Attach 5 -SV Questions Answers 09 Apr 2020.pdf

PDF 172 KB Posted

Attached to
Solicitation - Repair Corrosion Control Facility in Hangar 90225
Solicitation number
FA441720R0002
Issued by

View the file

Other files

Show all 20

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SOLICITATION NO. FA441720R0002 09 Apr 2020

PROJECT NO. CP1028800 – Repair Corrosion Control Facility in Hangar 90225

QUESTIONS – ANSWERS – 1 through 46

QUESTIONS:

Question 1: Explain Note 110 on M101, this duct is shown to be removed.

Answer 1: See Addendum #1. Note 11 was removed. EFV and ductwork to be removed.

Question 2: M101is EFV-1 Outside air only with no heat or cooling coils? Explain Answer 2: EFV-1 is an air to air heat exchanger, no piping.

Question 3: M107, M207 Are the new fans the same CFM as the existing fans?

Answer 3: Yes, same CFM as existing.

Question 4: M108 Note 7, What is the discharge on the roof ie gooseneck, hood etc.

Answer 4: The existing is a 44” round discharge with hood.

Question 5: M201, M208 Note, what type of new discharge will be required? for the paint booth?

Answer 5: The new discharge can be similar to the existing or gooseneck (44”x44”) at 45 degree discharge with bird screen. The ductwork to be 44”x44” off of paint booth.

Question 6: Please provide breathing air spec and detail for the drops and pipe size.

Answer 6: See Addendum #1. The drops shall be 1”. See detail on sheet M-502. The pipe shall be carbon steel. The pipe shall be tested at working pressure for leaks, then flush each drop at max flow possible for 60 seconds starting at the drop nearest the air supply.

Question 7: M211 provide new gas pressure per note 2. There is no spec for the gas meter, Does Okaloosa Gas provide?

Answer 7: See Addendum #1. 2 PSI gas pressure at meter. Okaloosa gas provides meter. Contractor shall pay Okaloosa Gas for any charges associated with the meter. The contractor shall provide regulator at each piece of equipment if the equipment they provide requires it based on a 2 PSI system.

The contractor shall provide regulator at existing to remain hot water heater. Existing to remain water heater acceptable natural gas pressure is 5.0-10.5 IN. WC.

Question 8: Provide gas pipe connection detail for MAU-3 & GMAU-1.

Answer 8: See Addendum #1. See detail on sheet M-502.

Question 9: Can MAU1 & 2 be field erected as the existing units?

Answer 9: Yes, MAU-1 & 2 can be field erected.

Question 10: M202, what does the duct for GMAU-1 connect with?

Answer 10: Connect to existing duct 4’ below the roof directly under the roof penetration. New duct to be 40”x40” and transition to existing ductwork.

Question 11: Will new HVAC duct work be painted?

Answer 11: See Addendum #1. Existing and new exposed ductwork is to be painted to match existing.

Concealed ductwork above ceilings shall be unpainted or factory finish. See general notes on sheet M201/M202.

Question 12: Can the Bid Price be submitted as a single fixed price line item and the corresponding 50 division breakdown be submitted at some later designated time and date (48hrs, 72Hrs, etc.)?

Answer 12: No. Proposal must include division 50 breakdown at or before solicitation closing. We have extended the proposal due date by 30 calendar days to allow for contractors to obtain required information from subcontractors and/or suppliers. Division 50 breakdown must be completed in full and not provided in bulk Materials and Labor for each division.

Question 13: Currently the Division 1 specifications do not show a need for an SSHO (Site Safety Health Officer) or a QC Manager. Please confirm if a Site Safety Health Officer and a QC Manager will be required for this project?

Answer 13: It is the contractors’ discretion to assign a dedicated SSHO and/or QC Manager. It is also the contractors’ responsibility to adhere to applicable clauses in the contract to include 5352.223-9001 and 52.246-12.

Question 14a: Note on the schedule that says AHU-1A&1B need to be “Suitable for explosion proof and spark proof service”. Do you know what classification they are requiring?

Answer 14a: See Addendum #1. AHU-1A & 1B serve areas with the following classification: class 1, division 1.

Question 14b: There are different levels of explosion proof. What is the building used for or what explosive material may be in the air? They need a class and division rating (ex. Class 1, division 2) that the AHU’s must meet.

Answer 14b: Painting, sanding, and sand blasting are being performed in the building. Paint booth, sanding booth, and sand blasting booth are all fully enclosed. Painting is performed inside the large hangar as well. During painting operations inside the hangar, AHU-1A and AHU-1B are shut down and MAU-1 and MAU-2 are operated, but the MAU’s are 100% outside air and do not recycle air from the hangar. AHU-1A and 1B serve areas with the following classification: class 1 division 1.

Question 15: I did not see a finish schedule on the drawings or any specification for paint/ floor coatings. I also did not see a finish schedule for any painted surfaces. Please advise.

Answer 15: See Addendum #1. See sheet A-601 with updated finished schedule.

Question 16: Please confirm all electronic devices and rough-in in the painting areas are required to be explosion proof.

Answer 16: Yes, must be explosion proof.

Question 17: Please confirm all water lines, air lines, and grounding bar currently located beside the existing paint booth are to be relocated due to the 1'-2" clearance required by the new paint booth. The new paint booth will cut off access to these items.

Answer 17: See Addendum #1. For grounding bar, see sheets E-100, E-101 and E-201. For air lines, see sheet M-101 and M-214. The water line shall be capped above the paint booth and removed. Hole in wall shall be patched to match existing.

Question 18: Please advise if the government wishes to retain the existing paint booth to be demolished or if it will be the contractor's responsibility to dispose of.

Answer 18: It is contractor’s responsibility to dispose of paint booth. See note 3, D-201.

Question 19: Please clarify the scope of work in the sanding room. The drawings show cutting a door opening in the wall, but there appears to already be a door opening in this location.

Answer 19: New door is to be installed as shown on sheet A-101. Existing door to remain in adjacent location.

Question 20: Please advise if the contractor is to include a gap in the project schedule to allow CE/Roofing IDIQ to repair the roof damage under the existing rooftop HVAC units before the new units are installed.

Answer 20: Yes, a gap in the construction schedule shall be closely coordinated with government to make roof repairs prior to installing equipment. The Government estimates a 60 day gap to replace the roofs after eight (8) fans have been removed. The contractor should continue to work in other areas in that phase while the roof repairs are being accomplished.

Question 21: Specification 08-71-00 2.3.5 Keying system states the government will provide permanent cylinders with cores and keys for mortise locksets, auxiliary locks and exit devices.

However, 08-71-00 2.3.7 says to furnish 7 change keys for each interchangeable core, 6 master keys and 6 construction master keys. 08-71-00 2.3.4 calls for cylinders and cores to be provided. Please clarify if Cores are to be provided.

Answer 21: The contractor shall provide all cylinders and cores.

Question 22: What do we need to provide with our proposal to verify our current HUBZone status?

Answer 22: Contractors should ensure firm's profile is current in SBA's Dynamic Small Business Search website and SAM registration information is current to include Reps and Certs.

Question 23: If we propose as a JV, do both JV participants need to have current HUBZone status; per SBA requirement to qualify for HUBZone JV?

Answer 23: No, both do not have to be HUBZone. See 13 CFR 126.616 for eligibility requirements.

Question 24: Will an FAA permit be required for crane operations due to the proximity to the flight line?

Answer 24: Yes.

Question 25: Please advise if the contractor will be responsible for disabling/re-enabling the fire alarm panel for the Fire Alarm and Fire Suppression scopes of work or if the Alarm Shop will provide support. Also, please advise if the contractor will be responsible for draining the Fire Suppression system for modification to the piping systems or if the Alarm Shop will do this.

Answer 25: The contractor to perform the work but it shall be coordinated and approved by government before performing the work.

Question 26: Will the Fire Suppression system have to be brought back online daily or will the facility perform a fire watch and allow the system to be out of service during the Fire Suppression modifications?

Answer 26: Per note 6 on G-005 system is not to be down more than 60 hours so fire watch is not required. However if the contractor has a situation that it cannot be put back on line in less than 60 hours, the contractor is totally responsible for fire watch as indicated in note 5.

Question 27: Is there a window of opportunity available when no aircraft will be in the building that would make the project coordination/phasing easier?

Answer 27: No, work will need to be scheduled with government so maintenance operations can be changed to accommodate construction.

Question 28: Will Fire Alarm shop drawings be required for this project? Will an FPE stamp be required for these or will a NICET lvl4 designer be sufficient?

Answer 28: Yes, shop drawings are required and FPE stamp is required.

Question 29: Will an FPE stamp be required for the fire suppression shop drawings?

Answer 29: Yes, FPE stamp is required.

Question 30: Note 7 on FP-001 states “Calculations and Fire Flow Test Shall be conducted by the Fire Protection Contractor”. Will we have access and permission to do a flow test on the fire pump prior to submittal of drawings and calculations? If a current (not over 1 year old) fire pump test has been conducted, do we have to retest?

Answer 30: Flow test is required and will need to be coordinated with the government.

Question 31: I don’t see any work for us in Area “B”. Can you please confirm?

Answer 31: Referring to fire protection, there is work in area B, See sheet FP-202.

Question 32: The existing paint booth has fire protection, the sanding booth does not. Should we include demo of the paint booth heads and piping or just disconnection of the supply?

Answer 32: Contractor to include total demolition of paint booth and all related items such as fire systems.

Question 33: Make up units are scheduled on page M-602 but there are no specifications for them found in Section 23. There is no mention of the natural gas heating preheat and reheat sections whether they are direct or indirect fired. The notes under the schedule call for the casing to be double wall aluminum construction. This is to request prior approval to bid a unit manufactured of biocomposites manufactured of recycled plastic water bottles. Can a biocomposite central air unit made of recycled plastic water bottles be used?

Answer 33: See Addendum #1. Makeup air unit specification has been added.

Question 34: Paragraph 4.2 Volume II (b) Signed Teaming agreement indicates “each party to the teaming agreement must provide information on all relevant contracts as specified in paragraph 4.1.”

However, if the offer is a SBA-approved Mentor-Protégé Joint Venture, please confirm that experience of the mentor may be utilized to demonstrate relevant experience when the protégé does not have completed experience of its own.

Answer 34: Yes, experience of the Mentor will be evaluated. Section M paragraph 4.1.6 provides specific details on the evaluation of JV’s past performance and the development of Performance Assessment confidence rating.

Question 35: With the current COVID-19 situation, will the Government consider extending the proposal response date?

Answer 35: Yes, based on global health concerns the Government has extended the proposal response date by 30 calendar days.

Question 36: The paint booth and sanding room do not have a specification section and seems unclear to the details required. Please confirm if the Contractor is to provide a Paint Booth and a Sanding Room or is the Government to provide the Paint Booth and Sanding Room?

Answer 36: Contractor to provide paint booth and sanding booth. See sheet M-214 and M-215.

Question 37: Will the contractor be required to install the Paint Booth and the Sanding Room?

Answer 37: Contractor is required to install paint booth and sanding booth. See sheet M-214 and M- 215.

Question 38: Considering the lead time for some of the HVAC equipment, will the Government consider extending the period of performance beyond the 270 calendar days currently in the solicitation?

Answer 38: See Addendum #1. Performance time has been increased to 345 days.

Question 39: Will the Contractor be required to provide temporary A/C to the sections of the facility during summer construction months?

Answer 39: The contractor shall follow the phasing plan on G-005. There will be periods (less than 12 hours) when systems will be switched over. All of these periods shall be approved and scheduled with the government.

Question 40: Section L paragraph 3.1 Factor 1, requires proposal Technical Volume 1 to be submitted with two copies; one (1) original and one (1) sanitized copy. Should sanitized copy have any/all references to company name removed and replaced with CAGE code? Does this include company logo?

Answer 40: Yes, sanitized copy of Technical proposal should have all reference to company removed and replaced with CAGE. All company logos and names of employees should also be removed from this copy.

Question 41: Sheets S-101, M-108 and M-208 direct demo and installation of mechanical equipment on various roof sections but no details are provided about the makeup of roof systems or roof section details. Please clarify what kind of roof systems are existing and the makeup of those systems (thickness of insulation, cover board, mil thickness, fully adhered or mech attached).

Answer 41: See Addendum #1. Existing as-built drawings are provided for reference.

Question 42: Architectural drawings do not include elevations. Can government provide elevation drawings of building?

Answer 42: See Addendum #1. Existing as-built drawings are provided for reference.

Question 43: Can the Government please clarify, if the 8 ½” x 11” page requirement applies to the project schedule. If it doesn’t, is there a preferred document size for the schedule?

Please confirm that there is page limit restriction for the schedule as long as the entirety of Volume 1 does not exceed the 40 page limit. Please confirm that the Government prefers that the AF Form 3064 is used, over a Primavera 6 CPM schedule.

Answer 43: Project can be show on a larger sheet as required to make the schedule easily read.

Technical Proposal which includes Subfactor 1 and Subfactor 2 can be any number of pages but the entire Volume 1 is restricted to the 40 page limit. The contractor has discretion on schedule format for proposal submission and evaluation; see Section L –para 3.1.1 - “The submitted schedule must be developed using project scheduling software such as MS Project, Primavera, or any other comparable form. The AF Form 3064, Contract Progress Schedule may also be used for submission of this item, and is recommended”. Note that successful offeror will be required to use AF Form 3064 to track progress after contract award.

Question 44: This RFI is in regards to the basis of design for the paint booth. I spoke with a manufacture that provides equipment very similar to what is shown on the drawings but he said he would not be able to provide a turnkey solution as it is currently shown on the drawings. Further guidance would be appreciated.

Answer 44: See Addendum #1. Updated schedules and controls sequence to allow for turnkey solution.

Question 45: In what format should we submit the 50 Division Construction Cost Estimate Worksheet?

Excel? PDF? Both?

Answer 45: Use the Excel spreadsheet (Attachment 6) included in the solicitation.

Question 46: Based on drawings, sheet M-201 the bold lines indicating new gas piping is being called out for…Is plumbing required for this job?

Answer 46: Yes gas piping is to be provided per the drawings. There are no P sheets, plumbing work is shown on M sheets.

End of questions

File details come from the government source that posted it. Updated .