89503118BWA000005_Amd_0003.pdf
PDF 151 KB Posted
- Attached to
- Gila Substation Stage 07
- Solicitation number
- 89503118BWA000005
About this file
Amendment 0003
View the file
Other files
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
(x)
89503118BWA000005
x x
1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT
THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
x
PHOENIX AZ 85005-6457
DSW
PO BOX 6457
DESERT SOUTHWEST REGIONAL OFFICE
US DOE/WESTERN AREA POWER
WAPA (DSW)
07/03/20180003
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
FACILITY CODE CODE
10B. DATED (SEE ITEM 13)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.
CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY
PAGE OF PAGES
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
1. CONTRACT ID CODE
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
05/29/2018
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.
ORDER NO. IN ITEM 10A.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
See continuation page
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
Caroline Bachelier
STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)
Prescribed by GSA
FAR (48 CFR) 53.243
NSN 7540-01-152-8070
Previous edition unusable
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .
07/03/2018 Signature on File
Sol. #89503118BWA00005 Amendment 0003
The purpose of this Amendment is to post: revised bidding schedule, project specifications, project drawings, contractors’ questions and answers:
A. Replace the Bidding Schedule, attachment A with attached updated Bidding Schedule. The revisions have been marked with a vertical line in the right margin, however, it is the bidder’s responsibility to review and adhere to the entire Bidding Schedule, including any and all changes.
B. Replace the project specifications, attachment B, in their entirety with the attached revised project specifications. All revisions have been marked with a vertical line in the right margin, however, it is the bidder’s responsibility to review and adhere to the entire specifications, including any and all changes.
C. Replace the project drawings, attachment C, in their entirety with the attached revised project drawings. All revision have been marked with a vertical line in the right margin of the table of contents, however, it is the bidder’s responsibility to review and adhere to all project drawings, including any and all changes.
D. This amendment hereby incorporates attachment H, Geotechnical Engineering Report.
E. Please see the below questions and answers:
1. Question: Do you have the tower section weights for the Micro-Wave tower, bid item 0054?
Answer: The tower is in 20 foot sections. Estimated weights are as follows:
0-20ft 7000 lbs 20-40ft 6000 lbs 40-60ft 5200 lbs
60-80ft 5500 lbs (platform weight is almost 2,000 lbs) 80-100ft 4400 lbs
100-120ft 3600 lbs 120-140ft 3400 lbs 140-160ft 2900 lbs
Weights include all material, hardware. It does not include any pipe mounts or platforms as noted above.
2. Question: The perimeter lights as soon on drawing GLA 1734 (page 82) is the cost for this work to be included with the control building? No other bid unit in the specs.
Answer: All cost are included with the control building.
3. Question: Division 9 Paragraph 25, Sub a. “Material”, bullet (4); the ADC Model FL2- C490048P2 panel is no longer manufactured. Has WAPA standardized on another model or could we substitute the ADC model with Tii Technologies RM3U8B for the multimode fiber?
Answer: Using the RM3U8B panel will be acceptable.
4. Question: Division 9 Paragraph 25, sub c. “Fiber optic testing”, bullet (5); in lieu of Electronic Technician Association training will BiCSi Level ll installer training be an acceptable equivalent training program?
Answer: BiCSi Level II fiber optic installer training will be acceptable.
5. Question: “Div 9 paragraph 24. Bidding Schedule item “Communication Racks” includes furnishing and installing eight (8) EIA standard seven-foot by 19-inches communication racks suitable for a moderate seismic zone. Communication racks shall be Chatsworth Products Part No. 55053-703 or equivalent. And includes furnishing and installing seven
(7) master cabling section between communication racks, also suitable for a moderate seismic zone. Master cabling section shall be Chatsworth Products Part Number 30094- X03 or equivalent. Install and ground the racks in the control building according to Drawing GLA 4050_1, and standard Drawings 41 7002 and 41 7005.” Standard Drawings 41 7002 and 41 7005 are not in the sheet set that I have. Are these sheets available?
Answer: Refer to Division 1 A, Western’s Construction Standards, Standard Drawings, and Electrical Equipment Standards are available at:
Https://www.wapa.gov/DoingBusiness/SellingToWestern/Pages/what-western-buys.aspx.
6. Question: I found the WAPA standard drawings 41 7002 and 41 7005 that are referenced on page 44 of the GLA07 Specifications, Div. 9, paragraph 24. The specifications are referring to WAPA’s 2013 Construction Standard drawings. These drawings were superseded by drawings 31 1504 and 53 7051, respectively, in WAPA’s 2016 Construction Standard drawings.
Answer: There is a Note 4 on the Site Plan, sheet 2170 states: “Place rip rap as directed. Rip Rap consists of a 1ft depth minimum with Rip rap bedded in 6” sand, fabric, gravel.”, and Note 7 on the Site Plan, sheet 2170 states: “Place rip rap on all disturbed 3:1 and 4:1 slopes inside and outside the fence line.”
7. Questions: What is the specification and gradation for the “rip rap” material?
Answer: 6” to 9” https://www.wapa.gov/DoingBusiness/SellingToWestern/Pages/what-western-buys.aspx https://www.wapa.gov/DoingBusiness/SellingToWestern/Pages/what-western-buys.aspx
8. Question: What is the specification and gradation for the “rip rap bedding” material?
Answer: Refer to Construction Standard Standard 2 Sitework Section 2.9 Paragraph 2.9.3.
Detail A Gravel Surfacing, sheet 2173 depicts a 6 inch depth Gravel Surfacing installation.
Division 2 Sitework “Miscellaneous Sitework” Page 20 h. “Provide a soil applied herbicide where gravel surfacing is place”.
9. Question: What is the specification and gradation for the Gravel Surfacing material?
Answer: Please refer to Construction Standard Standard 2 Sitework Section 2.11 parargraph 2.11.1
10. Question: What is the specification and product information for the “soil applied herbicide” that is to be applied to the “Gravel Surfacing” subgrade?
Answer: Please refer to Construction Standard Standard 2 Sitework Section 2.11 parargraph
2.11.5 Division 2 Sitework “Miscellaneous Sitework” Page 20 g. “Replace and protect existing gravel surfacing”.
11. Question: What is the extent of the “replacement” of gravel surfacing in the existing Gila
Substation?
Answer: The contractor will replace the gravel surfacing that is disturbed by the tie in and the construction of the new substation. The extent of this shall be determined by the contractor.
12. Question: Is the entire existing Gila Substation gravel surfacing to be replaced?
Answer: No
Detail for Questions 13 & 14. HDPE Pipe Sections & Detail Sheet 2173 Note 2. “Ensure all HDPE pipe are bonded to the grounding grid”.
13. Question: Is there any requirement for bonding RCP Pipe, CMP Pipe or Manholes to the grounding grid?
Answer: No grounding is required for HDPE. For CMP reference Construction Standard Standard 2 Sitework Section 2.9 paragraph 2.9.2.
14. Question: What is the specified method and materials for installation of pipe and man
Answer: Reference above answer.
Detail for Question 15 & 16. Division 2 Sitework Page 21 4). Perform “Stripping” of Substation Site & Access Road.
15. Question: What is the specified depth of the “Stripping” that is to be conducted?
Answer: Standard Depth is 6”.
16. Question: Where on the WAPA site is the “Stripped” soil to be stockpiled?
Answer: Contractor shall coordinate with the WAPA Contracting Officer Representative (COR) to determine the location.
Detail for Question 17. Division 2 Sitework Page 23 11) “does not contain separate items for” d. Disposal Of Excavated Material States: “The Contractor shall make arrangements required for the disposal of waste material within WAPA property.”
17. Question: Our preliminary takeoff for site excavation/ earthwork shows a surplus (excess) quantity of excavation of approximately 15,000 CY. What is the designated location within the WAPA property for the disposal of surplus excavated soil generated from the earthwork/ grading operations?
Answer: WAPA believes that quantity is high. Contractor will work with WAPA COR to determine the location within WAPA property.
Detail for Questions 18 & 19. Drawing 0020 Topography has “Legend” labels and drawing depictions identifying “Boundary Lines”.
18. Question: Are the “Boundary Lines” shown the work limits for the project or are they the WAPA property lines?
Response: Yes. They are the boundary lines.
19. Question: Can drawing 0020 be amended or can a new drawing be provided to show all the WAPA property lines/ limits for the entire property?
Response: No. Drawing cannot be amended. WAPA will provide other property at time of award.
Detail for Question 20. Drawing 2170 Site Plan: An existing fence gate is shown in the northeast corner of the existing Gila Substation site fence enclosure. For 20
20. Question: Is this fence gate the designated “access point” to the “new” Gila Substation Stage 7 construction site?
Answer: Yes.
Detail for Questions 21 & 22. Considering that if the “existing fence gate” is the access point to the project site, all equipment and material deliveries to the site will be conducted through the existing substation.
21. Question: Can a new a fence gate and site access be installed along the “east to west” fence line, outside of (and east) of the existing Gila Substation fence enclosure?
Answer: No.
22. Question: Can a “delivery haul route” plan be provided depicting the preferred entry/ access point to the project site with designated haul routes for deliveries?
Answer: Yes, these can be provided by coordinate with WAPA COR for this.
Detail for Question 23 & 24. Storm Water Pollution Prevention: The project specifications and drawings do not address the implementation of a project SWPPP permit or installation of SWPPP BMPs during construction.
23. Question: Will this project be constructed under an existing site SWPPP permit?
Answer: No. Use Federal guidelines to address the implementation of SWPPP.
24. Question: What are the required SWPPP BMP’s to be installed during construction?
Answer: Develop your SWPPP in accordance with Federal SWPPP guidelines.
Detail for Questions 25 & 26. Storm Water Pollution Prevention: The project specifications and drawings do not address the implementation of a project SWPPP permit or installation of SWPPP BMPs during construction.
25. Question: Will this project be constructed under an existing site SWPPP permit?
Answer: No.
26. Question: What are the required SWPPP BMP’s to be installed during construction?
Answer: The contractor shall prepare a SWPPP describing site-specific BMPs based on Federal SWPPP guidelines.
27. Question: Which type of VariSTAR AZE it is? There are 3 designs for the AZE with the AZES, AZEH and AZEX which all have different requirements for the specific energy withstand.
Answer: WAPA recommends the AZEX VariSTAR arresters
28. In Dimensions, Material Compositions and NEMA/UL Ratings for the Cabinets/Enclosures, it looks like 8 Bays total. Is that correct?
Answer: Yes 8 Bays total
29. Regarding the voltage transformer, will WAPA consider an alternate to the 3,000 VA rating?
Answer: No
F. The date and time set for receipt of bids remains unchanged, July 24, 2018 at 2:00 P.M. Local Time.
File details come from the government source that posted it.