About this file

This document contains questions and responses regarding Solicitation Number 697DCK-24-R-00037 for janitorial services at four facilities in Northern California, including the Modesto Air Traffic Control Tower, Red Bluff Satellite Support Center, Sacramento Air Traffic Control Tower, and Stockton Air Traffic Control Tower. The incumbent contractor is Kim Gardner, Inc. under contract number 697DCK-18-C-00289. The services required include cleaning, trash removal, replacing light bulbs, floor stripping and waxing, and carpet shampooing at the specified locations. Square footages provided include 6,500 square feet for Sacramento, 4,044 square feet for Red Bluff, and employee counts ranging from 8 to 25 per location. Emergency services are to be billed separately if approved. No other cost or pricing information is released.

View the file

Other files

Show all 14

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Responses Solicitation: 697DCK-24-R-00037, NCT-SFO Group-Modesto ATCT, Red Bluff SSC, Sacramento

ATCT and Stockton ATCT

1. I was hoping you might be able to inform me if this is a new effort or if there was a previous contractor that performed these requirements? If the latter, could you provide me with the Contract # used for this procurement?

A previous contractor performed the requirements. The contract number is 697DCK-18-C- 00289.

2. Can you tell me if these services are currently being performed by a contractor? If so, could you please provide the incumbent name as well as the contract number?

The incumbent is Kim Gardner, Inc. and the contract number is 697DCK-18-C-00289.

3. What is the name of current contractor?

Kim Gardner, Inc.

4. What is the yearly value of each building?

The total annual estimated value for the current 5-year contract is: $147,536.00.

No detailed cost information will be released.

5. Has the scope of work changed from current solicitation?

Yes, the scope of work has been revised to fewer site locations. The revised SOW decreases the scope of work to four facility locations instead of nine.

6. I noticed that the Sacramento's ATCT square footage was not given or mentioned.

Would you mind giving us that information, please.

Square footage is 6,500.

7. Before committing to the bid I want to know if it is possible to Bid on only a portion of the solicitation. For example I am in the Sacramento Area and am interested in servicing the facility in Sacramento. Is that possible?

All locations are to be included in the proposal. One contract will be awarded with all locations IAW the SOW and SIR 697DCK-24-R-00037. Reference SIR Section A, B, L, and Section M, AMS Clause SA23.

8. Are the site visits scheduled for the four locations of this solicitation mandatory to submit a bid?

The site visits are not mandatory, however, please reference AMS Clause 3.8.2-9 for details.

9. Would you please provide the incumbent price for base and all option years?

The total estimated value for the current 5-year contract is: $708,330.37 No detailed cost information will be released.

10. Red Bluff and Sacramento call for service one “one-shift basis.” Can the government clarify what this means?

Contractor will be required to work regular shift hours; i.e. morning and/or afternoon. Service hours will be coordinated with Facility Manager or On-Site POC.

11. What is the square footage at Sacramento? How many floors?

Square footage is 6500. Floors is hard to define. Roughly 2.

12. Are there specific hours when services can be performed at Sacramento?

Hours when services are to be performed at Sacramento ATCT is 6am – 4:30pm.

13. Are there specific hours when services can be performed at Stockton?

Hours when services are to be performed at Stockton ATCT is 9pm – 7am.

14. Stockton ATCT is listed at 54,000 SF. Is that correct?

No, Square footage is closer to 5,400 sq feet.

15. Is cleaning tower cab windows, interior and exterior, part of this contract?

In accordance with the SOW, cleaning tower cab windows, interior and exterior is excluded from this contract.

16. Do any of the tower cabs have self-contained vacuum systems that the contractor can use?

No, none of the sites have self-contained vacuum systems.

17. Are sub-contractors used for regular service at any of the locations?

No, sub-contractors are not used for regular service at any of the locations.

18. Are janitorial closets/supply storage available at all 4 locations?

Yes, all locations have a designated janitorial closet/supply storage.

19. There are supplies called for in 4.a. that would not normally be provided via a janitorial contract (in our experience) such as dishwashing soap and dinner napkins. Just want to confirm that all items listed here are required.

These items are required.

20. Section 4.D. directs, “No contractor furnished or owned commodity must (may) be kept on FAA owned or leased space or property with approval…” Does this include contract equipment (vacuums, buffers, etc.) stored in janitorial closets?

Contract equipment stored in janitorial closets is not included for 4d. of the SOW.

21. 12.a. requires a signed checklist be submitted to the COR. Is an electronic checklist acceptable?

Yes, an electronic checklist is acceptable.

22. 12.d. specifies required training including, “Familiarization with applicable FAA Policies/regulations…” Will the government identify what specific policies and regulations they consider “applicable?” Will they provide support materials for these training topics?

Yes, contractor will be provided with any and/or all information needed in order to accomplish requirements.

23. Are contractor employees allowed to work at the facility until a suitability determination is made? If not, what is the standard time frame for determining suitability?

The suitability determination must be complete before contractor employees are allowed to work at the facility. The process could take up to 30 days.

24. Assuming there are existing contract employees who would be eligible to join the new contractor, would those personnel have their suitability and credentials transferred to the new contractor directly or would they need to resubmit forms and wait for the suitability determination?

Suitability and credentials can be transferred to a new contract, after it is verified the personnel have been hired to the new company. There is paperwork and requirements surrounding the transfer.

25. 13.c. requires the contractor to replace burned out lamps. Are there any historical records of frequency and/or cost for this service? Is this service limited to lamps that are accessible via no more than a step ladder? Or are there lamp replacements that require special equipment (scissor lift, extension ladder, etc.)?

No, on the records.

Yes, on the accessibility with just a step ladder.

No, special equipment required for lamp replacement.

26. Section 14 requires contractor to pick-up trash as needed. Is the square footage available for the areas at each of the (4) facilities that require this service?

Pick-up trash that is visible in and/around the high traffic areas.

27. Under Emergency Services, both Phase 1 and Phase 2, are those services billed separately or are they to be factored in to the FFP pricing. If they are to be included in the FFP, are there historic records available for frequency? Is there a cap on the number of annual services that may be requested?

These services must first be reviewed and then approved by the CO and COR, and then billed separately and will be paid for with a Government Purchase card. These costs should not be included as part of the proposal. Please see statement of work revision incorporating this change. There are no historical records for the frequency of emergencies. They are evaluated on a case-by-case basis. There is no limit on emergency services, but by definition, they must be urgent services IAW SOW, page 9 Section 14 Emergency Service. Please see the revised language in the SOW, page 9 Section 14 Emergency Service. Please do not include costs in your proposals for emergency services, as this will be billed separately IAW with the revised SOW.

28. Can the government provide the name(s) of the sub-contractors at the (4) locations that are currently providing waste removal services? To confirm, this service is the responsibility of the contractor and should be included in FFP pricing?

In accordance with (IAW) the Statement of Work, the contractor shall appropriately utilize the facility’s existing waste and recycling program. Please refence AMS clause 3.6.3-7.

29. Are there any identified areas in any of the (4) facilities that require contractor service that present potential asbestos exposure hazards?

Yes, but Housekeeping should not be required to enter these areas. All locations are on asbestos monitoring program and has no exposure risk.

30. What are the yearly FFP values of the current contract?

The annual estimated value for the current 5-year contract is: $147,536.00

31. What is the expected value for this contract?

The total estimated value for the current 5-year contract is: $708,330.37

32. Who is the current incumbent?

Kim Gardner, Inc.

33. Is Union labor required? No

34. What is the SQ footage for the Sacramento location?

35. In order to estimate supply usage can you provide employee counts for each of the 4 locations.

MOD ATCT – 8, RBL SSC – 10, SCK ATCT – 25, SMF ATCT – 24.

36. What is the square footage of Sacramento ATCT?

37. What is the square footage of Red Bluff SSC?

Approximately 4,044 square feet.

38. Broken out by location, what is the square footage of the floors that require stripping and waxing?

SCK ATCT - 2 floors total of 210 Sq feet MOD ATCT – an amendment with this information will follow soon SMF ATCT – 1378 sq feet Red Bluff SSC – N/A

39. Broken out by location, what is the square footage of the carpet that requires to be shampooed?

SCK ATCT - an amendment with this information will follow soon MOD ATCT – an amendment with this information will follow soon SMF ATCT – 5122 sq feet Red Bluff SSC – approximately 288 sq feet

File details come from the government source that posted it. Updated .