Amendment 3 - 89503122QWA000215.pdf

PDF 244 KB Posted

Attached to
Cooling Towers 2 & 3 Replacement at WAPA-DSW
Solicitation number
89503122QWA000215
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment 6 - 89503122QWA000215.pdf PDF
Amendment 5-pump tag.jpg JPG image
Amendment 5 - 89503122QWA000215.pdf PDF
Amendment 4 - 89503122QWA000215.pdf PDF
Amen. 3- Attachment B- Cooling Towers PWS-Changes Shown.docx DOCX document
Amen.3- Cooling tower area measurements.pdf PDF
Amen.3- ladder info.docx DOCX document
Amen. 3- Site Visit Attendance Roster.pdf PDF
Amen 3- Attachment A- Cooling Towers PricingSchedule.xls XLS spreadsheet
Amen. 3- Water Treatment Info-SDS.pdf PDF
Amen. 3- Water Treatment Info-CW311 Product Sheet.pdf PDF
Amen. 3- Water Treatment Info-Biocide 9.pdf PDF
Amen. 3- WAPA Construction Standard on piping insulation.docx DOCX document
Amen. 3- WAPA Construction Standard HVAC Piping.docx DOCX document
Amendment 2 - 89503122QWA000215.pdf PDF
RFQ 89503122QWA000215.pdf PDF
Amendment 1 - Fix Administrative Error When Posting.pdf PDF
Attachment B Cooling Towers PWS.docx DOCX document
Attachment F- COVID guidance-for-visitors-to-wapa-April22.pdf PDF
Brand Name - Evapco - Justification for Posting w RFQ.docx DOCX document
Attachment E- Wage Determination 2015-5469 Rev.19.pdf PDF
Attachment A- Cooling Towers PricingSchedule.xls XLS spreadsheet
Attachment G - Payment Instructions - IPP.pdf PDF
Attachment D- Site and Cooling Tower Pictures.docx DOCX document
Attachment C- Drawing phs_3354f.pdf PDF
Attachment B1-Appendix A - Transmittal Form DSW.pdf PDF
Show all 26

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

89503122QWA000215

x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

PHOENIX AZ 85005-6457

DSW

PO BOX 6457

DESERT SOUTHWEST REGIONAL OFFICE

US DOE/WESTERN AREA POWER

WAPA (DSW)

Phoenix AZ 85009 615 S. 43rd Avenue

895031

Desert Southwest Regional Office US DOE/Western Area Power

WAPA (DSW)

Western-Desert Soutwest Region

08/12/20220003

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

07/27/2022

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

SEE CONTINUATION PAGES...

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Joy Lynn Trujillo

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

08/12/2022 Signature on File

Sol. 89503122QWA000215 Amendment 0003

The purpose of this amendment is to provide answers to Contractor submitted questions, provide additional or revised documents as a result of the questions and answers, and extend the quote due date to Wednesday, 8/17/2022. Questions submitted after this amendment has posted may not be answered.

A. As a result of the Questions and Answers that follow in item B below, the following documents are attached to this amendment:

• Revised Performance Work Statement dated 8/12/2022, which replaces the previous Performance Work Statement dated 7/26/2022. Changes are shown in red font and marked with a right border line.

• Revised Pricing Schedule dated 8/12/2022, which replaces the previous pricing schedule posted with the solicitation. Changes are shown in bold red font.

• Cooling Tower Area Measurements

• Ladder Information

• WAPA Standards for HVAC Piping

• WAPA Standards for Piping Insulation

• Water Treatment Info-CW311 Product Sheet

• Water Treatment Info-SDS

• Water Treatment Info-Biocide 9

• Site Visit Attendance Sheet

B. Answers are provided in bold font below the following questions:

1. Who is the DDC control contractor for this facility or is this a stand alone control system.

Answer: It is a stand alone system.

2. It appears that this is a physical proposal turn in. Is this correct or can we email in our proposal as well.

Answer: Quotes are to be submitted electronically via email to jtrujill@wapa.gov by the quote due date and time.

3. Who is the preferred controls contractor for this building?

Answer: Climitec

4. Who is the existing controls manufacture?

Answer: Niagra

5. Please provide sequence of operations for the cooling tower controls.

mailto:jtrujill@wapa.gov

Answer: The tower sequence; When chiller starts the condenser pump is turned on once flow is achieved the VFD controls fan speed, according to load (temperature).

6. Please provide specification for Insulation requirements.

Answer: See WAPA Construction Standard attached.

7. Please provide specification for piping materials to be used.

Answer: See WAPA Construction Standard attached.

8. Please provide information for water treatment requirements.

Answer: See water treatment information attached.

9. Please confirm the SOW will be to only replace two (2) cooling towers and have zero to minimal work done to existing chillers.

Answer: Yes, replace TWO (2) cooling towers (to match the existing one, it was installed Sep 2021). Zero or minimal work on the chillers.

10. Please provide electrical as-builts and power requirements for new connections

Answer: Do not have current as-builts.

11. Can I get a copy of the sign- in for the above project?

Answer: The sign-in sheet is attached as part of this amendment.

12. Do we demo existing housekeeping pads for both cooling towers?

Answer: No

13. Do we replace existing VFD’s?

Answer: No

14. Do we replace existing pumps?

Answer: Yes

15. For the PVC pipes inside mechanical room from cooling tower to chiller, do they stay pvc or change to steel?

Answer: New towers, piping, supports and any associated items will mirror the new tower as well as adhere to all Federal, State, Local and WAPA regulations.

16. Would the gov't want the new cooling tower pipe the same way the old tower are?

Answer: New towers, piping, supports and any associated items will mirror the new tower as well as adhere to all Federal, State, Local and WAPA regulations.

17. Please provide information on previous water treatment contractor.

Answer: Vantage

18. The existing (3) cooling towers currently do not have service disconnects. To comply with the NEC all (3) would need service disconnects within sight. Please advise.

Answer: All new work will adhere to all Federal, State, Local and WAPA regulations.

19. Is the intent to replace Cooling Tower #2 and #3 VFD's?

Answer: No

20. Will the new cooling towers have vibration switches, motor heaters, electric water fill solenoids, or any other electrical items that will need electrical hook-up?

Answer: Vibration switch only.

21. Will any shutdowns need to be coordinated with the facility during replacement?

Answer: The COR will coordinate all shutdowns.

22. Will any modifications be required for the structural steel support beams located around the top of the existing cooling towers?

Answer: No, new towers shall fit in the site footprint, steel support beams should not be disturbed.

23. Is it possible to push this due date back 2 weeks? In talking with my suppliers they are having a hard time getting quotes back prior to the 8/15.

Answer: Amendment 2 extended the due date from 8/8/2022 to 8/12/2022. This amendment extends the due date for quotes to Wednesday, 8/17/2022. The time remains unchanged.

24. Does owner intend to keep the removed equipment? This will be an additional expense if contractor is asked to remove and dispose of the old cooling towers.

Answer: YES, WAPA will keep the two towers, contractor will place them on the property designated by the COR, Contractor will be responsible to remove all other parts, debris, material, items not used in the removal/installation of the new towers.

25. Can existing concrete pads be reused/modified for the new units?

Answer: Yes

26. Who is controls vendor?

Answer: See answers to Questions 3 and 4.

27. What control points are required?

Answer: Zero- all the control points are inside the building not on the tower.

28. Provide specs for grating and trads. We need to know if the grating on the walkway and stair treads is a bar grating, grip strut, expanded metal, etc. There is about 20+ different gratings to choose from and some are better than others for use on both the treads and walk surface…..Will the framing and walk surfaces/treads need to be galvanized?

Answer: The new cooling towers to be installed shall include EvapCo sloped access ladder with 4 foot extension. Reference ladder information document attached.

29. Confirm that there will be OSHA-compliant rails on the north side of catwalk/ no rails against south wall

Answer: As part of the cooling tower removal, the existing catwalk and all support material for catwalk is to be removed/disposed of by the contractor. The Performance Work Statement (PWS) has been updated to clarify this and is attached as part of this amendment.

30. Confirm we can attach catwalk to existing south CMU wall and north edge of catwalk to be supported with columns to existing slab

Answer- See answer to Question 29.

31. Confirm CMU wall is solid grouted

Answer: Unknown (do not have drawings to stipulate the construction of the wall).

32. Provide sizes for stringer materials and catwalk framing

Answer: See answer to Question 29.

33. Provide primer/paint specs

Answer: Standard black outdoor rated primer/paint for material being covered.

34. Provide elevation and length dimensions

Answer: Reference attached cooling tower area measurements.

35. Provide new updated drawings if available

Answer: Do not have current drawings.

36. Do they still need to be ordered by contractor? Already in possession by DOE?

Ordered by GC?

Answer: Yes, contractor will need to order the 2 new towers and all supplies/materials need to complete the job.

C. All other terms and conditions remain unchanged.

File details come from the government source that posted it. Updated .