Questions_ _Answers_2_8_Dec_2014.pdf

PDF 14 KB Posted

Attached to
Eglin AFB AFRL LMCA Federal contract opportunity
Solicitation number
FA2823-15-R-3000
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Test Center

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Eglin AFB AFRL LMCA, newest first.
File Type Posted
Attachment_5_Price_Proposal_Worksheet_Revision_3_31_Dec_14.xlsx XLSX spreadsheet
FA2823-15-R-3000_Amendment_0012.pdf PDF
Questions_ _Answers_11_31_Dec_2014.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0002.pdf PDF
Questions_ _Answers_10_19_Dec_2014.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0010.pdf PDF
Attachment_5_Price_Proposal_Worksheet_Revision_2_22_Dec_14.xlsx XLSX spreadsheet
FA2823-15-R-3000_Amendment_0011.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0009.pdf PDF
Attachment_5_Price_Proposal_Worksheet_Revision_2_18_Dec_14.xlsx XLSX spreadsheet
Questions_ _Answers_9_18_Dec_2014.docx DOCX document
Attachment_5_Price_Proposal_Worksheet_Revision_1_17_Dec_14.xlsx XLSX spreadsheet
Questions_ _Answers_8_Revision_1_17_Dec_2014.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0008.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0007.pdf PDF
Questions_ _Answers_8_17_Dec_2014.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0006.pdf PDF
Questions_ _Answers_7_16_Dec_2014.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0005.pdf PDF
Questions_ _Answers_6_12_Dec_2014.pdf PDF
DOD_5220.22-M.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0004.pdf PDF
Attachment_6_Performance_Information_Fact_Sheet_Rev_1_11_Dec_2014.docx DOCX document
Questions_ _Answers_5_12_Dec_2014.pdf PDF
Attachment_1_2015_AFRL-RW _LMCA_PWS_Rev_2_12_Dec_2014.pdf PDF
Questions_ _Answers_4_10_Dec_2014.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0003.pdf PDF
Attachment_1_2015_AFRL-RW _LMCA_PWS_Rev_1_10_Dec_2014.pdf PDF
Questions_ _Answers_3_10_Dec_2014.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Amendment_0002.pdf PDF
MAP_TO_AWEF.ppt PPT presentation
Eglin_to_C-86_Map.pdf PDF
Attachment_1_Appendix_B_Page_29_Mileage_Correction.pdf PDF
Eglin_to_C-3_Map.pdf PDF
Questions__Answers_3__9_Dec_2014.pdf PDF
RW_Facility_Locations_on_Eglin.doc DOC document
FA2823-15-R-3000_Amendment_0001.pdf PDF
Attachment_2_Wage_Determination_Revised_Amendment_0001.pdf PDF
FA2823-15-R-3000_Q A_1.pdf PDF
Attachment_7_Past_Performance_Questionnaire.docx DOCX document
Attachment_1_2015_AFRL-RW _LMCA_PWS_1_Oct_2014.pdf PDF
Attachment_8_Authorization_for_the_Release_of_Financial_Information.docx DOCX document
PWS_Exhibit_A_CDRLS.pdf PDF
RW_-_LMCA-RDT E_LS-_DD_254_Continuation_Sheets.docx DOCX document
Attachment_2_Wage_Determination.pdf PDF
Attachment_5_Price_Proposal_Worksheet.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_6_Performance_Information_Fact_Sheet.docx DOCX document
Attachment_3_DD_Form_254.pdf PDF
AFRL_LMCA_solicitation_SF_1449.pdf PDF
Attachment_4_Mission_Essential_Contractor_Services_Plan-Template.pdf PDF
Show all 50

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions & Answers # 2 (8 December 2014) Solicitation Number: FA2823-15-R-3000 Eglin AFB AFRL LMCA

1. Does the Government intend to conduct a site visit for the referenced solicitation and if so on what date(s)?

Answer: There will not be a site visit as the facility is currently being renovated and under the control of the construction contractor.

2. Will the government clarify the proposal due date, SF 1449 shows 23 Dec, FBO shows 5 Jan 2015?

Answer: 5 Jan 2015 is the proposal due date. Solicitation will be amended to correct.

3. Since this contract falls under the SCA rules, will the incumbent personnel information be provided so that we may contact them to determine their eligibility for continued work on the upcoming contract?

Answer: We cannot release this information until award has been made. The current contract contains FAR Clause 52.222-41, Service Contract Act of 1965 (Nov 2007) and in paragraph (n) of the clause requires the incumbent contractor to provide a Seniority list to the Contracting Officer who in-turn will provide to the successor contractor, 10-days prior to the completion of contract. The clause text is as follows:

(n) Seniority list. Not less than 10 days prior to completion of any contract being performed at a Federal facility where service employees may be retained in the performance of the succeeding contract and subject to a wage determination which contains vacation or other benefit provisions based upon length of service with a Contractor (predecessor) or successor (29 CFR 4.173), the incumbent Prime Contractor shall furnish the Contracting Officer a certified list of the names of all service employees on the Contractor’s or subcontractor’s payroll during the last month of contract performance. Such list shall also contain anniversary dates of employment on the contract either with the current or predecessor Contractors of each such service employee. The Contracting Officer shall turn over such list to the successor Contractor at the commencement of the succeeding contract.

Additionally, the solicitation contains clause 52.222-17, Nondisplacement of Qualified Workers (May 2014) and any successor contract is required to make a good faith effort to hire the employees of the incumbent contractor.

While the Government cannot provide this information at this time, you may contact the incumbent contractor on your own and attempt to obtain this information. The incumbent contractor is:

Systems Support Alternatives, Inc.

500 Montgomery St Ste 400 Alexandria, VA 22314-1560

Eglin AFB AFRL LMCA

4. What is the current staffing?

The Government will not provide this information as each offeror is required to determine the number of service employees necessary for efficient performance of this contract and may elect to employ fewer employees than the predecessor Contractor employed in connection with performance of the work. Reference FAR Clause 52.222- 17, Nondisplacement of Qualified Workers (May 2014)

5. What is the current contract value?

Answer: The current contract value with all options is $1,536,160.03

6. Has the scope of work changed from the current contract?

Answer: Yes. The scope of work remains relatively the same as the previous contract but with minor changes. Offerors are cautioned to thoroughly review the Performance Work Statement (PWS) and any referenced regulations, instructions etc. to ensure complete understanding of the scope of the work.

7. Is the statement of equivalent rates labor classifications indicative of the staffing required to perform the services of this contract?

Answer: No. This clause identifies the classes of service employees expected to be employed under the contract and states the wages and fringe benefits payable to each if they were employed by the contracting agency subject to the provisions of 5 U.S.C. 5341 or 5332.

8. The amount of overtime hours drastically reduces after the base period, why are so many overtime hours scheduled in the base year?

Answer: The current facility that houses the LMCA activity is currently under construction and it is anticipated that during the first year a significant amount of overtime hours will be needed in order to effectively perform the contract and to reestablish operations in the primary facility once renovations are complete.

9. The AWD provided appears to be outdated; will the government provide the current AWD?

Answer: The Wage Determination is incorrect. Wage Determination WD 05-3033 (Rev. 14) dated 07/25/2014 is the correct WD. An Amendment to the solicitation will be posted.

10. Is the contractor responsible for providing any supplies, more specifically for the warehouse operations?

Answer: The contractor is to provide all supplies necessary to perform the contract with the exception of those supplies listed in the Government Furnished Property section of the PWS.

Eglin AFB AFRL LMCA

11. The response date listed on FBO.gov says Jan 5th, 2015 however the RFP states Dec 23rd, 2014. Can the government clarify which is the correct response date?

Answer: See response to Question 1.

12. If the response date is in fact Dec 23rd, 2014 will the government consider granting an extension until Jan 5th, 2015 to allow industry ample time to prepare responses?

Answer: See response to Question 1.

13. Does this effort present an OCI for the awardee with regards to the pending Eglin Range O&M contract?

Answer: There is no known OCI. These efforts are independent of each other.

14. What is the quantity of supplies issued yearly by the A&J store?

Answer: Supplies issued yearly varies. The A&J Store supports 500+ employees, plus numerous conferences annually.

15. How many deliveries monthly does MHU perform?

Answer: It fluctuates monthly and yearly, but on average nearly 600 receipt/deliveries each month.

16. What is the typical mileage driven for deliveries per month?

Answer: Please see Appendix B MAPS AND WORK AREA LAYOUTS AND DELIVERY MILEAGE, of the PWS.

17. What is the largest weight and volume size of any one item that is to be delivered?

Answer: Largest weight/volume varies. Most items are less than 100 lbs and smaller than a 2 foot square box.

18. What is the average weight and size of items to be delivered?

Answer: See answer to question 16.

19. How far apart are the two warehouses?

Answer: Less than a mile

20. How far away is the admin building from the warehouses?

Eglin AFB AFRL LMCA

Answer: We have a warehouse area within Bldg 13 used traditionally for our A&J materials and temporary holding while we make deliveries (Bldg 13 is our main building…see PWS Appendix B) and another warehouse less than a mile away (on Base) for longer term storage.

File details come from the government source that posted it. Updated .