Questions and Answers FA301623U0316_5 Sep 2023.pdf
PDF 348 KB Posted
- Attached to
- Cage and Rack Wash, Brand Name or Equivalent
- Solicitation number
- FA301623U0316
About this file
This document contains questions and answers related to solicitation number FA301623U0316 for a cage and rack wash. The solicitation is seeking replacement of an existing 9' x 7' 10" x 29" deep rack washer located at a Department of the Air Force facility. Larger viewing windows than the minimum requirement of 16" x 18" would be acceptable. Site visit requests must be submitted by September 7th. Utilities include 90 PSI steam, 140 degree hot water, 3/4 inch cold water, 3 phase 480V 30A electrical, 60 PSI air. Drawings of the existing 29" deep pit are provided on page 3 to show large internal pit pads.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Cage Washer SOW - 5 Sep 2023.pdf | ||
| Cage Washer SOW - 16 Aug 2023.pdf | ||
| RFQ_Cage and Rack Washer_Brand or Equal_15Aug2026.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Industry Generated Questions for FA301623U0316
1. Are we able to get the pit dimensions that the rack washer is sitting in, L x W x D?
ANSWER: 9' L x 7' 10" W x 29" D
2. If our viewing windows are larger (20” x 26”), is that an issue versus the requirement of 16” x 18”?
ANSWER: Window size is the minimal requirement. If a larger window is provided, is not an issue. Correction has been made to the SOW Salient Characteristics.
3. What are the current pit dimensions?
ANSWER: See answer to Question #1
4. The window on the AC7500 is much larger than the 14”x16” they reference. Are they ok with a larger window?
ANSWER: See answer to Question #2
5. Can you please provide us the pit dimensions so that I can check for any discrepancy against our washer?
ANSWER: See answer to Question #1
6. Per the SOW, Section 1.1.2: Where will the existing washer need to be moved to after it is de-installed by the Contractor?
ANSWER: Unit to be placed on pallets, government will turn in to DRMO.
7. Per the SOW, Section 1.1.5: A site review and site dimensions (to include the existing wall openings, room dimensions, pit dimensions, ceiling height, and path of ingress and associated door sizes, dock size and semi-trailer capabilities) would be needed in order to comply with this requirement. It appears as if there are larger than typical grout pads in the existing pit that would need to be accounted for in our sump layout. Would a site review be possible for us to capture the data we need? Or will this information be provided?
ANSWER: If a site visit is required, please reach out to Charles House and Heather Sorensen at email addresses noted within RFQ no later than 7 Sep 2023, Thursday by 12:00PM San Antonio local time or sooner. Late responses for a site visit will not be considered.
8. "What utilities are available and confirmation of values of the following:
a. Steam – Pressure, #lbs/hr and connection size
b. Condensate – Connection size
c. Hot Water Connection – Temp, GPM, connection size
d. Cold Water Connection – Temp, GPM, connection size
e. Electrical – Voltage/phase/amp
f. Air – Pressure @ #CFM
g. Exhaust – Size and CFM"
ANSWER: Steam pressure 90 PSI, condensate 3/4-inch, 140 degrees for hot water. Cold water 3/4 inch. Air pressure 60 PSI, 3 phase 480-volt 30-amp service.
9. I believe Girton is the only company in the industry that u�lizes a 29" deep pit, and I can't find any informa�on on their standard pit. From the pictures, I can see there are very large pit pads inside the pit that the washer sits on, but I can't locate all of them off the pictures. Do you have any old drawings of the pit so I can see what is going on with the pit pads? This may have an effect on our cost, so I just want to make sure I have everything straight.
ANSWER: See page 3 below
File details come from the government source that posted it. Updated .