Industry_Generated_Questions_Final_Revisions.pdf

PDF 67 KB Posted

Attached to
Air Force Recruiting Service (AFRS) Recruiter Sales Training
Solicitation number
F3PT675148AW01
Issued by

About this file

Industry Generated Questions

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment_0004.pdf PDF
Industry_Generated_Questions_and_Answers.pdf PDF
Revised_PWS.doc DOC document
Amendment_0003.pdf PDF
Revised_PWS.pdf PDF
Industry_Generated_Questions_Amendment_0002.pdf PDF
Amendment_0002.pdf PDF
Combined_Synopsis_and_Solicitation.pdf PDF
Attachment_2_-_Revised_PWS.pdf PDF
Amendment_0001.pdf PDF
Attachment_3_-_QASP.pdf PDF
Attachment_4_-_Professional_Exemption.pdf PDF
Combined_Synopsis_and_Solicitation.pdf PDF
Attachment_2_-_PWS.pdf PDF
Attachment_1_-_Schedule_of_Services.pdf PDF
Show all 15

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Industry Generated Questions

1. All work for this solicitation is to be performed on Randolph AFB or on Lackland AFB;

Monday through Friday from 0800 to 1700 hours? Please advice.

Answer: Services will be performed at both locations (Randolph AFB and Lackland AFB) from 0800 to 1700 as stated in paragraph 3.1 of the PWS.

2. Is there an existing Program of Instruction that the contractor is expected to use? If so when will the document(s) be provided to the contractor?

Answer: No, offers are to provide a Recruiter Sales Training program in accordance with the PWS.

3. Is there a source document that lists the goals and objectives for each certification that the contractor is to deliver? If so when will the document(s) be provided to the contractor?

Answer: Yes, the goals and objectives for each certification are listed in paragraphs 1.4 -1.4.8 of the

PWS.

4. PWS 1.2 and PWS 1.2.10: Is the required Assessment tied to the career progression for the Recruiters?

Answer: Yes

5. Will the Assessments be via knowledge test, observed/scored sales labs, peer/leader feedback, pre-course/post course, or are you expecting the Contractor to make recommendations?

Answer: In accordance with paragraph 2.0 under performance threshold, the assessment requires a demonstration of training techniques. The contractor is not required to make recommendations.

6. PWS 1.2.1: Are there defined competencies for the recruiting leaders and recruiters in each career position to link to the learning objectives (LOs) for each course?

Answer: Yes. Competencies for each career position should match course content.

7. PWS 1.2.6: Who is the audience for the performance/results feedback loop report?

Answer: HQ AFRS/RSOT, Group and/or squadron training (if applicable).

8. Is the TTP (Tools Techniques Practices) the preferred structure for the course materials and evaluation?

Answer: Yes

9. PWS 1.2.8: What are the deliverables to develop and implement training performance in support of AFRS Recruiter Sales Training?

Answer: AFRS will need the ability to own, edit and reproduce all related materials, as needed, without requiring permission of the contractor or concern for violating copyright laws. It is not to develop performance metrics, rather the ability to translate sales course material into specific AFRS sales case scenarios.

10. Is this a requirement for developing performance metrics (leading /lagging indicators)?

Answer: It is not to develop performance metrics, rather the ability to translate sales course material into specific AFRS sales case scenarios.

11. PWS 1.2.9: Trainer support days not to exceed 5 days. Will this 5 days be virtual with groups, virtual by individual trainer, or face to face with groups or individuals or a combination with the Contractor’s Master Trainer? How many of the Certified Trainers will be included?

Answer: Yes, a face-to-face is needed with the Contractor’s Master Trainer. Could be a large group or could be just a handful of individuals. We would like approx. 10 trainers be certified as master trainers.

12. PWS 1.2.11: What is the expectation on providing pricing with “certifications requested by AFRS”? Will the contractor be able to work jointly with AFRS to develop a deployment plan to enable cost effective schedule of instructors, printing of materials and other logistics?

Answer: Yes, the contractor will have work directly with HQ AFRS training staff to develop a deployment plan in order to schedule and implement all training courses.

13. PWS 1.2.13: Please provide additional details with regards to when the facilitator certification workshops would be taught as Instructor led versus virtual? Is there a desire to price the proposal to include webinars for initial sales training as well as follow-on advanced/reinforcement training?

Answer: All facilitator courses would be taught as instructor led versus virtual; anticipating 10 times per year. There is no desire to include pricing for webinars.

14. Would the contractor be required to attend/facilitate at the advanced management classes, annual training conferences, etc.?

Answer: Yes. IAW paragraph 1.2.13 of the PWS the contractor is required to provide advanced management classes and annual conferences.

15. PWS 1.3.3: Please provide clarification on what the “AFRS facilitator certification workshop for existing curriculum conducted”. Is the contractor accountable for certifying trainers on existing curriculum or on the customized program?

Answer: Yes. Contractor would be responsible for initial training on the new (customized) program. The current program in place will be non-existent.

16. What level of customization is required/desired for this contract? Updating existing curriculum with “Air Force Specific” examples/scenarios or a complete redesign of the Sales Training system?

Answer: IAW paragraph 1.7.3 and 1.7.4 Air Force specific example/scenarios are required.

17. PWS 1.4.4 Advanced Sales HP Certification What specifically is the “review” of the Curriculum Implementation Plan? Is it for rollout of the certification programs or is it the Trainers rollout plan for teaching the Sales course once they are certified?

Answer: The “review” of curriculum Implementation Plan is for the rollout of the certification programs.

18. PWS 1.4.9 Recruiting Leaders Certification: Please define “running parts of the program”.

Would they be facilitating the sales training programs with a certified Trainer and the contractor Master Trainer observing for feedback? Are the teach backs with fellow trainers or final audience?

Answer: The “running parts of the program” are defined in paragraph 1.4.9 (See bullets that address certification). The contractor would be facilitating the Recruiting Leaders Certification. The teach backs would be with the final audience.

19. PWS 1.5.1: Is there a required format for the Training materials: Use of Authoring Instructional Materials (AIM) database or another Air Force format?

Answer: IAW 1.5.1 Format needs to be consistent with current AF used programs which includes Internet Explorer and Microsoft Office 2013.

20. What version of software should the material be provided (Word, PowerPoint, PDF, etc.) Most current versions of word, PDF, and PowerPoint would be optimal.

Answer: IAW with 1.5.1 Format needs to be consistent with current AF used programs which includes Internet Explorer and Microsoft Office 2013.

21. What is meant by “multi-level sales training system for each of the 6 courses?

Answer: IAW paragraph 1.5.8 a “multi-level Training consists” of a career progression that is required in recruiter (i.e., people taking on new roles), so they move from tier to tier.

22. Should the contractor’s Quote include pricing to develop customized videos to incorporate in sales training system for both classroom as well as standalone reinforcement for each of the courses to be developed and customized?

Answer: Yes

23. If customized videos are required/desired, will AFRS want Air Force personnel to appear or for contractor to use actors?

Answer: IAW paragraph 1.5.6 and 1.5.8 customized videos are required for each training; no AF personnel are required in the video.

24. PWS 1.5.15: What is the web based module on adult learning? How is it to be incorporated?

Is the contractor accountable for providing design/development/implementation of a web based module on adult learning?

Answer: These are adult learning room class techniques for instructing. They can be web-based and done prior to training start date or can be part of the curriculum.

25. PWS 1.6.1:Is the $6,721 shipping budget to cover the costs of shipping wall charts and any hard copies of job aids/sales kits as required for the 60 certification courses only and not for deployment across the AFRS organization?

Answer: Yes.

26. Should the Contractor provide printing costs in our quote or are all materials to be printed by AFRS (including wall charts, job aids, sales kits, etc.)?

Answer: Yes, the contractor is responsible for printing costs.

27. PWS 1.7.1:Will the Assessments and Performance Threshold be via knowledge test (score >90 mastery test), observed/scored sales labs, peer/leader feedback, content teach backs or are you expecting the Contractor to make recommendations?

Answer: In accordance with paragraph 2.1 under performance threshold, the assessment requires a demonstration of training techniques. The contractor is not required to make recommendations.

28. PWS 1.7.2:When and how will AFRS’s overall strategy, competitive position and existing systems and process be provided to the Contractor to incorporate into the design/development and implementation of the sales raining system?

Answer: We want to start from scratch.

29. What is the process for the Contractor to learn and understand the recruiting challenges faced by the AFRS to be incorporated into the design and customization of each of the sales training programs?

Answer: Upon award of the contract a meeting will be held via in person.

30. PWS 1.7.3 and 1.7.4 Is the pool of instructors to be certified on these programs the same or a different set for each course?

Answer: A select pool of instructors will be certified in all programs.

31. Will the AFRS provide SME (subject matter experts) to help with the design and customization of the training materials to be “Air Force specific”?

Answer: Yes.

32. Is there an estimated/desired length of the different training programs?

Answer: No.

33. PWS 1.7.5 – Questions on Mission Ready Recruiter Course: Is the “new” sales program intended to replace the sales training component of this course or enhance and reinforce it, or be a Phase 2-type of program?

Answer: The course is intended to replace the sales training component of this course.

34. Of the six week Program, how much time is dedicated to “salesmanship”?

Answer: It is up to the contractor to determine and submit a quote accordingly.

35. Is there an existing sales methodology and materials to be incorporated into the training materials or is this a new curriculum development customization effort?

Answer: New curriculum

36. PWS 1.7.10: Are resumes/bios required with Quote submission of designated and alternative employees or can this be provided upon award?

Answer: Resumes/bios are not required. A designated employee will be provided at time of award.

37. PWS 1.8: With the travel budget not to exceed $20,000 for each POP, will the contractor have sufficient lead time on the scheduling of courses to enable cost effective booking of travel?

Answer: Yes. IAW paragraph 1.8 of the PWS, the contractor will provide all travel details 30 days prior to the travel date.

38. Will there be travel for an Award Kick off meeting to review project plans and deployment calendars, deliverables, governance and performance expectations? Will this be face to face or virtual?

Answer: Travel will be required for a face to face kick off meeting.

39. PWS 3.2: Is there a requirement in the design of the course materials to provide a set break, lunch, and PT schedule?

Answer: Yes. IAW paragraph 3.2 of the PWS, course design should include appropriate stop/start times for breaks and lunch to facilitate the learning process, no design is needed to incorporate PT into the schedule.

40. PWS 4.1.2 Pass and Identification Items and 4.1.3 Suitability Investigations To conduct training at Randolph Field and additional places of performance, what is the security clearance requirements? Is a secret clearance required? Coordination with event POCs.

Answer: Secret Clearance is not required for this requirement.

41. Is the requirement that all staff dedicated to performance of this PWS have a minimum of a secret clearance level? If they have secret clearance but do not have a current CAC card, will the AFRS provide?

Answer: Secret Clearance is not required for this requirement and a CAC card is not required.

42. Is access to the place of performance(s) limited to conducting the facilitator certification workshops or is the expectation the contractor staff would work at the places of performance throughout the POP? (HQ AFRS, 550 D Street, Suite 1, Randolph, TX 78150; the 360 Recruiting Group HQ, 2320 Carswell Ave, Ste 17, Lackland, TX 78236; AFRS Recruiting School, 1015 Femoyer Drive, Suite S053, Lackland, TX 78236)

Answer: The contractor staff would work at the places of performance throughout the POP IAW paragraph 1.3.4 of the PWS.

43. Is there an incumbent Contractor?

Answer: Yes. The incumbent is Achieve Global

44. Please clarify the due date: Combined Synopsis/Solicitation states NLT August 24, 2015 at 12:00pm CST where the FBO site states Aug 25, 2015 1:30 pm Central.

Answer: The due date is 25 Aug 15 at 1:30pm Central Standard Time. The Combined Synopsis/Solicitation will be revised. However, amendment 0001 will be issued to extend the due date and time.

45. Are there formatting requirements, i.e. font and margin sizes for the proposal?

Answer: No. There are no formatting requirements required for this quote.

46. Are there page limits for the Technical Proposal and/or Past Performance?

Answer: There are no page limits for the technical portion of the quote. The solicitation specifies what is needed for the past performance. Please refer to page three of the solicitation for guidance on past performance.

47. Can you provide a copy of the current POI that is being taught to Recruiters?

Answer: No, its proprietary information and AFRS cannot release it to any other companies.

48. Can you provide a list of current systems that are being used?

Answer: PSS Core, PSS Apps, PSC (coaching), PSC Apps, Health Professions Sales.

49. There have been any changes to the solicitation (RFQ# F3PT675148AW0) for AFRS Recruiter Sales Training?

Answer: Changes have been made IAW with Amendment 0001 (extend due date, revise PWS, and revise Combined Synopsis/Solicitation and Answer Industry Generated Questions)

50. Has been anything else released related to the solicitation?

Answer: Only amendment 0001 has been released other than the solicitation.

51. Who is the incumbent currently performing on this requirement? What is the contract number?

Answer: The incumbent is AcheiveGlobal. The contract number is FA3089-15-P-0001.

52. Can a course type be administered on consecutive days to complete the participant total or will each course be held intermittently during the term of each year?

Answer:No. Each course will be held intermittently during the term of each year.

53. In attachment 2 Performance Work Statement Section:

· 1.2.9 It states ‘mission critical requirements not to exceed five business days”. What is the frequency of these requirements for the term of the project?

Answer: There are no set dates and will be held intermittently throughout the year.

· 1.2.11 Performance Work Statement Section. Given that a full sales training program is executed, please provide an estimated number of hours anticipated for review and development of “training enhancements”.

Answer: The development of training enhancements will be requested on an as needed basis.

· 1.2.14 What is the frequency of the training courses per year. Also indicate if surveys will be required for all courses/certifications.

Answer: The training courses that are listed in paragraph 2.0 of the PWS is the number of the training courses throughout the Basic plus 4 option years. Surveys will be required for all courses/certifications.

· 1.2.15 To adequately propose pricing, it is important to gain clarity on the depth of information provided in report deemed acceptable. As such, please provide a sample Summary Report.

Answer: Per paragraph 1.2.15 of the PWS, the Summary Report will report on the effectiveness of all tasks during the course. No specific format required.

· 1.2.16 To adequately propose pricing, it is important to gain clarity on the depth of information provided in report. Please provide a sample After Action Report deemed acceptable.

Answer: Per paragraph 1.2.16 of the PWS, the Action Reports will report will consist of all specific tasks involving training interaction during the course. No specific format required.

53. What is the length of the Adult Learning Techniques Web Based Module?

Answer: The length is 1 hour

54. Can you provide an estimate of the number of videos and the associated lengths of each for each course?

Answer: It is up to the contractor to determine an estimate of videos and the length for each course.

55. Since there are significant unknowns for pricing as of today, is there any consideration being given to extending the submission date?

Answer: Due date will be extended. See amendment 0001.

56. PWS 1.21 leadership and management sales coaching course references flight chiefs/trainers in parentheses. In PWS 1.73, sales coaching references recruiting supervisors in parentheses. Is this the same or different audiences?

Answer: Same Audience

57. ABL has implemented a best practice Continuous Learning System (CLS) with the majority of our commercial and Government clients. Our CLS, all of which are 100% customized, are designed to ensure efficacy of the programs we design through effective implementation, application, and behavior adoption of associated skills and tools. CLS includes a “menu” approach intended to be “mixed and matched" and configured based on specific requirements, situations, and readiness levels. CLS includes items such as “mini” clinics, facilitated best practice webcasts, electronic tool kits with job aids and repository for Best Practices and “Organizational Memory”, peer coaching sessions. Is AFRS open to a CLS in addition to the defined Application workshops?

Answer: No. AFRS is not open to a CLS in addition to the defined application workshops.

58. Is it fair to presume that all of the courses and accompanying course material have already been developed? If not which courses and material have to be developed?

Answer: We want to start from scratch.

59. Can you provide me the number of contact hours per course? I sure you understand that there is a significant difference in pricing an 8 hour course versus 40 hour course.

Answer: It is up to the contractor to determine the number of hours for each course.

60. Can you also provide me any details on the training material? I.E. number of pages per course material, size of paper, type of bonding, type of paper, etc. I know that this may sound like being in the weeds. But I’m sure you agree that there is a significant difference in the cost in producing a 6 X 4 10 page booklet fitting in a utility cargo pocket versus a hard cover book. So any info here would definitely be helpful.

Answer: IAW 1.3.2 The contractor must provide electric copy of training materials.

61. The next question concerns the WBT lesson. Again any details such as duration, level of interaction, narration, etc. would be greatly appreciated.

Answer: It is up to the contractor to determine the level of interaction and narration.

62. Finally, in Attachment 1 page 1 CLIN 0006 as Life Time License price is requested. I couldn’t find an reference to this license anywhere in the attachments. Can you shed some light on this CLIN for me?

Answer: IAW paragraph 1.2 of the PWS, AFRS will need the ability to own, edit and reproduce all related materials, as needed, without requiring permission of the contractor or concern for violating copyright laws.

File details come from the government source that posted it. Updated .