Questions and Answers.pdf
PDF 101 KB Posted
- Attached to
- Real Estate Division (RED) Administrative Support Services Federal contract opportunity
- Solicitation number
- 47PF0024R0071
About this file
This document contains Questions and Answers related to RFP #47PF0024R0071 for Real Estate Division (RED) Administrative Support Services. The RFP was issued by the General Services Administration (GSA) Public Buildings Service Region 5.
The key details are:
- The RFP is for administrative support services for the RED located in the John C. Kluczynski Federal Building in Chicago, IL.
- Questions were due by July 18, 2024 and no late submissions would be accepted.
- The pre-proposal conference was held in-person only on July 15, 2024 with no dial-in option.
- The site visit is not mandatory, but offerors are expected to inspect the site.
- The work cannot be performed remotely, though telework may be allowed.
- The incumbent positions have the same anniversary date of December 2, 2019.
- Offerors should use the monthly rate from Option 4 in their pricing proposal.
- The requirement is for two positions to be filled each day the government is open, with a two-week grace period before deductions apply.
- Offerors should submit a consolidated price proposal with a completed Standard Form 33 and pricing information in Section B.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Amendment 0002.pdf | ||
| Revised Contractor Cost Proposal Worksheet.xls | XLS spreadsheet | |
| US Deptment of Labor Memo dated July 16 2024.pdf | ||
| Amendment 0001.pdf | ||
| GSA139.pdf | ||
| Contractor Cost Proposal Worksheet.xls | XLS spreadsheet | |
| RFP 47PF0024R0071.pdf | ||
| GSA 527 - Contractor Qualifications and Financial Information.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
RFP #47PF0024R0071: Real Estate Division (RED) Administrative Support Services Questions and Answers
Question 1: I missed the question submission date, is it possible to submit questions after the due date?
Answer 1: All questions regarding the solicitation, RFP #47PF0024R0071, were due in writing via email to the Contracting Officer, Phyllis Pirtle, no later than 3:00 pm (CT) on July 18, 2024. This due date will not be extended, nor will any late submission of questions be honor.
Question 2: Who is the agency point of contact for the subject RFP?
Answer 2: The Contracting Officer, Phyllis Pirtle, is the agency point of contact (phyllis.pirtle@gsa.gov) for the RFP #47PF0024R0071.
Question 3: Will the pre-proposal conference have a dial-in telephone number?
Answer 3: No, a dial-in number was not available for the pre-proposal conference.
Question 4: Will the pre-proposal conference be held virtually or in-person only?
Answer 4: The pre-proposal meeting was held in-person only on July 15, 2024.
Question 5: Is the site visit mandatory?
Answer 5: No, the site visit is not mandatory. However, offerors are urged and expected to inspect the site where services are to be performed and to satisfy themselves regarding all general and local conditions that may affect the cost of contract performance, to the extent that the information is reasonable obtainable. In no event shall failure to inspect the site constitute grounds for a claim after contract award.
Question 6: Would the government consider a virtual site visit for those who cannot attend in person?
Answer 6: Unfortunately, a virtual site visit/s will not be available.
mailto:phyllis.pirtle@gsa.gov
Question 7: Can the administrative work be performed remotely?
Answer 7: This is not a remote acquisition, however, reference section C.2.3 Telework in the solicitation for additional information.
Question 8: Can the government provide the anniversary dates of the incumbent contract employees?
Answer 8: Yes, both positions have the same anniversary date, December 2, 2019.
Question 9: Section B.1.0 Offer for Standard Services states: “Note Option to Extend Services Unit Price (Additional Option Period Up to 6 Months per FAR 52.217-8. (The price must reflect the monthly rates specified for the proceeding 12-month performance period and may be adjusted only because of revisions to prevailing labor rates provided by the Secretary of Labor.) Does this instruction mean that Offeror should enter the monthly rate from Option 4 only because we will not know the prevailing labor rate?
Answer 9: Yes
Question 10: Should Section B.1.1 states “Offer for Above Standard Services” should it state “Offer for Additional Services”?
Answer 10: No, additional services fall under the category of Above Standard Services.
Question 11: Section C.2.3 Telework states “If telework has been instituted under this contract by the COR (as described above), the COR is required to provide 24-hour notice before requiring the employee to come back to the worksite listed in Section B.1.” Is it possible for the Government to provide a 1-week notice to the contractor?
Answer 11: No, a 24-hour notice will be given so that mission critical operation is not disrupted or impacted.
Question 12: Section 7.5.2.14 states “Successful performance requires that each of the three positions be filled with either a regular contract employee or a suitable temporary substitute for every day that the Federal Government is open for business.” Can the Government change this language to two positions instead of three?
Answer 12: Yes, an amendment will be issued to reflect verbiage change from three positions to two positions.
Question 13: Since there is not a requirement for back-up employees can this requirement that there be a contract employee or substitute for every day that the Federal Government is open for business be removed?
Answer 13: No, there is a requirement to back fill. However, no position shall experience a lapse in service greater than two consecutive weeks in any one year. The Government is allowing up to a two-week grace period before deductions are applicable.
Question 14: SECTION L – INSTRUCTIONS, CONDITIONS AND NOTICES TO BIDDERS/OFFERORS C. Price Proposal Prices for the proposal shall consist of (1) a signed Standard Form 1449, Solicitation, Offer and Award and (2) pricing information to be completed under Section B, Services, Ordering and Prices. List of Subcontractors. List of Supplies and Equipment.
Please confirm that the pricing proposal should also contain Cost Proposal Worksheets for the base year, each of the 4 option years, and the 6-month option period.
Answer 14: An amendment will be issued to correct the wording to reflect the following:
SECTION L – INSTRUCTIONS, CONDITIONS AND NOTICES TO BIDDERS/OFFERORS: C.
Price Proposal Prices for the proposal shall consist of (1) a signed Standard Form 33, Solicitation, Offer and Award and (2) pricing information to be completed under Section B, Services, Ordering and Prices. List of Subcontractors. List of Supplies and Equipment.
Typically, Offerors provide a contractor’s cost proposal worksheet for the base year and either flatline or escalate each of the 4 option years, and the 6-month option period for sections B.1.0 and B.1.1. However, you can provide a contractor’s cost proposal worksheet for each of the 4 option years, and the 6-month option period.
Question 15: Can the government provide guidance and instructions as to the organization of the Offeror Proposal Submission? Are offerors expected to submit multiple proposal volumes and should the price proposal volume be submitted as a separate volume in a separate email?
Answer 15: No, the offeror should submit one pricing proposal package by the due date via email to the Contracting Officer, Phyllis Pirtle. In addition, each offeror should read and adhere to the following:
(1) NOTICE CONCERNING COMPLETION OF SOLICITATIONS (RFP: page 4),
(2) L.7 – Offerors Checklist (RFP: page 90), and
(3) Attachment A: Past Performance References (RFP: page 91).
Question 16: Rows 9, 11, and 12 are already completed on the Contractor's Cost Proposal Format worksheet. Can an offeror change the percentages in rows 9, 11, and 12 based upon their individual costs and current Workers’ compensation, Federal Unemployment and State Unemployment Tax rates?
Answer 16: An amendment will be issued to correct/update the Contractor’s Cost Proposal Worksheet. Please use and complete the updated Contractor’s Cost Proposal Worksheet.
Question 17: Do both positions require backfill? If yes, can we create a row to add backfill costs to be the contractor cost proposal worksheet?
Answer 17: Yes, both positions require backfill, reference Section C.7.0 and response rendered in question 13.
No, do not create a row to add backfill cost; however, the backfill cost should be included in the appropriate category of the contractor’s cost proposal worksheet.
Question 18: Can you clarify if we are to send the Past Performance Reference Form to the past client to be completed or if we are to submit Attachment A: Past Performance to you to forward to the past clients for completion?
Answer 18: Offeror should submit with their proposal Attachment A: Past Performance Form. The Offeror should provide contact information for each past reference. The Contracting Officer or a government representative will ensure the past performance form/s are completed.
Question 19: Could the Government please provide Section B – Supplies or Services and Prices Offer attachment? It was not included in the solicitation document posted on SAM.
Answer 19: Offeror should insert prices in Section B of the Offer Sheet (see RFP, pages 11 & 12).
File details come from the government source that posted it. Updated .