Q&A_Stehekin_1-5-17.pdf
PDF 79 KB Posted
- Solicitation number
- DTFH70-16-B-00027
About this file
Q&A Stehekin 1-5-17
View the file
Other files
Show all 18
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Project No. WA PRA NOCA 10(6)
Project Name: Stehekin Valley Road Phase II
# General Technical Question Answer Date
1 x Can you anticipate that all the aggregate can be obtained from onsite or the Company Creek
Pit?
No. See subsection 105.02 x Can additional areas in the material source be used to be able to produce all of the material onsite rather than barging in imported materials?
No. See Subsection 105.02. However, some material may be obtained from on-site sources; see Subsections 204.10 and 624.02 x Can the anticipated NTP be moved to an earlier date to allow work such as the scaling to take place before heavy tourist traffic?
No. Work is restricted due to environmental constraints. See Subsection
107.10(c)(1) and 108.01(b).
x Can access behind the slope scaling areas be granted to remove the scarfed areas at the top of the slopes?
Only as allowed under subsections 107.02 and 623.02A.
x
If aggregate is to be imported by barge, it requires a minimum of 3 movements. Can there be any allowance for material acceptance at the material source before barging, or greater allowance in the material bands be allowed?
See “point of sampling” column in the
Acceptance, Sampling, and Testing Tables at the end of each section. Some materials are sampled at the material source, others are sampled on the roadway. Materials must meet the specifications at the point of sampling.
x Can the contractor stage within the project limits? Yes. See Subsection 105.04.
x Can other areas be set aside for material staging etc other than the designated field area? Yes. See Subsection 105.04.
x Can excess excavation material be wasted at the Company Creek source?
Yes. See Subsections 105.02(a), 105.04(b)(5), and 204.14.
9 x The box culvert at 854+52.42 specifically calls out to be the trench and lid style and the details are shown clearly on sheet H17. The box culvert at 334+13.25 is not clear on the style that is expected, nor the design details if they differ from the trench and lid style. Are they intended to be bid in the same style or is the other culvert intended to be a full 4‐sided culvert structure? If the design differs, is there a standard detail or a secondary detail sheet that should be referenced?
334+13.25 culvert is intended to be a conventional 4‐sided box culvert structure.
1/4/17
12/23/16
Check General or Technical
9 x Referencing Section 156 Public Traffic
156.03e(3) can the requirement be deleted? It is not possible to ENSURE that foot traffic doesn't track asphaltic materials, as we have no control over foot or other non‐motorized traffic except where we can install boardwalks. This requirement could not possibly be met 100%.
No. This provision needs to be addressed as part of the Maintenance of Traffic (MOT)
Plan.
1/5/17
File details come from the government source that posted it. Updated .