Business Opportunity QA_081324_.docx
DOCX document 20 KB Posted
- Solicitation number
- S-63400-00011142
- Issued by
- Marion County, Oregon
About this file
This document is a Question and Request for Clarifications regarding a Business Opportunity for Concession and Other Services at Silver Falls State Park in Oregon. The Oregon Parks and Recreation Department (OPRD) is seeking a concessionaire to provide concession services at the Smith Creek Village, Ranches, and South Falls Cafe facilities within the park. The contract term is up to 10 years for basic services, or up to 20 years if the concessionaire commits to capital improvement projects. There is no minimum concession fee, and the current operator is not paying a concession fee due to the COVID-19 pandemic. While the OPRD maintains the concession facilities, the capital improvement projects listed in the opportunity are desirable, not mandatory requirements.
The document also provides historical revenue information for the current concession operations, with the Silver Falls Hospitality LLC generating $1,210,700 in total revenue in 2023, and the South Falls Cafe generating $747,649 in revenue. There is no set-aside for a specific business entity, and the OPRD reserves the right to extend the business opportunity closing date beyond the initial August 21st deadline.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Frenchglen Lease Executed_.pdf | ||
| Silver Falls State Park- Concession Lease and Contract 11690 Executed.pdf | ||
| Intent to Award~14.docx | DOCX document | |
| Business Opportunity_Personal Property List .xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Exhibit C- Financial Information Submittal Form.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 2024 RFQ Executive Coaching~1.pdf | ||
| 2023 Facility and Utility Expenses_Utilities Only.pdf | ||
| Silver Falls State Park Concession Services Business Opportunity.pdf | ||
| Addendum 1.doc | DOC document | |
| Business Opportunity QA_083024_Final.docx | DOCX document | |
| 9200 Contract Executed .pdf | ||
| Site Visit Sign-in Sheet.pdf | ||
| Exhibit B- Business Description.docx | DOCX document | |
| Evaluation of Notices of Interest-Final.docx | DOCX document | |
| Exhibit A- Special Procurement.pdf | ||
| Addendum 1~15.docx | DOCX document | |
| Business Opportunity QA Revised 082224.pdf | ||
| Exhibit D - Reference Check Form.docx | DOCX document |
Show all 18
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
BUSINESS OPPORTUNITY FOR
CONCESSION AND OTHER SERVICES AT SILVER FALLS STATE PARK
Question and Request for Clarifications Document August 9, 2024
1. Does OPRD insure the concession facilities / structures or is that the responsibility of the concessionaire?
Answer: OPRD insures the structures.
2. It appears the second contract was given to a “set-aside” business entity, do they get the award automatically if they meet the solicitation criteria requirements?
Answer: There will only be one contact for the Smith Creek Village, Ranches and South Falls Café facilities outlined in the business opportunity.
3. Is there a minimum concession fee for the proposed concessionaire?
Answer: There is no minimum concession fee.
4. What is the current concession fee the incumbent operators are paying the State?
Answer: There is no current concession fee due to the dire need for concession services during the COVID-19 pandemic.
5. The term is listed at 10 years but can be negotiated to a 20 year term based in the level of investment towards capital improvement projects by the awarded concessionaire, is that correct?
Answer: Yes, this is correct.
From Business Opportunity: “Agency intends that any resulting Contracts will have a term of up to 10 years if for only Basic Services, and up to 20 years if for a combination of Basic Services and Additional Projects.”
6. Are any of the capital improvement projects required or simply requested by the state of the $870K in priority projects and $1M in desired projects?
Answer: No, all the capital improvement projects listed in the Business Opportunity are desirables not mandatory requirements.
7. Give the open house / site visit is not until August 16th, and questions due on the 21st would an extension of this business opportunity be considered?
Answer: OPRD reserves the right to extend the Business Opportunity closing date.
8. Do you have historical revenue date for this concession contract?
Answer: Please see Exhibit B- Business Description. The Silver falls Hospitality LLC total 2023 revenue was $1,210,700. The South Falls Café 2023 revenue was $747,649.
End of Question and Answer for August 13, 2024
File details come from the government source that posted it. Updated .