Repair_Visitor_Center_Parking_Construct_PT_Pad_Questions_and_Answers_(2).pdf

PDF 139 KB Posted

Attached to
Construct Fitness Pad & Repair Parking Lot
Solicitation number
FA4497-16-R-0011
Issued by

About this file

Another set of Questions and Answers

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

15 June 2016 MEMORANDUM FOR Prospective Offerors

FROM: 436 CONS/LGCA

639 Atlantic Street Dover Air Force Base, Delaware l9902-5639

SUBJECT: Questions and Answers for Repair Visitor Center Parking/Construct PT Pad at Dover Air Force Base, Delaware

1. The following questions were asked by prospective offerors and are answered by this office:

Visitor’s Parking Lot:

QUESTION: 1. Are there any additional specifications for the curb and gutter replacement other than "DELDOT Type 3" required by DAFB?

ANSWER: DelDOT Standard Specifications can easily be accessed by browser search online.

QUESTION: 2. Are new directional arrows required as depicted in the solicitation drawing?

ANSWER: Yes, new striping for parking stalls and directional arrows are required.

QUESTION: 3. Are analytical results available to review for the soils to be removed from the islands?

ANSWER: No.

QUESTION: 4. Is the handicap ramp to be preserved?

ANSWER: The existing handicap ramp shall be demolished. In its place, a new handicap ramp with red tile truncated domes shall be constructed as part of the new curb, gutter and sidewalk.

QUESTION: 5. Are there any additional specifications for the asphalt work other than the "DELDOT B and C Mix" required by DAFB?

ANSWER: DelDOT Standard Specifications can easily be accessed by browser search online.

QUESTION: 6. Please provide specifications for any concrete sidewalk replacement, if required?

ANSWER: DelDOT Standard Specifications can easily be accessed by browser search online.

QUESTION: 7. Are there any compaction specs for the existing soils to be met prior to gravel and asphalt installation?

ANSWER: Please see DelDOT Standard Specifications online.

DEPARTMENT OF THE AIR FORCE

436th Contracting Squadron (AMC)

639 Atlantic Street Dover AFB, Delaware 19902-5639

QUESTION: 8. Are there any geophysical test data available in the demo areas, in particular, "compaction test results?

ANSWER: No.

Fitness Exercise Pad:

QUESTION: 1. What if any are the drainage requirements for the new pad to be installed?

ANSWER: 1/8” per foot slope.

QUESTION: 2. Are analytical results available to review for the soils to be removed from the proposed new pad area?

ANSWER: No.

QUESTION: 3. Are there any geophysical test data available in the proposed new pad area, in particular, "compaction test results?

ANSWER: No.

QUESTION: 4. Please provide specifications for the concrete sidewalk installation.

ANSWER: DelDOT Standard Specifications for 4” sidewalk on 4” select fill base with inlaid red tile truncated domes is required. Width of sidewalk shall match existing.

QUESTION: 5. How long will the utility process mark out take and is that time frame included in the performance period?

ANSWER: There is no standard time period. Lately, it has been taking about 2 weeks. It is considered part of the period of performance.

QUESTION: 6. Are we required to remove and relocate the existing street signs?

ANSWER: No.

QUESTION: 7. If contaminated soil is discovered, who is responsible for the disposal?

ANSWER: There is no known contaminated soil at this location.

QUESTION: 8. Is the existing parking lot striping that is to be removed going to be blacked out or ground off of the pavement?

ANSWER: Blackout of striping is not allowed. The lines shall be ground off to obtain 95% removal of the old striping. (More than 95% typically results in asphalt degradation).

QUESTION: 9. Can we close the entire parking lot for the duration of the work?

ANSWER: The Visitor’s Center lot will not be closed during construction. It will be active during the entire construction. The contractor shall set up the work area so visitors will have access to at least 10 parking spots. Visitors will be expected to enter and exit from only one side of the lot during the project.

QUESTION: 10. Please clarify on the sketch the end points of the curb to be replaced.

ANSWER: The sketch provided in the solicitation already clearly defines the end points of the curb and gutter. In addition, the sketch is scaled to provide for easy measurements.

2. If you have any questions, please contact SSgt Tatjana Johnson at 302-677-5032 or e-mail her at tatjana.johnson@us.af.mil

Prepared by //SIGNED// TATJANA T. JOHNSON, SSgt, USAF Contract Specialist

Reviewed by //SIGNED//

ANDRE JACKSON

Contracting Officer cc:

FedBizOpps at www.fbo.gov

CENMP

http://www.fbo.gov/

15 June 2016

File details come from the government source that posted it. Updated .