88310320R00001 Amend 004 Extension and Q&A FINAL.docx
DOCX document 71 KB Posted
- Solicitation number
- 88310320R00001
About this file
This document summarizes a solicitation for nationwide labor services at Federal Records Centers. The National Archives and Records Administration is seeking a contractor to provide all necessary personnel, transportation, supervision and resources to perform reference, disposal, scanning and associated labor tasks at Federal Records Centers across the United States. Services required include general warehouse labor, pulling specialized documents, general office tasks involving scanning and labeling, and administrative support for these functions. The period of performance is January 20, 2020 through January 19, 2021 with four option years. Proposals are due by 4:00 PM ET on November 15, 2019 and award is projected for December 12, 2019. The North American Industry Classification code is 561210 and this is being offered as an 8(a) small business set-aside.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 88310320R00001 Amendment 006 Wage Det. and Invoice Terms.docx | DOCX document | |
| Enclosure 1 Attachment 1 Price Analysis Sheet Corrected.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 88310320R00001 Amendment 005 Clarification Questions.docx | DOCX document | |
| Enclosure 1, Attachment 1, Price Analysis Sheet Corrected.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 88310320R00001 Amendment 003 Extension FINAL.docx | DOCX document | |
| Amendment_002_Extension.docx | DOCX document | |
| 88310320R00001_Amendment_001_Questions_and_Answers.docx | DOCX document | |
| Enclosure_1,_Attachment_1,_Price_Analysis_Sheet_FINAL.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 88310320R00001_FRC_Nationwide_Labor_Services_FINAL.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
NARA – 88310320R00001, FRC Nationwide Labor Services – Amendment 002
| 1. CONTRACT ID CODE |
| PAGE OF PAGES |
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
| 1 |
| 37 |
| 2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. |
| 3. EFFECTIVE DATE |
| 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. |
| 5. PROJECT NO. (If applicable) |
| Amendment 004 |
| 11/19/2019 |
| 6. ISSUED BY |
| CODE |
| 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) |
| CODE |
National Archives & Records Administration Same as Block #6
8601 Adelphi Road - Room 3340
College Park, MD 20740
| 8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State, and Zip Code) |
| (x) |
| 9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO. |
| X |
| 88310320R00001 |
9B. DATED (SEE ITEM 11)
10/16/2019
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
10B. DATED (SEE ITEM 13)
CODE
FACILITY CODE
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
[X ]The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers [X] is extended, [] is not extended.
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __1__ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
E. IMPORTANT: Contractor [ ] is not, [ ] is required to sign this document and return copies to the issuing office.
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
Solicitation 88310320R00001 for Federal Records Center (FRC) Nationwide Labor Services is hereby amended as follows:
1. Change the proposal due date from 12:00 PM ET on November 27, 2019 to 12:00 PM ET on December 4, 2019.
2. See attached, RFP Questions and Answers.
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
| 15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print) |
| 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print) |
Santo E. Plater
Contracting Officer
| 15B. CONTRACTOR/OFFEROR |
| 15C. DATE SIGNED |
| 16B. UNITED STATES OF AMERICA |
| 16C. DATE SIGNED |
| BY |
| Original Signed by |
(Signature of person authorized to sign)
(Signature of Contracting Officer)
NSN 7540-01-152-8070
PREVIOUS EDITION UNUSABLE
STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
QUESTIONS AND ANSWERS
1. QUESTION: …Is it possible to open this solicitation to Small Business Set Aside rather 8(A) [sic]?
ANSWER: No.
RFP CHANGE: NONE
2. QUESTION: How long has the incumbent been performing on the contract?
ANSWER: See Amendment 001 answer to Question 4.
3. QUESTION: Will the government please provide copies of OSHA or accident/near miss logs (Form NA 6054a) for each location?
ANSWER: No. Contractors may file a Freedom of Information Act (FOIA) request for those documents.
4. QUESTION: Will the government please provide turnover statistics for each site?
ANSWER: See answer to Question 3.
5. QUESTION: Which of the DOL Service Contract Act covered labor categories are currently being used on the contract?
ANSWER: Currently, the DOL Service Contract Act covered labor categories are as follows:
21050 - Material Handling Laborer 01090 - Duplicating Machine Operator
6. QUESTION: Currently, how many FTEs per Service Contract Act covered labor category are there by site?
ANSWER:
Atlanta FRC - 0 Boston FRC - 1 Material Handling Laborer Chicago FRC - 0 Dayton FRC - 10 Material Handling Laborer Denver FRC - 0 Fort Worth FRC - 7 Material Handling Laborer and 2 Duplicating Machine Operator Kansas City FRC - 17 Material Handling Laborer Kingsridge FRC - 13 Material Handling Laborer Lee’s Summit FRC - 4 Material Handling Laborer Lenexa FRC - 8 Material Handling Laborer Philadelphia FRC - 3 Material Handling Laborer Pittsfield FRC - 3 Material Handling Laborer Riverside FRC - 6 Duplicating Machine Operator and 2 Material Handling Laborer San Bruno FRC - 3 Material Handling Laborer Seattle FRC - 0 Suitland WNRC - 6 Material Handling Laborer St. Louis NPRC - 30 Material Handling Laborer Valmeyer FRC - 5 Material Handling Laborer
7. QUESTION: Have the labor categories been challenged by DOL?
8. QUESTION: What is the average number of hours worked per year by each full-time Service Contract Act covered personnel?
ANSWER: Average of 1,976 per full time equivalent.
9. QUESTION: What is the history of the labor category WD rates?
ANSWER: See https://wdolhome.sam.gov/.
10. QUESTION: What are the working hours at each site?
ANSWER: Working hours range from 6:00 AM to 5:00 PM depending on the site.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, STATEMENT OF WORK (SOW) ATTACHMENT 1, FRC LOCATIONS TABLE DELETE EACH LOCATION IN THE “FACILITY” COLUMN AND REPLACE THEM WITH THE FOLLOWING:
“FRC ATLANTA
HOURS OF OPERATION:
6:30 AM ET - 5:00 PM ET
FRC BOSTON
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM ET – 6:00 PM ET
FRC CHICAGO
HOURS OF OPERATION:
6:30 AM CT - 5:00 PM CT
FRC DAYTON
HOURS OF OPERATION:
6:30 AM ET - 5:00 PM ET
FRC DENVER
HOURS OF OPERATION:
7:00 AM MT – 4:30 PM MT
FRC FORT WORTH
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM CT – 5:00 PM CT
FRC KANSAS CITY
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM CT – 4:30 PM CT
FRC KINGSRIDGE
HOURS OF OPERATION:
6:30 AM ET - 5:00 PM ET
FRC LEE'S SUMMIT
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM CT - 5:30 PM CT
FRC LENEXA
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM CT - 5:30 PM CT
FRC PHILADELPHIA
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM ET – 6:00 PM ET
FRC PITTSFIELD
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM ET – 2:30 PM ET
FRC RIVERSIDE
HOURS OF OPERATION:
6:30 AM PT - 5:00 PM PT
FRC SAN BRUNO
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM PT– 4:30 PM PT
FRC SEATTLE
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM PT – 5:00 PM PT
NATIONAL PERSONNEL RECORDS CENTER (MILITARY)
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM CT – 6:00 PM CT
NATIONAL PERSONNEL RECORDS CENTER (CIVILIAN)
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM CT – 4:30 PM CT
FRC SUITLAND
HOURS OF OPERATION:
6:00 AM ET – 6:00 PM ET”
11. QUESTION: Is there a single shift at each location?
ANSWER: There are no dedicated “shifts”. See Enclosure 2, Statement of Work (SOW) paragraph 2.6.
RFP CHANGE: NONE.
12. QUESTION: Is any weekend work expected?
ANSWER: No. See Enclosure 2, Statement of Work (SOW) paragraph 2.6
13. QUESTION: Is it acceptable for contract staff to work a flexible work schedule?
ANSWER: Contractor’s staff must meet the obligation of the contract within the hours of the facility to which they are assigned. Flexibility to meet those obligations within those hours may vary from site to site, at the discretion of the COR and FRC Directors.
14. QUESTION: Are any of these sites unionized?
ANSWER: There are no unions representing the contractor employees performing these services at the FRCs.
15. QUESTION: Has there been union organizing at any site in the past 2 years?
ANSWER: See answer to Question 14.
16. QUESTION: In Section 3.2, would NARA expect one or two TLs at a site? The two sentences are confusing. Please clarify expectations.
ANSWER: At least one (1) per site. It is the Contractor’s responsibility to determine how many team leads are necessary to ensure effective contract performance.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW DELETE PARAGRAPH 3.2 AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“3.2 ONSITE SUPERVISION OF CONTRACTOR PERSONNEL. THE CONTRACTOR SHALL DESIGNATE AT LEAST ONE (1) INDIVIDUAL TO SERVE AS THE TEAM LEAD (TL) AT EACH FRC LOCATION WHERE SERVICES ARE REQUESTED. IF THE CONTRACTOR DETERMINES IT IS NECESSARY TO ASSIGN ADDITIONAL TEAM LEADS TO ENSURE EFFECTIVE CONTRACT PERFORMANCE AT A PARTICULAR SITE, IT IS THE CONTRACTOR’S RESPONSIBILITY TO MAKE THAT DETERMINATION. NARA MAY, AT ITS DISCRETION, REQUIRE A TL BE DESIGNATED AT ANY FRC LOCATION. THE TL RESPONSIBILITIES AND DUTIES ARE:”
17. QUESTION: Please provide a list of all tasks to be performed by clerk staff and the associated hourly production rate.
ANSWER: NARA does not require “clerk staff”. See Enclosure 2, SOW.
RFP CHANG: NONE
18. QUESTION: How is production tracked?
ANSWER: All work completed is input into the Archives and Records Centers Information System (ARCIS) which generates production total for each individual by task.
19. QUESTION: Who is responsible to collect this data?
ANSWER: NARA staff members.
20. QUESTION: On the current contract, what DOL Service Contract Act covered labor category is used to complete quality control checks?
ANSWER: NARA conducts quality control checks on the actual work products. However, it is the Contractor’s responsibility to determine which labor category conducts its quality control. See answer to Questions 5 and 6 concerning the current contract labor categories.
21. QUESTION: If not, which labor categories are involved [in quality control checks]?
ANSWER: See answer to Question 20.
22. QUESTION: What is the brand and model number of the scanner?
ANSWER: NARA utilizes handheld “wand” style scanners for capturing images of low volume reference requests, typically between 1 to 20 pages. This is accomplished with equipment that has similar or identical functionality to the iScan Wand Scanner, model B07W12R334. NARA may, in the future, acquire mobile tablets for the same functional purpose.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW DELETE PARAGRAPH 3.8.2.1 AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“3.8.2.1 CAPTURING THE SCANNING IMAGE OF THE PREPARED DOCUMENTS WITH A WAND STYLE SCANNER OR MOBILE TABLET.”
23. QUESTION: What is the expected hourly production rate?
ANSWER: The production standards shall be provided to the Contractor and its employees as part of the initial training at each individual site after contract award. Production standards are facility- and task-dependent and are based on time to completion studies.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW ADD THE FOLLOWING PARAGRAPH:
“4.1.4.5 THE CONTRACTOR’S PERSONNEL WILL BE PROVIDED FACILITY SPECIFIC TRAINING ON THE PRODUCTION STANDARDS. COPIES OF ANY TRAINING MATERIALS RELATED TO PRODUCTION STANDARDS MAY BE FURNISHED TO THE CONTRACTOR’S PROJECT MANAGER AFTER THE CONCLUSION OF THIS TRAINING.”
24. QUESTION: What is the rate of downtime of systems in the past year?
ANSWER: The downtime of NARA’s systems does not always have a direct correlation to NARA’s operations at the FRCs and therefore, is not tracked to the level of specificity that would enable an accurate answer to this question.
25. QUESTION: Is there a government safety committee at each FRC location?
ANSWER: Yes
26. QUESTION: How often are inspections of the workplace conducted?
ANSWER: Official safety inspections are conducted annually. However, NARA informally inspects the workplace daily via walk-throughs and employee reporting.
27. QUESTION: Will the contractor be allowed to attend the safety committee meetings?
ANSWER: No
28. QUESTION: Please provide details and examples of payment deductions mentioned in [Enclosure 3, Quality Assurance Surveillance Plan] section 4.0.
ANSWER: Payment deductions are applied on a case-by-case basis depending on the type of performance issue, the severity of the performance issue, the frequency of the performance issue, and the particular facts which lead to the performance issue
29. QUESTION: In the QASP, a performance score is stated. How is the score calculated?
ANSWER: Enclosure 3, Quality Assurance Surveillance Plan (QASP) does not state a “performance score”.
30. QUESTION: In the QASP, a performance score is stated. What are the methods of surveillance?
ANSWER: See answer to Question 29. For methods of surveillance, see Enclosure 3, QASP paragraphs 2.0 and 3.0 and Enclosure 4, Performance Requirements Summary (PRS).
31. QUESTION: What is the average turnaround time for a NACI to be completed?
ANSWER: The average turnaround time varies depending on the individual’s background and the number of resources necessary to complete background investigation. It takes approximately 60 to 90 days from the date of submission of the paperwork for a NACI investigation and adjudication. See answer to Questions 106 and 107.
32. QUESTION: What warehouse equipment if any does the contractor have to supply?
ANSWER: None.
33. QUESTION: Does the government have standard operating procedures (SOPs) for the work set forth in the statement of work?
ANSWER: Yes. Each site has approximately five (5) to six (6) standard operating procedures (SOPs).
34. QUESTION: If so, can the government please provide copies of the SOPs?
ANSWER: There is not a single set of SOPs applicable to every site. There are approximately 108 SOPs. NARA will furnish the SOPs after contract award to the Contractor as part of the initial training of its employees as required in Enclosure 2, SOW paragraph 4.1.4, Training Requirements.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW INSERT THE FOLLOWING PARAGRAPH:
“8.2 GOVERNMENT FURNISHED INFORMATION (GFI). IN ADDITION TO THE TRAINING MATERIALS PROVIDED IN ACCORDANCE WITH SOW PARAGRAPH 4.1.4, NARA WILL PROVIDE THE CONTRACTOR PERSONNEL A COPY OF OR ACCESS TO THE STANDARD OPERATING PROCEDURES (SOPS) FOR THE FRC LOCATION TO WHICH THE CONTRACTOR EMPLOYEE IS ASSIGNED. THESE MATERIALS OR ACCESS TO THEM WILL BE FURNISHED SUBSEQUENT TO CONTRACT AWARD.”
35. QUESTION: Will the government consider accepting CPAR ratings instead of a questionnaire?
36. QUESTION: In reviewing the variety of services required, it would appear that a single position is required to perform both warehousing functions (i.e. general warehouse labor task) as well as general administrative/office work (i.e. scanning, labeling). Assuming these tasks are being performed by the same personnel, the tasks performed would fall under two distinct SCA labor categories. Is there more than one SCA labor category being used on the current contract to define a single position?
ANSWER: See answer to Question 5.
37. QUESTION: In reviewing the variety of services required, it would appear that a single position is required to perform both warehousing functions (i.e. general warehouse labor task) as well as general administrative/office work (i.e. scanning, labeling). Assuming these tasks are being performed by the same personnel, the tasks performed would fall under two distinct SCA labor categories. If so, would the government clarify what SCA labor categories are used in classifying the position?
ANSWER: NARA does not require dedicated scanning personnel posted to scanning stations for this contract. The only scanning that is authorized, is in the stacks. See Enclosure 2, SOW paragraph 3.8.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, STATEMENT OF WORK (SOW) DELETE PARAGRAPH 3.8 AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
3.8 SCANNING PROJECT SUPPORT. CONTRACTOR PERSONNEL SHALL PERFORM THE FOLLOWING TASKS WITHIN THE STACKS ONSITE AS REQUIRED FOR THE PROJECT ASSIGNED. THE CONTRACTOR PERSONNEL SHALL:
38. QUESTION: In reviewing the variety of services required, it would appear that a single position is required to perform both warehousing functions (i.e. general warehouse labor task) as well as general administrative/office work (i.e. scanning, labeling). Assuming these tasks are being performed by the same personnel, the tasks performed would fall under two distinct SCA labor categories. Additionally, can the government clarify the percentage of time personnel spend performing the warehousing functions vs. the general administrative/office work?
ANSWER: See answer to Question 5. No, the government cannot clarify the percentage of time personnel spend performing the warehousing functions vs. the general administrative/office work.
39. QUESTION: Enclosure 2, 3.0 Required Services. FTE count vary significantly by FRC location - Can the government please confirm that all Services described in section 3.0 are performed at all FRC locations?
ANSWER: No. There is no guarantee that all the services in paragraph 3.0 will be required at all FRC locations. The requirements vary based on site and customer demand.
40. QUESTION: If not, please provide services provided [required] by location.
ANSWER: See answer to Question 39.
41. QUESTION: Enclosure 1, Schedule of Prices, Composite Hourly Rate Table. Can the government provide current breakdown of WD labor categories for FTE’s per each of the FRC locations. Eg. Kansas City FRC has 10 labor FTE’s and 1 Team lead assigned - please provide WD LAbor Category for each of the 11 FTE’s.
ANSWER: See answer to Question 6.
42. QUESTION: Enclosure 1, Schedule of Prices. Attachment 1, Price Analysis Sheet. Can the government confirm that vendor should provide pricing rate information also for locations with Zero FTE count such as Boston and Chicago.
ANSWER: Yes, the Contractor must provide pricing rate information for all locations.
43. QUESTION: Enclosure 8, Proposal Submission Instructions. Can the government please provide information on Transition-In Period for this contract?
ANSWER: NARA intends to award the contract on or about January 15, 2020 to allow sufficient time to transition or hire personnel, if needed.
RFP CHANGE: ON THE COVER SHEET OF THE SOLICITATION DELETE THE SECOND PARAGRAPH AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
THIS SOLICITATION IS FOR THE ACQUISITION OF FEDERAL RECORDS CENTER (FRC) NATIONWIDE LABOR SERVICES WITH A PERIOD OF PERFORMANCE OF MARCH 1, 2020 THROUGH FEBRUARY 28, 2021. THIS IS AN 8(A) COMPETITIVE REQUIREMENT UNDER NAICS CODE 561210, FACILITIES SUPPORT SERVICES.
AND
IN ENCLOSURE 8, PROPOSAL SUBMISSION INSTRUCTIONS DELETE PARAGRAPH 3a AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“A. PERFORMANCE IS FOR ABASE YEAR AND FOUR (4) OPTION YEARS. FOR PRICING PURPOSES, THE CONTRACTOR MUST USE A START DATE OF MARCH 1, 2020. NARA ANTICIPATES AWARDING THIS CONTRACT ON OR ABOUT JANUARY 15, 2019.”
44. QUESTION: Enclosure 8, Proposal Submission Instructions. Will incumbent contractor provide support during Transition-In phase?
45. QUESTION: Enclosure 8, Proposal Submission Instructions paragraph 1, Content of the Technical Proposal. Can the government please provide instructions and requirements for Staffing Plan content.
ANSWER: See SOW paragraph 5.3, Quality Control Plan.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 8, PROPOSAL SUBMISSION INSTRUCTIONS DELETE PARAGRAPH 1, NOTE: AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“NOTE: AS PART OF THE CONTRACTOR’S SUBMISSION FOR MANAGEMENT AND QUALITY CONTROL, THE CONTRACTOR MUST SUBMIT ITS KEY PERSONNEL RESUME, ITS DRAFT QUALITY CONTROL PLAN (SEE ENCLOSURE 2, SOW PARAGRAPH 5.3) AND SUBCONTRACT MANAGEMENT PLAN, IF APPLICABLE.”
AND
IN ENCLOSURE 9, EVALUATION FACTORS FOR AWARD DELETE PARAGRAPH I.2., MANAGEMENT AND QUALITY CONTROL AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“2. MANAGEMENT AND QUALITY CONTROL. THE GOVERNMENT WILL ASSESS THE CONTRACTOR’S PROPOSED MANAGEMENT OF CHALLENGES AND RISKS UNDER THIS CONTRACT. THE GOVERNMENT WILL ASSESS THE CONTRACTOR’S DRAFT QUALITY CONTROL PLAN, AND SUBCONTRACT MANAGEMENT PLAN, IF APPLICABLE. THE GOVERNMENT WILL ASSESS THE SUITABILITY OF THE CONTRACTOR’S MANAGEMENT AND PERSONNEL WHO WILL WORK WITH THE NARA. THE GOVERNMENT WILL ALSO ASSESS THE CONTRACTOR’S STAFFING MANAGEMENT CAPABILITY TO ACCOMPLISH THE OVERALL OBJECTIVES OF THIS CONTRACT.”
46. QUESTION: Enclosure 2, SOW paragraph 4.1 Personnel Requirements. Please confirm Project Manager is the only Key Personnel and a Resume must be submitted with the proposal response.
ANSWER: Yes. See Enclosure 2, SOW paragraph 4.2. The Key Personnel resume must be submitted with the proposal.
RFP CHANGE: SEE RFP CHANGE IN RESPONSE TO QUESTION 45 ABOVE
47. QUESTION: General. Are there any current or planned Collective Bargaining Agreements in place at any of the locations?
ANSWER: There are no current or planned Collective Bargaining Agreements in place at any of the locations for the Contractor personnel. See answer to Question 14.
48. QUESTION: Enclosure 2, SOW Attachment 1 - Locations and Enclosure 11, U.S. Department of Labor Wage Determinations. When selecting the Wage Determination (WD) for the Atlanta FRC, using the DeKalb County, GA location it returns WD Number 2015-5813, not the WD Number 2015-4471 provided in Enclosure 11. This same issue occurred with Middlesex County, Mass. There may be other instances of this same issue. Please clarify which WDs to use for this RFP.
ANSWER: The Atlanta FRC is located in Clayton County not Dekalb County. The wage determination in Enclosure 11, U.S. Department of Labor Wage Determinations is correct. The county and the Wage Determination NARA selected for the Boston Federal Records Center are both correct.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW ATTACHMENT 1, LOCATION TABLE, IN THE FRC ATLANTA ROW, DELETE “DEKALB” IN THE COUNTY COLUMN AND REPLACE IT WITH “CLAYTON”.
49. QUESTION: Enclosure 2, SOW paragraph 3.8.2.1. Can the government confirm that the vendor will capture the document using a mobile tablet. Can the government provide the hardware nomenclature of the required device?
ANSWER: See answer to Question 22.
50. QUESTION: Enclosure 2, paragraph 8.0, Government Furnished Equipment. Can the government provide manufacturer and model information on the scanners and computers and number of each to be provided as GFE in each FRC?
ANSWER: See answer to Question 22 for the scanners. The number of computers available at each site will vary. Access to a computer is not required for day-to-day contract requirements work.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW DELETE PARAGRAPH 8.1 AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“8.1 GOVERNMENT FURNISHED PROPERTY (GFP). NARA WILL PROVIDE ALL NECESSARY EQUIPMENT REQUIRED TO ACCESS SHELVING AND PERFORM THE DUTIES REQUIRED INCLUDING: STREAMLINERS, PALLETS, LADDERS, SHRINK WRAP, BOXES, OFFICE SUPPLIES (E.G. STAPLE REMOVERS ETC.), MOBILE TABLES AND / OR WAND STYLE SCANNERS, COMPUTERS (WINDOWS 7 OR WINDOWS 10 OPERATING SYSTEMS), AND NARA NETWORK ACCESS CREDENTIALS.”
51. QUESTION: Enclosure 2, SOW paragraph 3.1.1. Please describe the frequency and method of communication?
ANSWER: As necessary to ensure proactive, collaborative, and effective management of the work required in this contract. The method can be via email, telephone, video teleconferencing, audio teleconference, or in person.
RFP CHANGE: NONE
52. QUESTION: Enclosure 2, SOW paragraph 3.1.1. Does this require in-person visits to each FRC by management?
ANSWER: See answer to Question 51.
53. QUESTION: Enclosure 2, SOW paragraph 3.1.2. Who is the sponsor of security clearances if needed?
ANSWER: The Contracting Officer’s Representative will coordinate any badging and access requirements.
54. QUESTION: Enclosure 2, SOW paragraph 3.1.3. Please provide the frequency and format of reporting, PMR’s?
ANSWER: See answer to Question 51.
55. QUESTION: Enclosure 2, SOW paragraph 3.2.7. Please confirm if there are SOP’s established or is the development of SOP’s part of the project?
ANSWER: See answers to Questions 33 and 34.
56. QUESTION: Contractors are instructed to allow one extra business day for solicitation delivery due to IT security restrictions. Please confirm contractors must submit proposals via email on 14 November.
ANSWER: See block 14 for the current proposal due date. Contractors are advised to allow sufficient time to ensure timely submission of proposals regardless of how the proposals are delivered. Proposals may also be submitted via mail. Proposals are due on the date at the time as stated in the solicitation.
57. QUESTION: Section 2.c.iv on page 4 references data to support actual H&W premiums or data supporting actual cost for equivalent benefits paid by the contractor. In compliance with the Department of Labor Prevailing Wage Resource Book, company’s may elect to discharge SCA fringe benefit obligations to a “Bona Fide” fund, plan or trust on behalf of covered employees. In such cases where a trust is used to discharge fringe benefits how are contractors to provide data supporting actual cost for benefits paid?
ANSWER: It is the contractor’s responsibility to provide data that demonstrates its compliance with the fringe benefits rates.
58. QUESTION: The solicitation mentions transporting records to assigned locations. Additionally Section 8.1 of the SOW states the government will provide forklifts. Will some contractor personnel be required to operate a forklift?
RFP CHANGE: SEE RFP CHANGE IN RESPONSE TO QUESTION 50.
59. QUESTION: The solicitation mentions transporting records to assigned locations. Additionally Section 8.1 of the SOW states the government will provide forklifts. If [some contractor personnel will be required to operate a forklift], will these individuals perform other duties associated with clerical duties such as scanning and data entry?
ANSWER: See answer to Question 58.
60. QUESTION: SOW 3.2.9 references labor tasks to be completed within production standards with a per hour rate ranging from 5 to 167. Please provide the labor tasks and associated production standards.
ANSWER: See answer to Question 23.
61. QUESTION: SOW 2.5 stipulates services required in SOW 3.1 shall be performed at the Contractor’s facilities. SOW 4.2 names the Project Manager as Key Personnel. Please confirm the Project Manager is responsible for the tasks listed in SOW 3.1 and this individual will not be located at a FRC facility.
ANSWER: The Contractor’s Project Manager is not required to be physically present or located at any NARA facility. See Enclosure 2, paragraph 3.2, Onsite Supervision of Contractor Personnel.
62. QUESTION: In some place of performances there is a state or local minimum wage to paid employees that exceeds the Federal minimum wage rate (e.g. – State of Washington). In those locations, please confirm that contractors should adhere to state and/or local labor wage laws if they exceed the Wage Determination rate for given labor category.
ANSWER: Refer to https://www.dol.gov/whd/
63. QUESTION: In some place of performances the Wage Determination schedule provides for 11 paid holidays (e.g. – Ohio). In those locations, please confirm that contractors should take into consideration additional recognized holidays when developing billable rates.
ANSWER: See answer to Question 62.
64. QUESTION: If the state/locality minimum wage is increased to a level higher than the wage determination rate for a labor category working on the NARA contract, will the contractor be allowed a price adjustment prior to the start of an option year in order to remain in compliance with state/locality labor laws?
ANSWER: See answer to Question 62.
65. QUESTION: Can the government provide the required labor categories currently associated with the contract?
ANSWER: See answer to Question 5.
66. QUESTION: Historically what has been the annual ODC expense?
ANSWER: The annual other direct costs (ODC)s have been $0.00.
67. QUESTION: Is the Project Manager a billable person on the contract?
ANSWER: Yes.
68. QUESTION: Are there are currently any open positions, if so, what locations and number of positions at the location?
ANSWER: As of October 22, 2019 (the most recent data available), the only open positions are two (2) Material Handling Laborer positions at the National Personnel Records Center (Military) in St. Louis.
69. QUESTION: To allow contractors to provide accurate pricing, can the government provide start dates for employees?
ANSWER: See answer to Question 43.
70. QUESTION: The note at the bottom of page 3 states, “The detailed pricing information must include the hourly wage rate (unburdened); fringe rate; health and welfare (H&W) rate; payroll taxes; overhead; general and administrative (G&A) rates; and profit.” If the accounting system includes the Health and welfare and payroll taxes in the fringe pool where they are included in the calculation of the fringe rates. Would it be acceptable to include the fringe expenses as part of the detailed pricing information with a note stating what is included for health and welfare and payroll taxes?
ANSWER: It is the contractor’s responsibility to clearly demonstrate its compliance with the SCA.
71. QUESTION: Table starting on page 12: Does this table need to be included in the proposal submission file or is it just provided in the RFP for informational purposes?
ANSWER: Yes, include this table in your submission.
72. QUESTION: Table starting on page 12: If the table should be included, should the totals be updated as follows: The Base Year total of the amounts for all CLINs is $17,150,000 (table says the total is $17,110,000).
ANSWER: Confirmed, the “Total Base Year Total Ceiling Value” should be $17,150,000.00.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 1, SCHEDULE OF PRICES BASE YEAR CLIN TABLE. DELETE THE TOTAL BASE YEAR CEILING VALUE AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“$17,150,000.00.”
73. QUESTION: Table starting on page 12: If the table should be included, should the totals be updated as follows: Option Year 1 total of the amounts for all CLINs is $18,030,000 (table says the total is $17,710,000).
ANSWER: Confirmed, the “Total Option Year I Ceiling Value” should be $18,030,000.00.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 1, SCHEDULE OF PRICES OPTION YEAR I CLIN TABLE. DELETE THE TOTAL OPTION YEAR I CEILING VALUE AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“$18,030,000.00.”
74. QUESTION: Table starting on page 12: Total of the amounts for all CLINS for all years is $91,980,000 (table says the total is $91,620,000).
ANSWER: Confirmed, the “Total Contract Ceiling Value” should be $91,980,000.00.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 1, SCHEDULE OF PRICES CLIN TABLE. DELETE THE “TOTAL CONTRACT CEILING VALUE” AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“$91,980,000.00.”
75. QUESTION: On page 86 of the Instructions (Section 7. Submission.) , Part a. states that, “The SOW response must be no more than 24 pages…” The next sentence states that, “There is no page or format limit for the management and quality control or past performance submissions.” Since Volume I indicates that the Technical Proposal shall have two parts: Part 1 – Technical Understanding and Approach and Part 2 – Management and Quality Control, will the Government please confirm that it is Part 1 – Technical Understand and Approach that is limited to 24 pages, and that offerors can continue on to Part 2 – Management and QC without page limits?
ANSWER: No. The entirety of Volume I is limited to 35 pages, excluding Key Personnel resumes.
RFP CHANGE: SEE THE RFP CHANGE IN QUESTION 115.
76. QUESTION: In reference to Enclosure 1, Attachment 1 Price Analysis Sheet (excel) and the Enclosure 1 – Schedule of Prices table(s) – Will the Government confirm that industry shall return both the Enclosure 1, Attachment 1 Price Analysis Sheet (excel) and the Enclosure 1 – Schedule of Prices table(s) that runs from page 5 to page 10 of the RFP?
ANSWER: Confirmed. Also, see answer to question 71.
77. QUESTION: RFP Reference: Page 1. The RFP states that proposals are due “via e-mail by 4:00 PM ET on November 15, 2019” and also “allow one extra business day for delivery and receipt, as the email will need to pass through IT security.” Does this mean that proposals should be submitted by 4:00 PM ET on November 14 to allow one extra business day for IT security processing?
Rationale: Offerors need to know the exact due date and time after which proposals are considered late.
ANSWER: See answer to Question 56.
78. QUESTION: RFP Reference: Enclosure 8, paragraph 2.b., page 85. “May the most recent CPAR or a previous past performance questionnaire (for the prior year, or one completed after the end of the contract) be provided in lieu of a Past Performance Questionnaire?
Rationale: Re-use of a CPAR or an existing completed questionnaire would reduce the workload burden on other Federal Government clients. Agencies often waive the requirement for a completed past performance questionnaire if a CPAR is available for the contract.
ANSWER: See answer to Question 35.
79. QUESTION: RFP Reference: Enclosure 1, paragraph 5, page 12; and Enclosure 1, Attachment 1, columns B and C. Why do some locations such as Boston and Chicago contain zero hours/FTEs/$NTE on the Price Analysis Sheet? Are these placeholders to add labor at these locations in the future?
Rationale: Offerors need to know what current and future locations may require staffing to include them in their management approaches.
ANSWER: Yes, these are place holders in the event services are required at these locations in the future. See answer to Question 42.
80. QUESTION: RFP Reference: Enclosure 1, paragraph 5, page 12; and Enclosure 1, Attachment 1, columns B and C. Are these placeholders to add labor at these locations in the future?
Rationale: Offerors need to know what current and future locations may require staffing to include them in their management approaches.
ANSWER: Yes, but only to the extent NARA, at its discretion, determines that the services are actually required at those locations.
81. QUESTION: RFP Reference: SOW Paragraph 2.6.5, page 30. Are any FRC locations unionized or do any have collective bargaining agreements (CBAs)?
Rationale: Offerors need to be aware of any unions or CBAs to incorporate their implications into proposed prices and management approaches.
82. QUESTION: RFP Reference: SOW Paragraph 2.6.5, page 30. If..[any FRC locations unionized or have collective bargaining agreements (CBAs)], will NARA provide offerors a copy of current CBAs?
Rationale: Offerors need to be aware of any unions or CBAs to incorporate their implications into proposed prices and management approaches.
83. QUESTION: RFP Reference: SOW Paragraph 4.1, page 39; Enclosure 6, paragraph 1.a., page 58; and Enclosure 8, paragraph 7, page 86. Is a resume for the Project Manager required to be submitted with the proposal and, if so, is this resume exempt from the 24-page limit on RFP page 86?
Rationale: The RFP states, "Except for the Project Manager, the Contractor is not required to submit resumes for its personnel, unless requested by the CO." and "The Contractor agrees to assign to the contract those key persons whose resumes were submitted with the Contractor’s quotation as required to fill the requirements of the contract." Resumes for Key Personnel (e.g., Project Manager) are not mentioned in RFP Enclosures 8 or 9.
ANSWER: See answer to Questions 46 and 75.
84. QUESTION: Reference Amendment 001, Question 4, “Go to www.fpds.gov…”. Per FPDS funds have only be obligated for work performed in St. Louis, MO. Has the Government funded work at any other sites besides St. Louis?
85. QUESTION: Reference Amendment 001, Question 4, “Go to www.fpds.gov…”. Per FPDS funds have only be obligated for work performed in St. Louis, MO. If [the Government funded work at any other sites besides St. Louis], what sites?
86. QUESTION: Reference, Composite Rate Table page 4. The contractor . . . must identify all labor categories applicable to this contract. FAR 52.222-17 Nondisplacement of Qualified Workers. With respect to FAR 52.222-17, can the Government please identify the Wage Determination (WD) labor categories currently being used at the St. Louis FRC and the number of personnel assigned to each WD labor category?
ANSWER: See answer to Questions 6.
87. QUESTION. Reference, Composite Rate Table page 4. The contractor . . . must identify all labor categories applicable to this contract. FAR 52.222-17 Nondisplacement of Qualified Workers. Are the WD personnel assigned to FRC indicative of the typical labor category mix anticipated at each site?
ANSWER: No. See answers to Questions 5 and 6.
88. QUESTION: SOW 2.2.3 page 29. General office work involving scanning, labeling, and attaching scans. Please confirm that the reference to scanning means barcode scanning.
ANSWER: The scanning includes barcode scanning, but is not exclusively barcode scanning. See answer to Question 22.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW DELETE PARAGRAPH 2.2.3 AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“2.2.3 IN STACK BARCODE SCANNING, RECORD SCANNING, LABELING, AND ATTACHING SCANS ACCORDING TO SPECIFIC PROTOCOLS, AND GENERAL ADMINISTRATIVE FUNCTIONS ASSOCIATED WITH THESE TASKS.”
89. QUESTION: SOW 3.2.5 page 33. Ensuring all contractors sign in and out on a daily basis, their times are annotated correctly and verify weekly totals. Will the contractor staff be able to use their work computers to access the contractor’s internet accessible electronic timekeeping system?
ANSWER: Yes, however, NARA will not be assigning contractor employees individual computers. The Contractor is responsible for enabling its employees to complete their time cards in accordance with the Contractor’s policies and procedures.
90. QUESTION: SOW 3.2.9 page 33. Ensuring that all labor tasks described below are completed within the production standards, with the per hour rate ranging from 5 to 167 depending on the task. Can the Government provide more detail on the production standards, such as the production standard for each task?
ANSWER: See answer to Questions 23 and 60.
91. QUESTION: SOW 3.2.9 page 33. Ensuring that all labor tasks described below are completed within the production standards, with the per hour rate ranging from 5 to 167 depending on the task. How does the Government currently confirm that contractor personnel are performing within these standards?
ANSWER: See answer to Questions 18 and 19.
92. QUESTION: SOW 3.2.9 page 33. Ensuring that all labor tasks described below are completed within the production standards, with the per hour rate ranging from 5 to 167 depending on the task. Does the FRC collect productivity data within its systems for each employee by task?
ANSWER: See answer to Question 18.
93. QUESTION: SOW 3.8.1.2, Removing fasteners, including paper clips, staples, and rubber bands and 3.8.2.5, Returning completed documents to proper containers pages 37-38. Is the offeror to re-band or fasten documents after scanning?
ANSWER: Yes.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW DELETE PARAGRAPH 3.8.2.5 AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
3.8.2.5 RETURNING COMPLETED DOCUMENTS TO PROPER CONTAINERS, AFTER RE-BANDING OR REFASTENING THE DOCUMENTS.
94. QUESTION: 3.8.2.1, Placing prepared documents capturing the scanning image with a mobile tablet. Please confirm that scanning is done on mobile tablets and not on high-volume or stand-alone scanners?
ANSWER: Confirmed.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 2, SOW DELETE PARAGRAPH 3.8.2.1 AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“3.8.2.1 CAPTURING THE SCANNING IMAGE OF THE PREPARED DOCUMENTS WITH A MOBILE TABLET OR WAND SCANNER.”
95. QUESTION: 3.8.2.1 Placing prepared documents capturing the scanning image with a mobile tablet. How many pages are typically scanned for each scanning request?
ANSWER: See answer to Question 22.
96. QUESTION: SOW 5.3 Quality Control Plan. The contractor’s quality control plan shall address the following: 5.3.1 Recruitment and retention procedures; 5.3.2 Hiring process to ensure conformance with contract requirements; 5.3.3 Procedures for address poor performance, disciplinary issues or failure to meet contract requirements, including remediation; and 5.3.4 Approach to ensuring continuity of services page 41. Enclosure 8, Proposal Submission Instructions page 83. Note: As part of the contractor’s submission for Management and Quality Control Management and Quality Control, the contractor must submit its draft Quality Control Plan; Staffing Plan; and Subcontract Management Plan, if applicable. The items listed in Section 5.3 are more indicative of information that would be provided in the Staffing Plan. Would the Government please confirm that the topics in Section 5.3 are the topics the Government wants the contractor to address in its Quality Control Plan?
ANSWER: See answer to Question 45.
97. QUESTION: SOW 8.1, Government Furnished Property page 42. NARA will provide all necessary equipment required to access shelving and perform the duties required including: streamliners, pallets, forklifts, ladders, shrink warp, scanners, and computers. Does the contractor currently provide forklift operators, and if so how many?
ANSWER: No. See answer to Question 58.
RFP CHANGE: NONE
98. QUESTION: SOW 8.1, Government Furnished Property page 42. NARA will provide all necessary equipment required to access shelving and perform the duties required including: streamliners, pallets, forklifts, ladders, shrink warp, scanners, and computers. Does NARA require forklift operators to obtain special training and certification to operate a forklift?
ANSWER: See the answers to Question 58 and RFP Change in Question 50.
99. QUESTION: SOW 8.1, Government Furnished Property page 42. NARA will provide all necessary equipment required to access shelving and perform the duties required including: streamliners, pallets, forklifts, ladders, shrink warp, scanners, and computers. If so, does NARA provide the training/certification or is the contractor’s responsibility?
ANSWER: See answer to Questions 34 and 58 and the RFP Change in Question 50.
100. QUESTION: SOW 8.1, Government Furnished Property page 42. NARA will provide all necessary equipment required to access shelving and perform the duties required including: streamliners, pallets, forklifts, ladders, shrink warp, scanners, and computers. If training/certification is the responsibility of the contractor, may the cost be reimbursed as an ODC?
ANSWER: See answer to Question 58, and the RFP Change in Question 50.
101. QUESTION: SOW 8.1, Government Furnished Property page 42. NARA will provide all necessary equipment required to access shelving and perform the duties required including: streamliners, pallets, forklifts, ladders, shrink warp, scanners, and computers. Is the offeror to provide staff who are certified to work certain GFP (e.g., forklifts)?
ANSWER: See answer to Question 34 and 58 and the RFP Change in Question 50.
102. QUESTION: SOW 8.1, Government Furnished Property page 42. NARA will provide all necessary equipment required to access shelving and perform the duties required including: streamliners, pallets, forklifts, ladders, shrink warp, scanners, and computers. If so, would the Government please indicate how many staff at each location need certification, and what equipment they need to be certified on?
ANSWER: See answers to Questions 34 and 58 and the RFP Change in Question 50.
103. QUESTION: Enclosure 4, Performance Requirements Summary (PRS). RS-8, Quality Control. The final quality control plan addresses...and establishes a program which will ensure quality performance. Please confirm that the contractor’s Quality Control Plan should address how the contractor will perform its own QC to verify the work quality of its staff?
ANSWER: Yes. Also, see Enclosure 2, SOW paragraph 5.3.
104. QUESTION: Enclosure 4, Performance Requirements Summary (PRS). RS-8, Quality Control. The final quality control plan addresses...and establishes a program which will ensure quality performance. Will the staffing levels procured by the Government include sufficient staff in the applicable labor categories for the contractor to perform its own QC?
ANSWER: Yes. See SOW paragraph 3.2, Onsite Supervision of Contractor Personnel.
105. QUESTION: Enclosure 6, Additional NARA Terms and Conditions paragraph 5. NARA Contractor Personal Identity Verification Procedures. Physical Access Suitability; (a) All employees…shall be subject to background investigations at the “National Agency Check with Inquiries” (NACI) level… However, the granting of temporary access...(b)...These forms must be submitted for replacement employees 10 days before entrance on duty. What is the average length of time that it takes to obtain temporary waivers (while a NACI check is in progress) for an employee so he or she can begin working?
ANSWER: NARA typically issues temporary badges within four (4) business days from receipt of the completed background investigation forms. Also see answer to Question 31.
106. QUESTION: Enclosure 6, Additional NARA Terms and Conditions paragraph 5. NARA Contractor Personal Identity Verification Procedures. Physical Access Suitability; (a) All employees . . . shall be subject to background investigations at the “National Agency Check with Inquiries” (NACI) level...However, the granting of temporary access...(b)...These forms must be submitted for replacement employees 10 days before entrance on duty. Can we assume that most employees will typically receive temporary access within 10 days so they can begin work?
ANSWER: See answer to Question 105.
107. QUESTION: Enclosure 6, Additional NARA Terms and Conditions paragraph 11. Reimbursement of Travel Costs. What local or non-local travel is anticipated under this contract?
ANSWER: NARA does not anticipate “local” or “non-local” travel.
108. Enclosure 6, Additional NARA Terms and Conditions paragraph 11. Reimbursement of Travel Costs. Will travel for the Project Manager travel be covered as an ODC under this contract?
ANSWER: No. Travel for the Project Manager would be covered as “Travel” in the event the Contractor requires its Project Manager to visit sites as part of the management of performance under this contract.
109. QUESTION: Enclosure 7, FAR Clauses paragraph 2. FAR 52.217-8, Option to Extend Services. Second Sentence: “These rates may be adjusted only as a result of revisions to prevailing labor rates provided by the Secretary”. Please confirm that this clause applies only to personnel covered under the SCA?
RFP CHANGE: NONE.
110. QUESTION: Enclosure 7, FAR Clauses paragraph 2. FAR 52.217-8, Option to Extend Services. Second Sentence: “These rates may be adjusted only as a result of revisions to prevailing labor rates provided by the Secretary”. Are the Team Leads currently being paid as non-exempt personnel subject to the SCA?
111. QUESTION: If so, what is the applicable SCA category?
ANSWER: See answer to Questions 5, 6, and 37.
112. QUESTION: Enclosure 8, Proposal Submission Instructions. 1. Content of the Technical Proposal…Note: As part of the contractor’s submission for Management and Quality Control Management and Quality Control, the contractor must submit its draft Quality Control Plan; Staffing Plan; and Subcontract Management Plan. If applicable. page 83. Enclosure 2. Management and Quality Control… The Government will assess the contractor’s draft quality control plan, staffing plan, and subcontract management plan, if applicable. page 88. Would the Government please confirm that a Subcontract Management Plan is not required if the offerer does not intend to subcontract any services?
113. QUESTION: Enclosure 8, Proposal Submission Instructions paragraphs 1. Content of Technical Proposal, 2. Relevant Past Performance Information, and 7a. Submission. pages 83-84, 86. Enclosure 9, Evaluation Factors for Award, paragraph I. Technical Factors.
Would the Government please clarify whether the Relevant Past Performance is to be submitted as Volume II, or whether it is to be a sub-section in Volume I, Technical Proposal?
ANSWER: Past Performance must be submitted in Volume II.
114. QUESTION: Enclosure 8, Proposal Submission Instructions paragraph 3. Price Proposal (Volume III) c. through e. Would the Government please confirm it is acceptable to provide these in a single Excel workbook with multiple tabs?
115. QUESTION: Enclosure 8, Proposal Submission Instructions, paragraph 7a., Submission page 86. May a smaller font, such as Arial Narrow 10 point, be used in graphics, charts, and tables?
ANSWER: As long as the text is legible (i.e. no smaller than 9 point font size), Contractors may use whatever font in graphics, charts, and tables.
RFP CHANGE: IN ENCLOSURE 8, PROPOSAL SUBMISSION INSTRUCTIONS, DELETE PARAGRAPH 7.A. SUBMISSION AND REPLACE IT WITH THE FOLLOWING:
“A. PROPOSALS MUST BE SUBMITTED IN THREE VOLUMES: VOLUME I, TECHNICAL PROPOSAL; VOLUME II, RELEVANT PAST PERFORMANCE; AND VOLUME III, PRICE PROPOSAL. THE VOLUME I RESPONSE MUST BE NO MORE THAN 35 PAGES, SINGLE SPACED, TIMES NEW ROMAN FONT, NO LESS THAN 11 POINT). TEXT EMBEDDED IN GRAPHICS, CHARTS, AND TABLES MUST BE LEGIBLE BUT, CAN BE IN ANY FONT PROVIDED THAT THE TEXT IS LEGIBLE (I.E. NO LESS THAN 9 POINT). THERE IS NO PAGE OR FORMAT LIMIT FOR THE MANAGEMENT AND QUALITY CONTROL OR PAST PERFORMANCE SUBMISSIONS.”
116. QUESTION: Enclosure 1, Attachment 1, Price Analysis Sheet. Description Column. The spreadsheet lists 18 FRC locations to be staffed. The incumbent contract in FPDS lists work as being primarily performed in St Louis, MO. Would the Government please confirm that under this solicitation it is the Government’s intent to staff all locations that have values greater than zero (0) in the FTE QTY column? Is this correct?
ANSWER: See answer to Questions 42, 79, 80, 84, and 85.
117. QUESTION: Enclosure 1, Attachment 1, Price Analysis Sheet. Description Column. The spreadsheet lists 18 FRC locations to be staffed. The incumbent contract in FPDS lists work as being primarily performed in St Louis, MO. If not, [Government’s intent to staff all locations] in what other locations is the contractor performing?
ANSWER: See answer to Question 116.
118. QUESTION: Enclosure 1, Schedule of Prices pages 12 through 27. Are the total ceiling values in the tables on pages 12 – 27 in the RFP the numbers NARA wants the offeror to use, or are we to replace them with our cost amounts?
ANSWER: See answer to Questions 71, 74, and 76.
119. QUESTION: Enclosure 1, Attachment 1, Price Analysis Sheet lists a 2,080 hour…
This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.
File details come from the government source that posted it. Updated .