AMENDMENT 0002 ATTACHMENT PAGE.pdf

PDF 103 KB Posted

Attached to
USCG Base Portsmouth Elevator Monthly & Annual Inspection Services
Solicitation number
70Z02726QPORT01258
Issued by

About this file

This is a Questions and Answers document from Amendment 0002 addressing clarifications on elevator inspection requirements for a federal contract opportunity.

The document provides a single clarification regarding third-party elevator inspection procedures. The question asked whether annual certified third-party elevator inspections must be performed by a company separate from the preventive-maintenance contractor or if the same company could perform both services if properly certified. The answer clarifies that all inspections must be witnessed by a separately licensed third-party inspector in accordance with VA Maintenance Code 606.1 and ASME A17.1 Section 8.11.1.1.2(b). Specifically, periodic tests must be witnessed by a certified elevator inspector rather than the mechanic performing the actual test work. This requirement establishes a clear separation of duties between the entity performing maintenance work and the independent entity conducting inspection and verification activities.

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment 0002 SF30.pdf PDF
AMENDMENT 0001 ATTACHMENT PAGE.pdf PDF
Amendment 0001 SF30.pdf PDF
Attachment II - Price Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
SF1449.pdf PDF
RFQ.pdf PDF
Attachment I - SOW.pdf PDF
Attachment III - Wage Determination.pdf PDF
Attachment IV - DOL SCA Poster.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT 0002 ATTACHMENT PAGE

1. QUESTION: Does the annual certified third-party elevator inspection need to be performed by a company separate from the preventive-maintenance contractor, or may the same company perform both if properly certified?

ANSWER: All inspections must be witnessed by a separately licensed third party inspector in accordance with VA Maintenance Code 606.1. Further, per ASME A17.1 Section 8.11.1.1.2(b), periodic tests must be witnessed by an inspector (a certified elevator inspector, not the mechanic performing the test).

File details come from the government source that posted it. Updated .