Requirements for individuals in firefighting roles?
b. Is the firefighting duty a collateral/additional duty?
c. What firefighting vehicle types and numbers are GFE?
d. Is there a requirement to respond to possible real property fires?
e. Is the contractor expected to conduct or participate in controlled burns?
f. Is AFFF used in fire fighting vehicles?
Answer:
a. Training is nothing beyond simple equipment operations.
b. The duty is limited to spraying water on grass fires that routinely occur during range operations. And possibly operating a fire extinguisher.
c. Historically, the contractor was required to provide trucks to carry government-provided water pumpers. We have recently acquired several Humvees and are in the process of preparing those to carry the pumpers.
d. No.
e. No.
f. No. Just water.
48. PWS Page 11, Para 1.4.6.2. - Furnish and service all Claiborne Range fire extinguishers.
a. How many and what types of fire extinguishers are there?
b. Is fire extinguisher maintenance covered under a Barksdale/installation contract for maintenance and inspection?
Answer: There are about a dozen fire extinguishers of various classes. The fire extinguishers are maintained by the contractor.
49. PWS Page 11, Para 1.4.7.1., Personnel Safety Equipment states contractor shall provide all personnel safety equipment.
a. What PPE is required for fire personnel?
b. What PPE is required for laser operations?
Answer: Certified safety glasses for both. The “fire fighting” that is done is very limited; the contract personnel drive along the roads and spray water, lots of water, on the burning grass and shrubs to prevent further spreading.
50. PWS page 12, Para 1.5, Ranger Maintenance. Is there an existing schedule of preventive maintenance that can be provided from IMDS?
Answer: No
51. PWS page 12, Para 1.5, Ranger Maintenance. Continuous maintenance effort to restore NMC equipment to operation
a. Is there a workload estimate?
b. Is a Maintenance Control activity utilized?
Answer: The “continuous” maintenance effort is confined to regular work hours.
52. PWS Page 12, Para 1.5.1, Target Maintenance.
a. Are targets built, repaired and replaced at government cost?
b. Is there a current application or format used for tracking target materials?
c. How many items are on the target material inventory tracking system?
d. How are targets moved to and from the range to the Residue Holding Area?
a. The costs are accounted for in CLIN 0002.
b. The COR maintains records for target vehicles.
c. The targets a listed in the Appendix B.
d. The government doesn’t specify how that is to be done. The current contractor uses a variety of heavy equipment.
53. PWS Page 34, Para 4.3.11. Environmental Compliance.
a. Is the contractor required to have a EESOH-MIS account?
b. Are there any identified waste streams/Initial Accumulation Points…?
Answer: The only waste that is allowed to accumulate is general office trash and used oil. All other waste is disposed of immediately through proper channels.
54. PWS Page 14, Para 1.5.1.6.4. Engines and transmissions must be removed from target vehicles
a. Are they usually turned in as scrap?
b. Are they on supply accounts?
c. Are they removed prior to being taken to the range?
a. Yes.
b. No.
c. No.
55. PWS Page 14, Para 1.5.1.6.5. Strafe pits must be hand policed each workday following use.
a. How many days/sorties are they used annually?
b. Is there a historical estimate of the number of strafe poles replaced annually?
Answer: In the past few years it has been less than thirty days. There is no data for how often the poles have been replaced.
56. PWS Page 26, Para 3.1.1.2. Since the federal micro-purchase threshold is $10,000, and the GPC threshold is $3,500, why is the $2,500 limit imposed? This could be imposed for services but have a higher limit for items.
Answer: There will be no change to this requirement. The $2,500 limit will remain.
57. PWS pager 26, Para 3.2.1. Government Furnished Facilities. Are there any know problems or open work orders on the facilities that have an assigned Risk Assessment Code?
Answer: No.
58. PWS Page 28, Para 3.6. Contractor Furnished Equipment identifies two trucks to support range operations. Are these the only vehicles required of the contractor? Other paragraphs mention fire fighting vehicles.
Answer: These are the only two vehicles required; however, they must be sufficient to fulfill the requirements for moving the EW equipment & carrying the fire pumpers needed to fight grass fires.
59. Are the Contract Manager, and Electronics Techs/ EW technicians the only ones required to have clearances?
Answer: Yes.
60. How often does tower painting and corrosion control need to be accomplished? Is this contracted out or performed under the range contract? (Climbing work – certifications, harnesses, lanyards…)
Answer: That work is beyond the scope of this contract. It will be accomplished in another contract.
61. Will the MUTES and TGU ever be relocated?
Answer: It is very unlikely that the MUTES or the JTE will ever be relocated; however, the TRTG is a designated mobile unit. There is no TGU.
62. Is range infrastructure (power distribution and communications/outside plant) work performed by under the range contract or through another method?
Answer: That is beyond the scope of this contract.
63. If trees fall across roads does the range contractor clear them? (No GFE listed to perform this activity).
Answer: Yes. The contractor would be required to clear the roads assigned to the contract.
64. Are rock, gravel, clay, sand and other materials delivered to the range for road maintenance?
Are they purchased through the contract?
Answer: Yes, through CLIN 0002.
File details come from the government source that posted it.