472_22212.MAA_StLouis VMS Phase 1_Addendum 01.pdf
PDF 2 MB Posted
- Solicitation number
- RFQ - 171 - 220000000550
- Issued by
- Gratiot County, Michigan
About this file
This document is Construction Bid Addendum No. 1 issued by the Michigan Department of Technology, Management and Budget (DTMB) for the Video Management System Upgrade - Phase 1 project at the St. Louis Correctional Facility in St. Louis, Michigan. The addendum provides clarification and responses to bidder questions regarding the procurement of IP cameras, computer hardware specifications, and switch connectivity. It also indicates that Siemens is the required system integrator for this project, provides part numbers for the specified equipment, and confirms the fiber optic cabling requirements. The bid opening date for this contract opportunity is October 12, 2022.
The addendum clarifies that Vicon cameras will not be allowed as an alternate and provides guidance on acceptable substitutions for the specified computer hardware components that are no longer available. It also instructs bidders to refer to the specifications and drawings for mounting details for the interior cameras. The contract opportunity is funded by the State of Michigan and is specific to Gratiot County.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DTMB-0414 (Rev 12/17)
DEPARTMENT OF TECHNOLOGY, MANAGEMENT AND BUDGET
State Facilities Administration Design and Construction Division
CONSTRUCTION BID ADDENDUM NO. 1
This form identifies an Addendum to Bidding Documents, and incorporates interpretations or clarifications, modifications, acceptance of proposed “or equal” materials, and other information into the Bidding Documents. Addenda will be numbered by the Professional and distributed through www.michigan.gov/SIGMAVSS as an attachment.
TO:
ALL BIDDERS
DATE ISSUED
10/3/2022
PROJECT NAME
Video Management System Upgrade – Phase 1 – St. Louis Correctional Facility 8585 N. Croswell Road, St. Louis, MI 48880
FILE NUMBER
472/22212.MAA
PROFESSIONAL
Commtech Design, Inc.
PROJECT DIRECTOR
Maria Alvaro
BID OPENING DATE:
10/12/2022
ADDENDUM ITEMS: (attach additional sheets and drawings if required) Attachments
1. Pre-Bid sign-in sheet.
2. Pre-Bid Meeting Agenda.
Drawings reissued
1. None
Questions
1. Would Vicon cameras be considered as an alternate approved manufacturer for IP cameras? Also, is there a substitution form that needs to be filled out? I do not see one in the bid documents.
Answer. Vicon Cameras will not be allowed
2. Security Recording Section 2.04-A-2 3.3 Ghz, I9-9940x processor is not available. What is your recommended replacement?
Answer. Processors change often. Provide processor that meet or exceed Genetec requirements for a system this size.
3. Security Recording Section 2.04-A-5 the 240 GB Solid State Drive is no longer available. What is your recommended replacement?
Answer. Provide larger Solid State drive that meets or exceeds Genetec minimum requirements for
Genetec high Performance Monitoring PC standards.
4. Security Recording Section 2.04-A-7A The Dual NVIDIA® GeForce® RTX 2080 video card is no longer available. What is your recommended replacement?
Answer. Video Cards in Monitoring PC’s shall be NVIDIA RTX 3080Ti or equal
5. Drawing TC109 - Shows a stacking cable between NC (Cisco C9300X-48Y) and NB (Cisco C9300L-48PF- 4X) switches. These switches are not stackable (reference:
https://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/switches/lan/catalyst9300/hardware/install/b_c9300_hig/b_c9300_hig_ chapter_010.html#concept_29A3FEEE54C847BC8B792C453F7FA612). Do you want to change this connection to a 10 Gig SM link like the others? Or change the switch?
Answer. Change C9300L core switch to the C9300-48P
Clarifications
1. The MDOC is requiring that Siemens be the integrator for this project.
Answer. XXX
2. Can you provide a part number for the Chatsworth wall mount rack M?
Answer. Chatsworth #11792-X25 with heavy duty swing kit.
3. Please indicate either hard ceiling or drop for each interior camera on TC110, TC111, TC112, TC113.
Answer. See specifications and mounting details. Details show the type of mount. Contractor shall verify onsite prior to ordering http://www.michigan.gov/SIGMAVSS
4. Drawing TC105 - Confirming that inter Cabinet fiber is MM and not SM?
Answer. Perimeter fiber is MM 50 micron.
ACKNOWLEDGEMENT: This Addendum must be acknowledged by the Bidder in the space provided in the Bid Summary and Bid Form. Failing to acknowledge Addenda may be cause for the Bid to be rejected. Addenda will become part of the Contract Documents.
PROFESSIONAL: Bret Emerson, Commtech Design Inc. DATE: 10/3/2022
APPROVED BY:
PROJECT DIRECTOR: Maria Alvaro DATE: 10/3/2022
File details come from the government source that posted it. Updated .