36L79722Q0018 0003.docx

DOCX document 37 KB Posted

Attached to
3695--Mountain Home, TN TCPF Laundry Equipment
Solicitation number
36L79722Q0018
Issued by

About this file

This document is an amendment to a request for quote (RFQ) for laundry equipment for the Veterans Affairs Medical Center in Mountain Home, Tennessee. The RFQ is seeking offers for laundry equipment including a cart washer, garment exchange system, steam garment tunnel finisher, flatwork feed conveyors, gas heated drying and conditioning tumblers, and an emergency gas shutoff system. The amendment provides answers to questions submitted by interested offerors to clarify requirements. Key details include an extension of the delivery date from 120 to 170 days after contract award while maintaining the original offer due date. Installation must be completed within 140 days of delivery. The amendment also clarifies specifications around utilities, drainage, lighting, valves and other scope items.

The amendment specifies that a staging area, uninterrupted power supply, new steam and condensate piping, drainage and other upgrades are requirements. Integration with existing facility systems such as SCADA or energy monitoring is not required. The contracting agency is the Department of Veterans Affairs and the solicitation number is 36L79722Q0018. The solicitation is for the Veterans Affairs Medical Center in Mountain Home, Tennessee.

View the file

Other files

File Type Posted
36L79722Q0018 Updated Technical Specifications Amendment 0003.docx DOCX document
36L79722Q0018 Updated Statement of Work Amendment 0003 .docx DOCX document
36L79722Q0018 0002.docx DOCX document
36L79722Q0018 Updated Technical Specifications Amendment 0002.docx DOCX document
36L79722Q0018 Updated Statement of Work Amendment 0002.docx DOCX document
36L79722Q0018 0001.docx DOCX document
36L79722Q0018_1.docx DOCX document
36L79722Q0018_1.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFQ 36L79722Q0018

Amendment 0003

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE

7.

ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER

3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF

PAGES

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO.

1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE

CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14 The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers

FAILURE

OF YOUR

ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.

is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERE

D CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES

SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER

If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendmen t, and is received prior to the opening hour and date specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED

STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER

16A. NAME AND TITLE OF

CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 30

PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF

SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer) 10/07/2022 36L797 Department of Veterans Affairs OPAL/National Acquisition Center Building 37 1st Avenue, One Block North of Cermak Hines, IL 60141

To all Offerors/Bidders

36L79722Q0018 09-13-2022

X X X

Request for Quote (RFQ) 36L79722Q0018 is amended to provide answers to questions submitted by interested parties;

refer to pages 2-1 , attached and updated Statement of Work and Technical Specifications.

Monique Lara Contract Specialist Question 1.

Due to the number of RFIs (listed below) that will need to be processed for review as well as the extensive scope of work of this solicitation, we respectfully request a three-week extension from the date RFI responses are posted.

Answer 1.

The offer due date remains unchanged. Refer to block 11 of the SF-30 for subject RFQ.

Question 2.

Due to ongoing supply chain management constraints, the delivery timeframe of the requested equipment needs to be adjusted to 189 calendar days after the effective date of the contract. Please validate if this delivery modification is acceptable.

Answer 2.

The delivery date has been extended from 120 days to 170 days after the effective date of the contract. Refer to Section 1.3 of the updated Statement of Work (SOW) included in Amendment 0003.

Question 3.

Due to the extensive scope of work associated with this solicitation and the need to keep the VA Mountain Home laundry facility operating during this timeframe, please validate if it is acceptable that the installation duration can be extended to 160 days.

Answer 3.

Installation of the equipment shall take place no more than 140 days after the delivery date.

Question 4.

Outside of the new soiled storage and sorting system area, are any of the other areas that are part of this solicitation that are classified as workstations and/or storage areas require new LED Lighting?

Answer 4.

No, refer to the SOW, Section 2.4.

Question 5.

If new lighting is needed, please confirm the quantities of lights needed in each workstation and/or storage area.

Answer 5.

Refer to Section 2.4 of the SOW, “New lighting shall be 50 foot-candles (minimum) measured 30-inches above floor for workstation task areas, and 35 foot-candles (minimum) for storage areas.”

Question 6.

Please validate if this statement is pertaining to only the new valves that are installed as part of this solicitation and that the awarded contractor is not obligated to replace all existing valves (outside of this solicitation scope) with ball valves.

Answer 6.

All valves within the layout of the laundry installation area and equipment shall be ball valves with the appropriate ratings and that are part of the scope of work within this RFQ. Refer to Section 2.6 of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 7.

Please validate if a new main water supply is to be installed to the new cart washer (Item 0002) from the upper mechanical mezzanine and that any other water supplies needed in support of this solicitation are to be branched off the water main servicing the new cart washer (Item 0002).

Answer 7.

The hot water supply shall be new and connected within 25 feet of the Cart Washer to include new valves and not from the mechanical room. Refer to Section 2.8 of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 8.

Is gas piping to be connected within 25 feet of the equipment or be installed new from the mechanical room?

Answer 8.

Gas piping shall be connected within 25 feet of the equipment. Refer to Section 2.8 of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 9.

If the provided Item #3 – Garment Exchange System is supplied with a dedicated air compressor to be installed in Building 77 Room GB128 with the Garment Exchange System, can compressed air lines be run from that dedicated air compressor to the Garment Exchange System in lieu of running new compressed air lines from the mechanical room?

Answer 9.

No, air lines for the garment exchange system shall be new and run from the laundry upper mechanical room. Refer to Section 2.8 of the updated SOW and Technical Specification Line Item 0003, subsection 1, paragraph j. included in Amendment 0003.

Question 10.

In the most recent executed project (solicitation 36H79720R0008) at the Mountain Home facility, it was indicated in the request for information that that solicitation’s scope was to include replacement of the existing 125-PSI high pressure steam supply and return header and branch piping within the first floor Mechanical Room and Mechanical Mezzanine F101 which serve the water heating systems and heat exchanger. Please validate if steam and condensate piping was replaced in the mechanical mezzanine or if it needs to be replaced again in this solicitation.

Answer 10.

All steam and condensate piping shall be new from the upper mezzanine mechanical room east wall (linen storage room wall) to all equipment located in the laundry to include new valves. Refer to Section 2.20 of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 11.

Please validate that only drain piping that is broken, collapsed and/or inoperable and needs to be replaced is drain piping that is directly connected to the equipment requested in this solicitation.

Answer 11.

All drain piping that is broken, collapsed and/or inoperable directly connected to the new equipment and below grade shall be replaced. Refer to Section 2.11. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 12.

Please validate if this replacement of broken, collapsed and/or inoperable drain piping pertains only to drain piping located in the interior of the laundry facility and does not pertain to drain piping located below grade or exterior to the building.

Answer 12.

All drain piping that is broken, collapsed and/or inoperable directly connected to the new equipment and below grade shall be replaced. Refer to Section 2.11. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 13.

If exposed floor is to be replaced with the same epoxy floor material, please provide information on the existing floor material (i.e. manufacturer, color, etc.,) so material can be matched per solicitation requirements.

Answer 13.

Information on the existing floor material will be provided after award. Refer to Section 2.12. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 14.

If the awarded contractor does not require a staging area, please validate if it is acceptable to not construct a staging area.

Answer 14.

A staging area shall be required. Refer to Section 2.14. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 15.

Please validate that only braces, pipes (steam, condensate, and water), electrical, conduit and duct work that is not to be utilized and removed back to source, only pertains to the items that are directly associated with the equipment requested in this solicitation.

Answer 15.

All braces, pipes (steam and condensate, water, electrical), conduit and duct work that will not be utilized shall be removed back to the source that pertains to the equipment directly associated with this RFQ. Refer to Section 2.21. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 16.

Please validate that only electrical and conduit that is exposed and visible is to be removed back to source and that this statement does not include encased and/or buried conduit.

Answer 16.

All unused old electrical and conduit shall be removed back to the source, if any conduit is in the slab, it shall be cut at floor level be to filled and patched with like material. Refer to Section 2.22. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 17.

Please confirm if new utilities that are to be installed as part of this solicitation are to originate in the mechanical room or the upper mechanical mezzanine.

Answer 17.

All piping steam and condensate piping shall be new from the upper mezzanine mechanical room east wall (linen storage room wall) to all equipment located in the laundry to include new valves. Any electrical shall be new from the panels, as identified by the Station. Refer to Section 2.9. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 18.

With the new equipment in this RFP replacing existing equipment of similar size and nature, please validate if is acceptable to maintain existing spacing around the new equipment as is currently present around the existing equipment.

Answer 18.

Refer to SOW, Section 3.8., “The space utilization requirement is a minimum clearance of 36 inches between moving parts and 24 inches between non-moving parts and fixed objects is required.”

Question 19.

Historically, equipment installed in VA laundry facilities that drain to a trenching system do not require traps. Item # 0002 is the only piece of equipment that will be connected to the facilities drainage system. Please confirm if a trap is not required by the manufacturer that it is acceptable to not install a trap in the existing drain supporting the cart washer system.

Answer 19.

A drain trap shall be required to support the cart washer system. Refer to Line Item 0002, Section A., subsection 30 of the updated Technical Specification included in Amendment 0003.

Question 20.

Typically, an Uninterrupted Power Supply is not required for the type of equipment being requested in this solicitation. The inclusion of this requirement could significantly increase cost and scope of the project and provide limited operational benefit. Please validate if in this instance an Uninterrupted Power Supply is truly needed to support the equipment requested in this solicitation.

Answer 20.

An Uninterrupted Power Supply (UPS) shall be required for all equipment that includes a computer operating system (Minimum 2-hour back-up).

Refer to Section 5.4.5. of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 21.

Please provide the manufacturer and operator of the existing building’s SCADA system along with proper contact information of a representative from the provider so solicitation scope items can be reviewed to ensure integration to their system is compliant with OEM specifications.

Answer 21.

The Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) is a standalone system that shall be provided by the contractor and shall not be connected into any VA existing building’s SCADA. Refer to Section 6.3 of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 22.

Please validate if a emergency gas shut off system is the same as the Emergency Gas Safety Shut-off Valve indicated in Item #6.10 or if this a separate system.

Answer 22.

The emergency gas shut off system is not the same as an emergency gas safety shut-off valve. An emergency gas safety shut-off valve is only part of the emergency gas shut- off system. Refer to 6.9 of the updated SOW included in Amendment 0003. Note, 6.10 Emergency Gas Safety Shut-Off Valve has changed to 6.9.1. becoming a subset to the emergency gas shut-off system.

Question 23.

Please provide technical specifications of the type of control switch that is required to support the Emergency as Safety Shut-off Valve system.

Answer 23.

The control switch for the emergency gas shut off system specifications shall be in accordance with the offered shut off system. Refer to Section 6.9.7 of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 24.

Please confirm the exact quantity and location of each control switch.

Answer 24.

Control switches mounted at exterior doorways (a minimum of four (4) control switches) of the control room and laundry plant. Control switch locations to be determined after award. Refer to Section 6.9.7 of the updated SOW included in Amendment 0003.

Question 25.

The above statement references a branch circuit breaker for the power supply circuit for the Gas Heated Drying & Conditioning Tumbler. Please validate if this is a typographical error and if this statement is supposed to be referring to the Garment Tunnel Finisher.

Answer 25.

The branch circuit breaker for the power supply circuit is referring to the Garment tunnel finisher. Refer to Line Item 0001, Section 2. of the updated Technical Specification included in Amendment 0003.

Question 26.

Please validate if ductwork on the roof supporting the Steam Garment Tunnel Finisher is to be installed new.

Answer 26.

Exhaust duct work on the roof supporting the Steam Garment Tunnel Finisher shall be new through the roof to include ductwork on the roof. Refer to Line Item 0001, Section 29. of the updated Technical Specification included in Amendment 0003.

Question 27.

Please confirm if the water supply connecting to the new 400/500 LBS. Gas Heated Drying and Conditioning Tumblers is to be supplied by the domestic water service in the laundry or from the fire sprinkler system within the laundry.

Answer 27.

Refer to the Technical Specification, Line Item 0006, subsection 16, the new 400/500 LBS. Gas Heated Drying and Conditioning Tumblers are to be connected to a dedicated domestic water pipe with a tamper proof valve.

Question 28.

If the water is being supplied by the fire sprinkler system, please confirm that a flow alarm would not be needed as it provides redundant functionality in the existing building automatic sprinkler system.

Answer 28.

Refer to the Technical Specification, Line Item 0006, subsection 16, the water being supplied is from a dedicated domestic water line, not the fire sprinkler system.

Question 29.

Please provide the manufacturer and operator of the existing building’s Energy Monitoring System along with proper contact information of a representative from the provider so solicitation scope items can be reviewed to ensure integration to their system is within their OEM specifications.

Answer 29.

The gas regulators for the new tumblers do not need to be connected to the energy monitoring system. The main gas line coming into the building is connected to the monitoring system. Refer to Line Item 0006, subsection 31. of the updated Technical Specification included in Amendment 0003.

Question 30.

Please confirm the make and model of the carts that will be utilized in the cart dump system.

Answer 30.

Refer to the Technical Specification Line Item 0007, there is no cart dumping system for the flatwork feed conveyors. The sling bags of flat work linen are utilizing the overhead monorail system to deliver linens to the feed conveyors.

Question 31.

Please confirm the load size (Dry Weight) that the Flatwork Feed Conveyors are to be designed to handle.

Answer 31.

The flatwork feed conveyors shall be designed to handle the load coming from the 600lb. washer extractor. Refer to Line Item 0007 of the updated Technical Specification included in Amendment 0003.

Question 32.

Please confirm the roofing companies name and a point of contact for the roofing company who currently holds the bond/warranty on the VAMC Mountain Home Laundry facility roof.

Answer 32.

The contact information for the VAMC’s authorized roofing will be supplied after award.

Question 33.

Is it a requirement to reinstall the textile signage for use with the new sorting system?

Answer 33.

The textile signage shall be reinstalled for use with the new sorting system. Refer to Line Item 0004 of the updated Technical Specification included in Amendment 0003.

Question 34.

Is it a requirement to reinstall the sling cart charging cords for use with new sorting system?

Answer 34.

The Sling cart charging cords shall be reinstalled for use of charging the sling carts of the new sorting system. Refer to Line Item 0004 of the updated Technical Specification included in Amendment 0003.

Question 35.

Confirm if the two existing Gardner Clean Monorail spur rails located in front of the flatwork spreader feeder are to be extended to adequately center full slings above each new feed conveyor.

Answer 35.

Refer to the Technical Specifications Line Item 0007, Section 9, the Feed conveyors are castor mounted and easily movable to provide adequate working conditions to the operators. The Monorail Spurs do not have to be extended.

Question 36.

Please provide the contact information for the VA fire alarm vendor authorized to service the laundry fire alarm system can be provided at award.

Answer 36.

The contact information for the VAMC vendor authorized to service the fire alarm system will be supplied after award.

File details come from the government source that posted it. Updated .