RFI QUESTIONS FOR CHEYENNE 36C78621R0008.pdf
PDF 198 KB Posted
- Solicitation number
- 36C78621R0008
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C78621R0008_1.docx | DOCX document | |
| Revised Attachment F.pdf | ||
| Cheynne Attachments.pdf | ||
| Combined Solicitation Cheyenne.pdf | ||
| Schedule - Cheyenne TCO.docx | DOCX document | |
| 36C78621R0008.docx | DOCX document | |
| PWS - Cheyenne Total Cem Ops - 25Feb20.pdf | ||
| SCA Laramie 063020.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
RFI QUESTIONS FOR CHEYENNE NATIONAL CEMETERY 36C78621RQ0008
1. Question: Who is responsible to perform the actual-layout-location-corners for the grave sites to excavate?
Answer: All graves sites are already identified on the cemetery grave site maps; the site has section markers and control markers. The COR will designate which site is to be used for the interment; maps will be provided to the contractor on the post award meeting and a walk thru will be done right after that.
2. Question: Is it necessary by the Contractor to GPS the actual-layout-location-corners for the grave sites to excavate and the actual corners for the Casket prior to backfilling?
Answer: All graves sites are already identified on the cemetery grave site maps; the site has section markers and control markers. The COR will designate which site is to be used for the interment; maps will be provided to the contractor on the post award meeting and a walk thru will be done right after that. The contractor will not conduct any interment GIS/GPS recording this responsibility it relies on the Government.
3. Question: Can you provide the Service Area Location for where the transporting casketed and created remains will take place?
Answer: The cemetery has a Committal Service Shelter in which all services will be conducted.
4. Question: What is the specific logistic procedure for transporting the casketed and cremated remains?
Answer: The contractor shall transfer the remains in a dignified manner by using casket carriers and/or pallbearers (contractor personnel) from the service area to the gravesites. Caskets: At a minimum 4 pallbearers, most commonly carry a casket by the handles and at around waist height. Cremains: Will be transported by the Cemetery manager and give it to the contractor at the gravesite.
5. Question: Can you provide a map to show the designated area for the contractor's use to store supplies? Does the area need to be fenced-off by the contractor, if yes, what type of fencing, does the fence requires privacy fabric?
Answer: The lay down is when specified will be in the Northeast corner of the cemetery, if this are a is approved the government for the COR site also then the fence will be at the government cost. If area is also used by the
COR.
6. Question: Contractor shall be responsible for damages to utilities, above and below ground. Can you provide
As-Builds that identify the utilities location?
Answer: The construction contractor will provide final drawings and after the post award, a copy will be given to the service contractor for reference and use.
7. Question: Regarding the suitable material backfill, what is the height above the casket that requires the suitable material # 57 crushed stone? Attachment B Answer: The material will be spread filling voids around vault/liner and up to one inch above the liner or vault.
8. Question: The contractor shall inspect the Flags for serviceability and replace them when necessary. What is the estimated replacing periods for the current flown flags, and what are the flags specifications (size, material, etc.)?
Answer: The flag will be a Government furnished equipment and normally will be a storm flag which is 10ft x 15ft. Duration of acceptable use will depend on atmospheric conditions, but replacements will be readily available.
9. Question: Is there going to be an existing site conditions evaluation to determine the existing damages before taking over the site?
Answer: Yes, many areas of concern are already included on the "punch list" for acceptance.
10. Question: What is the total existing count of installed sprinkler heads and would the existing count increase within the next five years due to extension to the Cemetery Irrigation System?
Answer: Rain Bird 1806: 74; Rain Bird 1400s: 26; Rain Bird 3504: 9; Rain Bird 5006: 57; Rain Bird 8005: 6.
A contract modification would be done if quantity increases warrant a modification.
11. Question: What type of trees and shrubs are to be trimmed and maintained, how many of them are currently in the Cemetery, would there be more trees and shrubs added in the next five years of this service solicitation?
Answer: Common Hackberry - 2, Honey locust - 16, Medora Juniper - 8, Feather Reed Grass - 8, Blue Chip Juniper - 5. A contract modification would be done if quantity increases warrant a modification.
12. Question: Please confirm that snow plowing on the road will only start once the accumulated snow depth has reached 2 inches and Not to plow during night hours. Regarding the walkways, what is the accumulated snow depth required to begin the snow removals off the walkways?
Answer: The road needs to be plowed when it reaches 2in or more. Walkways will need to be clean of snow and ice during working hours.
13. Question: No snow shall be piled up and stacked around light posts, or onto islands or landscaping. During the site visit, there was no visible parking lot area; where does the snow need to be plowed too? Does the snow to be loaded onto a dump truck and haul away from the Cemetery?
Answer: Snow can be plowed into the retention pond area on the south side of the entrance. Any damage to the turf as a result of plow blade must be fixed, and snow must be fully cleared from the roadway.
14. Question: Can the NCA provide total square footage of turf to be repaired? Attachment B, pg 21 Answer: The total Square footage of turf that will be repaired cannot be determined; this will depend upon how the turf is maintained under the contract guidelines.
15. Question: Can the NCA provide the total count for all the trash receptacles the contractor is responsible for maintaining? Attachment B, pg 33 Answer: One Trash receptacle and one vase container.
16. Question: Is the contractor allowed to dump spoils in the Cheyenne National Cemetery spoils area or required to haul them off-site?
Answer: No spoils will be dumped on property; the contactor is responsible for proper disposal of spoils.
17. Question: What is the size of the laydown area provided for contractor’s use? Will the contractor be permitted to store equipment and connex boxes on site?
Answer: Anticipated to be 60 x40 ft. Equipment used on site can be stored on site and one connex box.
18. Question: Is the contractor responsible for testing the soil or does the government provide testing? Attachment B, pg 18 Answer: COR or NCA will perform soil test every three years, or as needed.
19. Question: Can the NCA provide total acreage the contractor must apply lime if the soil test displays a need?
Under which CLIN should this price be included?
Answer: Roughly 2.5 acres. As this is not a separately priced service, include it in CLIN 0001. Grounds maintenance services.
20. Question: Does the entire site have built-in pre-placed crypts?
Answer: No. There are traditional casket sites as well.
21. Question: Where will we be able to store excess materials such as crusher fines?
Answer: The cemetery will have lay-down area for utilization.
22. Question: Where will we be able to park a job trailer to store equipment, and where can we store other equipment such as a mini excavator, Toro cart, and other cemetery equipment?
Answer: Lay down area will be in the Northeast corner of cemetery.
23. Question: Does the VA provide all flags, including the large American flag, the POW flag, and the mini
American flags for Memorial Day?
Answer: The contractor is only responsible for moving the floral so that they do not interfere with mow/trim operations and returning them when operations are completed.
24. Question: Is the cemetery manager (Greg Smith) going to be responsible for inspecting headstones for accuracy and rejecting them if they don't meet the specs?
Answer: The COR will inspect all monuments for inscription accuracy and reject/accept them accordingly.
25. Question: During snow removal operations, do we need to account in our bid for hauling away excess snow, or is it acceptable to dump the snow in the pond area on the south end of the cemetery Answer: Snow can be pushed into the retention pond area, but any damage done to the turf must be repaired. Hauling away will not be required.
END OF QUESTIONS AND ANSWERS
File details come from the government source that posted it. Updated .