36L79722Q0018 0002.docx

DOCX document 35 KB Posted

Attached to
3695--Mountain Home, TN TCPF Laundry Equipment
Solicitation number
36L79722Q0018
Issued by

About this file

This document is an amendment to a request for quote (RFQ) for laundry equipment for the Veterans Affairs Medical Center in Mountain Home, Tennessee. The amendment provides answers to questions submitted by interested parties regarding the scope of work. It clarifies requirements for a new heat seal machine and label printer to be located in the seamstress room, replacement of steam and condensate piping serving an outdoor trash compactor, connection of steam to existing washers, and electrical and communication wiring specifications. It also specifies requirements for gas flow meters, a cart washer drain connection, conveyor dimensions, and lint collection systems. The document updates statements of work and technical specifications accordingly. The Department of Veterans Affairs is the contracting agency, with a response deadline that is not specified.

View the file

Other files

File Type Posted
36L79722Q0018 Updated Technical Specifications Amendment 0003.docx DOCX document
36L79722Q0018 0003.docx DOCX document
36L79722Q0018 Updated Statement of Work Amendment 0003 .docx DOCX document
36L79722Q0018 Updated Technical Specifications Amendment 0002.docx DOCX document
36L79722Q0018 Updated Statement of Work Amendment 0002.docx DOCX document
36L79722Q0018 0001.docx DOCX document
36L79722Q0018_1.docx DOCX document
36L79722Q0018_1.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

RFQ 36L79722Q0018

Amendment 0002

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE

7. ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER

3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF PAGES

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO.

1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE

CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.

is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 30

PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer) 10/05/2022 36L797 Department of Veterans Affairs OPAL/National Acquisition Center Building 37 1st Avenue, One Block North of Cermak Hines, IL 60141

To all Offerors/Bidders

36L79722Q0018 09-13-2022

X X X

Request for Quote (RFQ) 36L79722Q0018 is amended to provide answers to questions submitted by interested parties;

refer to pages 2-9 for answers to questions , and updated Statement of Work and Technical Specifications.

Monique Lara Contract Specialist The following are Questions and Answers pertaining to subject RFQ.

Question 1.

Confirm if the new heat seal machine, label printer, man readable labels are to be located in the Seamstress Room F032 (former Uniform Exchange Rm.).

Answer 1.

The new heat seal machine, label printer, man readable labels shall be located in the Seamstress Room F032. Refer to Section 2.5 of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 2.

Confirm if the steam & condensate piping serving the existing outdoor trash compactor, including accessories is to be replaced.

Answer 2.

Yes, replace the steam and condensate piping serving the existing outdoor trash compactor. Refer to Section 2.9 of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 3.

The two existing Milnor non-production washer extractors are equipped with steam injection, and not connected. Does the scope of work include connection steam to the Milnor washers?

Answer 3.

Yes, the scope of work includes steam connection to the existing Milnor non-production washer extractors and shall be connected to the new steam and condensate line. Refer to Section 2.9 of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 4.

Where heat shields installed on existing steam traps occur, are new insulated shields required, or reuse existing shields?

Answer 4.

Contractor shall reuse existing shields on existing steam traps.

Question 5.

Clarify reference to “air utility” from the mezzanine area means only the compressed air supply for the new garment exchange system.

Answer 5.

Yes, compressed air supply for the garment exchange system shall be new from the mezzanine. Refer to Section 2.19 of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 6.

Confirm “new electrical” means the complete installation of new branch circuits from existing electrical panels to new equipment including new conduit & wire; and where applicable, new circuit breaker(s).

Answer 6.

“New electrical” means the complete installation of new branch circuits from existing electrical panels to new equipment including new conduit and wire; and new circuit breaker(s) and where applicable new disconnect boxes. Refer to Section 5.1.1.7 of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 7.

Confirm if new electrical installation materials (conduit & fitting types) are to match existing materials.

Answer 7.

New electrical installation materials (conduit and fitting types) shall match existing materials. Refer to Section 5.1.1.6 of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 8.

Confirm all new low voltage communication & data wiring/cabling is to be installed in electro metallic tubing (EMT) type conduit, ¾” (min).

Answer 8.

All new low voltage communication and data wiring/cabling shall be installed in electro metallic tubing (EMT) type conduit, ¾” (min). Refer to Section 5.1.1.5 of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 9.

To facilitate evaluation of proposed detection system offered, is it a requirement to indicate the locations of the system controllers, sensors/transmitters, signals, horns, shut-offs on the layout drawing?

Answer 9.

The locations of the system controllers, sensors/transmitters, signals, horns, shut-offs for the Emergency Gas shutoff system sub section viii. has been added to Factor 2: Space Utilization (Layout). Please ensure this is addressed in the Technical quote submission.

Question 10.

Is the provision of non-resettable type natural gas flow meters required for the (2) new 400/500-lb. production dryers and garment tunnel finisher?

Answer 10.

Non-resettable type natural gas flow meters are required for the (2) new 400/500-lb. production dryers and garment tunnel finisher meters are required. Refer to Section 6. of the updated Statement of Work included in Amendment 0002.

Question 11.

The existing cart washer drain discharges at the exit door on the clean side into a 4” sanitary line. Confirm if the new cart washer drain and floor trenches may discharge into the existing under slab waste water drain connected to the sump pit.

Answer 11.

The new cart washer drain and floor trenches may discharge into existing under slab waste water drain connected to the sump pit. Refer to Line Item 0002, Section A., subsection 3. of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 12.

Confirm if cart washer exhaust & outside supply air vents are to be insulated and PVC jacketed, or if this is a typographic error carried over from a previous project.

Answer 12.

The new outside exhaust and air intake shall be manufactured from Stainless Steel and be watertight. Refer to Line Item 0002, Section A., subsection 25. of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 13.

Existing make-up air hood is mounted on top of blower fan frame. Confirm if new make-up hood/vent is [to] be supported from overhead (i.e., no load on new cart wash equipment)

Answer 13.

Yes, the new make-up hood/vent shall be supported from overhead.

Question 14.

Confirm if a weather-proof GFCI receptacle is required near the RTU make-up system located on the roof.

Answer 14.

Weather-proof GFCI receptacle is not required near the RTU make-up system located on the roof.

Question 15.

What is the rated operating capacity of the cart dumper? (VA typically requires 2,000-lbs. capacity)

Answer 15.

The rated operating capacity of the cart dumper shall be a minimum of 2,000 lbs. Refer to Line Item 0004, Section 1., of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 16.

Confirm if the existing Transvac soiled linen hopper/supports is to be removed, and the 20” diameter galvanized steel linen & return air tubes/supports are to be demolished complete from point of building entry into the laundry and back to the penthouse on the roof and cap roof curb where air tube is removed.

Answer 16.

The existing Transvac linen hopper and all associated equipment/supports shall be removed and the 20” Galvanized steel linen and return air tubes and all supports shall be removed from building entry point into the laundry and back to the penthouse on the roof and cap the roof curb where tube is removed. Refer to Line Item 0004, Section 2., of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 17.

The existing takeaway conveyor system receives stacks automatically from two stacker discharge conveyors. Confirm if the new takeaway conveyor & live roller accumulating conveyor beds are to be minimum 40” wide for automatic operation.

Answer 17.

Clean take away conveyor shall be minimum forty (40) inches wide to accommodate linen products from both sides of the conveyor. Work area for conveyor system shall be 36 inches or greater. Refer to Line Item 0005, Section 4., of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 18.

Confirm if this is a typo and the water source shall be a dedicated domestic water supply pipe with flow/tamper valves and backflow preventer.

Answer 18.

Line Item 0006, Section 16., of the Technical Specifications issued on September 13, 2022, included the following requirement, and it is hereby deleted in its entirety:

A flow alarm valve shall be interconnected with existing building fire panel located in the laundry and interconnected to the existing building automatic sprinkler system and connected to a rotary beacon LED light (colored RED) and audible alarm, to be located on the tumbler, to indicate if a fire exists in the tumbler.

Line Item 0006, Section 16., of the Technical Specifications issued with Amendment 0002 incorporates the following technical specification:

A flow alarm valve shall be installed in the fire suppression system and connected to a rotary beacon LED light (colored RED) and audible alarm, to be located on the dryer, to indicate if a fire exists in the dryer. The dryer shall also be connected to the building fire alarm system to alert authorities of a fire in the dryer. The dryer shall be connected to a dedicated domestic water pipe with a tamper proof valve. A backflow preventer shall be installed within six (6) inches of the domestic water main that is connected to the dedicated domestic water pipe. A maintenance valve shall be installed on the branch domestic water line before entry into the dryer and drain into a floor drain if available for maintenance of the fire suppression system.

Refer to updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 19.

Typically, a gas pressure regulator valve is not monitored. Please clarify requirement and identify the existing energy monitoring system, if applicable.

Answer 19.

Softrol is the existing energy monitoring system and has a main Gas valve that is capturing all Gas usage. Refer to Line Item 0006, Section 31., of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 20.

Confirm two lint collection systems are to be provided, one system for each production dryer as implied in Para. 6.

Answer 20.

Two lint collection systems shall be provided, one for each machine. Refer to Line Item 0006, Waste Managed, External Automated Lint Collection System paragraph, of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 21.

Confirm the existing Gardner clean monorail sling cart will be utilized with the new conveyor.

Answer 21.

Yes, the linen will be discharged from the new conveyor to the Gardner clean monorail sling carts.

Question 22.

Confirm all feed conveyors are to be caster-mounted (two-swivel, two fixed).

Answer 22.

Feed conveyor shall be caster mounted: two swivel, two fixed with all four (4) locking. Refer to Line Item 0007, Section 9., of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 23.

Confirm the designated spaces for system coverage are the clean & soil production areas, and upper mezzanine mechanical space.

Answer 23.

The system shall cover the entire textile facility and textile mechanical room, to include the clean and soil production areas, and the upper mezzanine mechanical space. Refer to Line Item 0008, paragraph 1 of the updated Technical Specifications included in Amendment 0002.

Question 24.

Confirm the below is accurate.

Para. a. (p.46) States warranty service includes equipment “preventative maintenance and adjustments” The inclusion of this additional work requires the equipment contractor to provide daily, weekly and monthly onsite service visits to perform these functions. Typically, planned preventative maintenance & adjustment procedures, in most cases, may be performed by laundry mechanic personnel for significantly less cost than an outside vendor.

Answer 24.

Section C - Contract Clauses C.1 Addendum to Far 52.212-4 Contract Terms and Conditions—Commercial Products and Commercial Services of the RFQ issued on September 13, 2022, included the following and is hereby deleted:

C. Warranty Service:

a. The one-year warranty after acceptance will include all parts, labor, preventive maintenance and adjustments necessary for operation of the equipment at a level meeting all requirements of the specifications.

b. Service during the warranty period shall be provided within 24 hours of notice from the CO AND COR. A routine service request will be issued upon any failure which degrades system performance but does not prevent continued laundry operations. Telephone response does not satisfy this requirement.

c. Emergency service by a qualified technician must be provided within 24 hours of notification. Telephone response does not satisfy this requirement. An emergency service request will be issued upon any failure which prevents systems operation and disrupts continued laundry operations.

d. Service required on equipment prior to the start of the warranty period will be performed at no charge to the Government during this period. The one-year warranty after acceptance inspection will include all parts, labor, preventive maintenance, and adjustments necessary for operation of the equipment at a level meeting all requirements of the purchase description/salient characteristics/specifications.

Section C - Contract Clauses

C.1 Addendum to Far 52.212-4 Contract Terms and Conditions—Commercial Products and Commercial Services of the RFQ issued with Amendment 0002 incorporates the following:

C. Warranty Service:

a. The one-year warranty after acceptance inspection shall include all parts, labor, and workmanship necessary for operation of the equipment at a level meeting contract terms and conditions.

b. Service during the warranty period shall be provided within 24 hours of notice from the CO and/or COR. A routine service request will be issued upon any failure which degrades system performance but does not prevent continued laundry operations. Telephone response does not satisfy this requirement.

c. Emergency service by a qualified technician shall be provided within 24 hours of notification. Telephone response does not satisfy this requirement. An emergency service request will be issued upon any failure which prevents systems operation and disrupts continued laundry operations.

d. Service required on equipment prior to the start of the warranty period shall be performed at no charge to the Government during this period. The one-year warranty after acceptance inspection shall include all parts, labor, and workmanship necessary for operation of the equipment at a level meeting contract terms and conditions.

Note: The updated verbiage will be reflected in the award document.

File details come from the government source that posted it. Updated .