Industry_Generated_Questions_and_Answers.pdf

PDF 152 KB Posted

Attached to
Air Force Recruiting Service (AFRS) Recruiter Sales Training
Solicitation number
F3PT675148AW01
Issued by

About this file

Amendment 0003 - Industry Generated Questions

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment_0004.pdf PDF
Revised_PWS.doc DOC document
Amendment_0003.pdf PDF
Revised_PWS.pdf PDF
Industry_Generated_Questions_Amendment_0002.pdf PDF
Amendment_0002.pdf PDF
Combined_Synopsis_and_Solicitation.pdf PDF
Attachment_2_-_Revised_PWS.pdf PDF
Amendment_0001.pdf PDF
Industry_Generated_Questions_Final_Revisions.pdf PDF
Attachment_3_-_QASP.pdf PDF
Attachment_4_-_Professional_Exemption.pdf PDF
Combined_Synopsis_and_Solicitation.pdf PDF
Attachment_2_-_PWS.pdf PDF
Attachment_1_-_Schedule_of_Services.pdf PDF
Show all 15

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Industry Generated Qustions

1. PWS 1.2.11: What is the expectation for providing pricing given the terminology “additional training enhancements as requested by the COR”?

Answer: Additional training enhancements mean we may need to make revisions to the training program. Pricing for this service should include: Labor Category, Hourly Rate and estimated number of

Labor Hours.

2. Para 1.2 “We also require an assessment tool that helps identify the strengths of recruiters and recruiting leaders with guidance on how to screen, select and coach them to success, along with training on how to translate the assessment.” Are the expenses associated with the assessment tool expected to go into CLIN 0004 Support?

Answer: Yes

3. Is the requirement to be able to assess only new recruiters coming on board from this point forward? Or, is there be a requirement to assess existing recruiters and supervisors for the purpose of coaching and development?

Answer: New and Existing recruiters

4. If the assessment is used to screen and select recruiters, then it would have to been administered to the airmen who apply to become recruiters. Can you estimate how many airmen apply to become recruiters every year?

Answer: The assessment is not used to select people for recruiting duty.

5. Can you clarify the training requirements with respect to translating the assessment? Is there a certain number of classes per year with a defined number of participants? PWS 2.0 shows annual estimated numbers for all our classes.

Answer: Translating, meaning be able to provide students how to enhance their weaknesses in order to become more successful in the area being taught. Paragraph 2.0 of the PWS was revised to reflect yearly number of classes, participants, and materials in order to properly quote in attachment #1 of the Schedule of Supplies.

6. Para 1.2.13 “Provide on-site or virtual training or evaluation in specialized environments such as advanced management classes, annual training conferences, workshops, and advanced health professions classes, to include certifications requested by AFRS” Can you clarify how often, when and where this training might occur? We understand there may be up to 24 Annual conferences and workshops around the country. Is there an expectation for the contractor to be able to provide on-site training anywhere around the country, up to 24 times a year? The same for workshops and other specialized events.

Answer: See Amendment 0001 for answer

7. Is the contractor expected to perform this travel within the confines of CLIN 5, Travel NTE

$20,000?

Answer: Yes

8.What happens if the training facility cannot accommodate virtual training?

Answer: If the training facility cannot accommodate virtual training, training will be on-site per paragraph 1.2.13 of the PWS.

9. Para 1.3.4 “A total of 50 certification workshops will be conducted….” However, it appears there will be either 60 or 61 certification workshops in total. Please see table below

Workshops/yr Participants Para Title

1 ? 1.3.3 AFRS facilitator certification workshop existing curriculum

2 3 1.4.2 Initial Recruiter Sales Instructor Certification

2 6 1.4.3 Initial Follow-on Sales Certification

1 4 1.4.4 Advanced Sales HP Cert

1 4 1.4.5 Advanced Sales HP Follow-on

2 6 1.4.6 Coaching Skills Certification

2 6 1.4.7 Coaching Skills Follow-on Cert

2 10 1.4.9 Recruiting Leaders Certification

Total 12/13 per year

Answer: 1.3.4 states that a total of 50 certification workshops will be conducted at Randolph and 10 workshops will be conducted at Lackland. See paragraph 2.0 of the PWS for a detailed breakout.

10. Para 1.4.4 This paragraph makes several references to the “HP Compelling Presentations”.

Is the name HP “Compelling Presentations” or the content copyrighted or trademarked? If so, is

AFRS licensed to use it with a new contractor. Is the intent here to provide advanced presentation skills certification training or training specific to the “Compelling Presentations format?

Answer: Compelling Presentations is trademarked. AFRS cannot use Compelling Presentations with a new contractor. We want training specific for pursausive presentations. PWS was revised to remove HP

Compelling presentations.

11. Para 1.7.5 “Provide customized selling skills link to the Mission Ready Recruiter Course…… “

“It’s recommended that contractor obtain information via teleconference with COR and School

House staff.” Can you please provide clarification?

Answer: Contractor would need to speak to AFRS staff (to include the school house) in order to get a better understanding of our mission and objectives prior to design and implementation of materials.

File details come from the government source that posted it. Updated .