Atch_8-Answers_for_17-B-0007_Solicitation.pdf
PDF 2 MB Posted
- Solicitation number
- FA2521-17-B-0007
About this file
REVISED: Attachment 8: Questions and Answers to Attachment 8, Question and Answer Template
View the file
Other files
Show all 18
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA2521-17-B-0007
REPAIR HIGH VOLTAGE DUCT BANKS
QUESTIONS AND ANSWERS
1. RFP Section: Solicitation
Question: Can you please clarify the correct SF1442 to complete? Solicitation 1 or
Solicitation 2 with DRAFT across the page?
Answer: Anything in DRAFT form is not an executed action. Please complete the
Solicitation 1 package dated 24 July 17 and Amendment 1 dated 1 Aug 2017.
2. RFP Section: SOW/Technical Specification/Drawings paragraph/page ED-103 Flag notes 3, 7, and 8
Question: Are we to demolish the equipment pads associated with existing transformers
ESI, SASI, and SASI?
Answer: Reuse transformer pad SASI and SASI2. Demolish pad ESI.
3. RFP Section: SOW/Technical Specification/Drawings paragraph/page – Sheet E-004 &
Specification Section 32 92 23.
Question: Is hydroseed acceptable for site restoration?
Answer: Yes, hydroseed is acceptable.
4. RFP Section: Other (Specify) 52.219-14 Limitations On Subcontracting
Question: Is the prime required to do 15% or 25% under NAICS is 237130, Power and
Communication Line and Related Structures Construction?
Answer: The Prime is required to do 15% under NAICS 237130, Power and
Communication Line and Related Structures Construction.
5. RFP Section: Drawings paragraph/page: ED-101
Question: Where is the underground feed for the overhead line on Ed-101 at? Will that feed be required to be removed and if so, what is the distance, wire size, ect…?
Answer: Yes as per sheet EC-101. The underground feed for the overhead line is from switch 4S10/3. Sheet EC-101 shows how to refeed the new underground from new switch 4S14. As per drawings new switch 4S14 will be feed from 4S10 through new duct bank.
6. RFP Section:
Question: What is to be done with the old equipment; transformers, cable, etc….? How is it to be disposed of on base? Is any of it consider hazardous which would require special disposal?
Answer: Viper recloser to be given back to the government. Contractor is responsible for disposal of all other old equipment. Transformers will be tested for PCBs. If the
PCB level is above the action point. Contractor will coordinate with the construction inspector and transport the transformers to Facility 44200 (See spec section 01 57 19 Para
3.11). Cable will be recycled by contractor. Credit for the recycling should be in final proposal. No materials is believed to be hazardous. Lead cable is not considered toxic or hazardous. Cable will be cut up and ends properly sealed. Cable to be recycled properly by contractor.
7. RFP Section: CLAUSES INCORPORATED BY FULL TEXT, Page 41 of 43
Question: Will there be another site visit allowed for the project?
Answer: There will not be another site visit.
8. RFP Section: Specification: 1.6.1.1 Site Safety and Health Officer (SSHO) and 1.6.1.2
Contractor Quality Control (QC) Manager: States that the Contractor Quality Control Manager can be the SSHO on this project?
Question: Can the on-site superintendent serve concurrently in the roles of Contractor
Quality Control Manager and SSHO on this project?
Answer: Superintendent can serve concurrently in the role of SSHO. The Contractor
Quality Control Manger needs to be a separate person from the superintendent.
9. RFP Section: Reference: Drawing EC-101, Flag Note 14 "Note: BLDG 49835 is scheduled for demolition. Disregard Flag Note 11, 13 and Detail D if facility has been removed."
Question: When is the facility scheduled to be demolished? How should this request appear in the bid form?
Answer: Bid will assume facility is there and work will be accomplished as designed.
10. RFP Section: Reference: Drawing E-602 Zone B/2 shows new feeder from MODI1 to
MODI2, but E-601does not show removing feeder from MODI1 to MODI2.
Question: Should the feeder be replaced?
Answer: Replace feeder to MODI1 reuse feed from MODI1 to MODI2.
11. RFP Section: Reference: Drawing E-602 Zone B/2 shows new feeder from MODI4 to
MODI3, but E-601does not show removing feeder from MODI4 to MODI3.
Question: Should the feeder be replaced?
Answer: Replace feeder to MODI4 reuse feed from MODI4 to MODI3.
12. RFP Section: Reference: Drawing EC-103 in Duct Bank 19 it shows feeder to ESI. On ED-
103 ESI is to be removed.
Question: Is this the correct feeder designation?
Answer: ESI should be GYM1.
13. RFP Section: Reference: Drawing EC-101 Flag Note 7
Question: How far to Panel P-1 once inside the facility?
Answer: Assume 10 ft
14. RFP Section: Reference: Drawing EC-102Flag Note 6
Question: How far to Panel P-1 once inside the facility?
Answer: Approximately 10 ft
15. Reference: Contracting.
Question: Is this contract funded in such a way that the awarded contractor has to comply with Executive Order (EO) 13706? Which states Paid Sick Leave Accrual
"employees accrue 1 hour of paid sick leave for every 30 hours worked on or in connection with a covered contract.
Answer: See FAR 52.222-62.
16. RFP Section:
Question: Are the existing ducts to be reused known to be orange burg? Are there confirmed open spare ducts available?
Answer: All underground ducts are orange-burg. No spares. Pull out cable. Clean duct and pull in new cable. Drawing EC-107 – From LBS HEIV 7 through MH 572 to MH
576 is orange-burg.
17. RFP Section:
Question: Have existing concrete structures to be core drilled into been tested for asbestos or heavy metal contamination? If not, who is responsible?
Answer: Attached is asbestos concrete testing report. Any manholes not tested is the contractor’s responsibility. See Attachment to Question 17 at the end of this document.
18. RFP Section:
Question: Has the existing PILC cable to be removed been tested for contaminants? If not, who is responsible?
Answer: PILC cable has lead. Testing is not required. Cable is not considered toxic or hazardous. Cable will be cut up and ends properly sealed. Cable to be recycled properly by contractor.
19. RFP Section:
Question: Has existing cable fire wrap been tested for asbestos? If not, who is responsible?
Answer: No, Contractor is responsible for testing.
20. RFP Section:
Question: EC-103 indicates a new 8W5 DB from manhole 1205. XFMR SASI indicates a 2W4 conduit service. Should this be a 2W5 branch of the 8W5?
Answer: Should be 2W5.
21. RFP Section:
Question: On sheet EC-105, please confirm existing conduit size to be tied into near pole U6-7-21F per Note 1.
Answer: 5 Inch.
22. RFP Section:
Question: On sheet EC-105, please confirm existing 15kV cable size and type to be spliced in hand hole per Note 2.
Answer: Cable size is 3/1C #2.
23. RFP Section:
Question: On EC-105, please confirm existing hand hole is large enough and has proper racking to support three 15Kv cable splices.
Answer: Install sectionalizer and pad north of hand hole. Install 2W5 duct bank between the hand hole and the sectionalizer. Terminate incoming circuit and outgoing circuit to sectionalizers through hand hole and duct bank.
24. RFP Section:
Question: Please confirm Line Construction Cable Splicer (ELEC0222-001) wage to be
$35.72 Base + $5.00 + 24.5% Fringes per DBW FL170001 (07/14/2017).
Answer: Cable splicer cost code under DBW determination is ELEC 0222-001. Davis-
Bacon was updated 4 Aug 17 and will be included in IFB via Amendment 02.
25. RFP Section: Drilling
Question: Is there any approved dump dite for drill cuttings (water and mud) that is on
Cape Canaveral?
Answer: In plume areas conteinerize blowout drilling fluids and have it tested to determine the appropriate disposal methods. Cost should be in contractor’s proposal. If it’s hot, our environmental group will dispose of, if not the contractor will have to dispose of off site.
26. RFP Section: E-004-Pollutant Source Controls: Hazardous/Nonhazardous, #1
Question: What will be the procedure for contaminated soil?
Answer: Keep soil on site, use as backfill in same area.
27. RFP Section: General shutdown of Electrical Power
Question: Do generators have to be employed on any shutdown? Can on site backup power be used for shutdowns?
Answer: Do not assume that on-site generators will be available. Contractor is responsible for generator and fueling.
28. RFP Section:
Question: What is the water table depth?
Answer: The water table depth baries throughout the year but averages between 4 and 5 feet.
29. RFP Section:
Question: Can directional drilling be used in place of duct bank? At what depth would the horizontal drill HDPE pipe need to be placed?
Answer: Directional drilling can take the place of duct bank. See Spec Section 33 71 02 para 3.3.7.2. for depth.
30. RFP Section:
Question: Is the “45 non-access days” part of the 302 work days? What constitutes a
“non-access day”?
Answer: The period of Performance is 302 days with 48 non-access days. Yes, the non-access days are part of the 302 calendar days period of performance. A non-access day is a day that the contractor is not allowed to work due to the range declaring a critical day due to launch activities. Non-access days do not include days that are critical but the contractor is still allowed to do some work, for example backfilling.
1458751362C Typewritten Text Attachment to the Answer for Question #17.
1458751362C Typewritten Text
| Atch 8 - Answers for 17-B-0007 Solicitation |
| Atch to Q17concrete asbestos testing |
File details come from the government source that posted it. Updated .