36C78620R0003-0003000.docx

DOCX document 34 KB Posted

Attached to
FY20 Pacific District - Fort Rosecrans Natl Cemetery - Grounds Maintenance Services TIERED EVALUATIONS
Solicitation number
36C78620R0003
Issued by

About this file

36C78620R0003 0003 36C78620R0003 0003.docx

View the file

Other files

File Type Posted
36C78620R0003-0001000.docx DOCX document
36C78620R0003-003.pdf PDF
36C78620R0003-001.pdf PDF
36C78620R0003-002.pdf PDF
36C78620R0003-000.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE

7. ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER

3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF PAGES

10A. MODIFICATION

OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO.

1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE

CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR

ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT

THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO:

Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADM

INISTRATIVE CHANGES

SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and d ate specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 3

PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO

MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer) 08-20-2019 N/A 36C786 Department of Veterans Affairs National Cemetery Administration Contracting Services 18434 Joplin Road Triangle VA 22172 36C786 Department of Veterans Affairs National Cemetery Administration Contracting Services 18434 Joplin Road Triangle VA 22172 To all Offerors/Bidders

36C78620R0003 07-30-2019

X X X

* HOUR & DATE for Receipt of Offers is EXTENDED to: 8-29- 2019 2

PM EST

THE PURPOSE OF THIS AMENDMENT IS TO PUBLISH QUESTIONS AND ANSWERS AND TO

EXTEND OUT THE CLOSING DATE.

THE PURPOSE OF THIS AMENDMENT IS TO PUBLISH QUESTIONS AND ANSWERS ANDTO EXTEND OUT THE CLOSING DATEOF THE SOLICITATION.

A. THE CLOSING DATE OF THE SOLICITATION IS CHANGED FROM AUGUST 23, 2019 TO AUGUST 29, 2019 AT 2:00 PM EST.

B. QUESTIONS AND ANSWERS ARE AS FOLLOWS:

Question: 1 - Headstones Ref: SOW pg. 32 Question: Can the government confirm there will be a total of 5,000 upright headstones and 1,000 flat markers to be cleaned twice annually?

ANSWER: THERE ARE TWO TIMES DURING THE YEAR WHEN HEADSTONE CLEANING TASK ORDERS WILL BE ISSUED, PRIOR TO MEMORAL DAY AND VETERANS DAY. PER THE SCHEDULE ONLY 5,000 UPRIGHT AND 1,000 FLAT MARKERS ARE ESTIMATED TO BE CLEANED ANNUALLY. ADDITIONAL HEADSTONE CLEANING TASK ORDERS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT.

Per the Statement of Work there are a total of 45,032 upright, 11,366 flat markers, and 32,269 niche covers at FRNC. Question: Can the government confirm the numbers of upright headstones, flat markers, and niche covers to be cleaned semi-annually?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES ONLY.

The numbers on page 32 do not match the numbers on 108 of the SOW.

ANSWER: IF YOU ADD UP ALL THE MARKER TYPES ON PG. 108 THEY MATCH THE QUANTITIES LISTED ON PG. 32. ADDITIONALLY, AS AN IDIQ, ANY QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATES ONLY.

Question: 2 - Headstones Ref: CLIN 0001a Question: Of the 100 new or replacement headstone installations, how many are new and how many are replacements for 2nd or 3rd interments?

ANSWER: THIS IS A CLOSED CEMETERY. ALL HEADSTONES SHOULD BE REPLACEMENT HEADSTONES. REPLACEMENT HEADSTONES ARE TECHINCALLY “NEW” HEADSTONES. THE OLD HEADSTONE IS DESTROYED AND DISPOSED OF UNDER CLIN X001C.

Question: 3 - Flat Markers Ref: CLIN 0001b Question: Of the 260 new or replacement flat marker installations, how many are new and how many are replacements for 2nd or 3rd interments?

ANSWER: SEE QUESTION 2 ABOVE.

Question: 4 - Columbaria Court and Walls Ref: SOW pgs. 40 and 41 Question: Can the government provide total square footage of the columbaria court and columbaria walls and platforms to be pressure washed and maintained? ANSWER: LINEAR FEET IS PROVIDED ON PG. 108. SQ-FT IS NOT AVAILABLE.

Question: Can the government provide the total number of niche covers and markers to be cleaned semi-annually?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE NUMBER OF JOBS LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT. ADDITIONALLY, AS AN IDIQ, ANY QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATES ONLY.

Question: 5 - Gravel at Flower Strip – Columbaria/Memorial Ref: SOW pg. 41 Question: Does the VA have a specified type/brand and size of pea gravel and can the government provide total square footage of the gravel at flower strip of columbaria and memorial wall to be maintained and replenished?

ANSWER: PEA GRAVEL IS TO MATCH EXISTING. IT IS GENERALLY, 1/4”-3/8” RIVER PEBBLE WITH A MIX OF TAN, GREY AND PINK COLORS. THE LINEAR FEET IS PROVIDED ON PG. 108. SQ-FT IS NOT AVAILABLE, BUT THE FLOWER STRIP IS APPROX. 12-INCHES WIDE.

Question: 6 - Fertilization Ref: CLIN 0009b and 0009c Question: Can the government provide total acreage to be serviced under CLINS 0009b and 0009c?

ANSWER: APPROXIMATELY 65 TURF ACRES. THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE NUMBER OF JOBS LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT. ADDITIONALLY, AS AN IDIQ, ANY QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATES ONLY.

Question: 7 - Pre-Emergent Application Ref: CLIN 0010b & SOW pg. 69 para. 5 Question: The CLIN has 1 Job but in parenthesis below it references (Second Application) and page 69, para. 5 references 2 Pre-Emergent applications. Does the VA desire 1 or 2 applications per year of Pre-Emergent?

ANSWER: THERE ARE 2 PRE- EMERGENT APPLICATIONS. THE FISRT IS IN CLIN X009B (Fertilizer Formulated with Pre-Emergent Application), AND THE SECOND IS IN CLIN X010B.

Question: 8 - Mowing frequency Ref: SOW pg. 61 Question: Per the SOW, the contractor may be required to mow twice weekly. Can the government provide historical data regarding how many weeks require double cuts? Are there any no-cut weeks?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES ONLY. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT. EXTRA MOWINGS CAN BE EXPECTED AFTER FERTILZER APPLICATIONS, AND DE-THATCHING. THERE ARE TIMES DURING THE RAINY SEASON WHEN NO MOWING CAN OCCUR DUE TO SATURATED TURF CONIDTIONS.

Question: 9 - Edging Streets/Curbs/Walkways/Landscape Beds Ref: CLIN 0011e Question: Can the government provide total linear footage to be edged under CLIN 0011e?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. HOWEVER, CURB, WALL, FENCE, AND COLUMBARIA LINEAR FEET IS LISTED ON PG. 108 AND REPRESENTS THE MAJORITY OF THE EDGING. (LINEAR FEET AND AREA CAN BE MEASURED USING GOOGLE MAPS TOOLS.)

Question: 10 - Plant Bed Edging Ref: SOW pg. 71 Question: Can the government provide total linear feet to be maintained under CLIN 0014j?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. HOWEVER, THERE IS PLASTIC EDGING TO BE MAINTAINED ALONG THE SIDEWALKS AT THE PUMP HOUSE, ROSTRUM PLANTERS AND MAIN ENTRY PLANTERS USED TO HOLD MULCH IN PLACE. THERE IS ALUMINUM EDGING TO BE MAINTAINED AROUND THE PLANTERS AT THE COMMITTAL SHELTER.

Question: 11 - Irrigation Maintenance Ref: SOW pg. 77 Question: Can the government provide total zones/heads/valves included in the irrigation system?

ANSWER: THERE ARE APPROX. 368 ZONES AND 1858 HEADS. THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES ONLY. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT.

In what condition is the irrigation system currently?

ANSWER: THE REMOTE CONTROLVALVES WERE REPLACED IN 2013, AND THE DECODERS AND CENTRAL CONTROL SYSTEM WAS REPLACED IN 2019.

Question: 12 - Irrigation Maintenance Ref: SOW pg. 77 Question: Can the government provide total zones/heads/valves included in the irrigation system? In what condition is the irrigation system currently?

ANSWER: THIS IS A REPEAT OF QUESTION 11.

Question: 13 - Tree and Shrub Pruning Ref: CLINS 0014a and 0014b Question: Can the government provide sizes/species/total count of shrubs and trees to be pruned under CLINS 0014a and 0014b?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES ONLY. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT.

Question: Is there a separate tree pruning contract/contractor for pruning over 25’?

ANSWER: ON PG. 65 PRUNING AND TRIMMING SHALL BE LIMITED TO CUTS THAT CAN BE EXECUTED WITHIN 15 FEET FROM THE GROUND DIRECTLY BELOW THE CUT LOCATION. PRUNING AND TRIMMING ABOVE THAT HEIGHT SHALL BE PROVIDED BY OTHERS UNDER A SEPARATE CONTRACT. TREE REMOVAL WILL BE PROVIDED BY OTHERS UNDER A SEPARATE CONTRACT TO REMOVE DEAD, DISEASED OR WIND-THROWN AND STORM-DAMAGED TREES.

Question: 14 - Irrigation System- Decoder Replacement Ref: CLIN 0018i Question: With the new irrigation system, is a Decoder Replacement required?

ANSWER: IF A DECODER FAILS TO OPERATE IT WILL NEED TO BE REPLACED.

Question: 15 - Irrigation System Ref: SOW pg. 86, para. 7 Question: Does the VA have specific gauge requirements contractor installed irrigation pipes?

ANSWER: REPLACEMENT PIPE SHALL MATCH EXISTING. LATERAL PIPE AND MAINLINE PIPE UNDER 3” DIA. IS TYPCIALLY SCH. 40 PVC. MAINLINE PIPE 3” AND LARGER IS TYPCIALLY GASKETED PIPE CLASS 200 PVC. ALL PIPE AND FITTINGS WITHIN VALVE BOXES IS SCH. 80 PVC.

Question: 16 - Drainage System Maintenance Ref: CLIN 0019a and 0019b Question: Can the government provide total square feet/acreage of the drainage structures, total count and size of terrace drains and concrete channels?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. HOWEVER, TERRACE DRAINS AND CONCRETE CHANNELS ARE APPROXIMATELY EQUAL TO THE LENGTH OF THE PERIMETER FENCE.

Question: 17 - Trash and Debris Removal Ref: SOW pg. 89 #9 – Storm Clean up Question: Does the storm clean up include the removal of downed medium to large trees or will this type of service be invoiced and paid for separately?

ANSWER: PG 65: FALLEN LIMBS/BRANCHES OF ALL SIZES SHALL BE REMOVED IMMEDIATELY.TREE REMOVAL WILL BE PROVIDED BY OTHERS UNDER A SEPARATE CONTRACT TO REMOVE DEAD, DISEASED OR WIND-THROWN AND STORM-DAMAGED TREES.

Question: 18 - Structure Maintenance Metrics Ref: CLINS 0022a – 0022i Question: Can the government provide data regarding the following: • What is the total square footage of the Columbaria Structure?

ANSWER: LINEAR FEET IS PROVIDED ON PG. 108

What is the total square footage of the Main Entry Walls and Gates?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION.

What is the total square footage of the perimeter walls, fences, guardrails, columbaria walls, and rostrum structure?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION., What is the total count/sizes of signs and Service Seals?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION.

How many Flag Poles are to be maintained?

ANSWER: TWO: US FLAG POLE AND POW/MIA FLAG POLE

What is the total count of Exterior and Interior Lighting fixtures?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION.

How many joints in Unit Pavers are to be sanded at the Committal Shelter?

ANSWER: THERE IS APPROX. 2,500 SQ-FT OF 4”x4” CONCRETE UNIT PAVERS How many Fire Extinguishers are to be provided/maintained?

ANSWER: CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. FOR PRICING PURPOSES CONTRACTORS MAY ASSUME A TOTAL OF 8 ARE TO BE MAINTAINED. (ONE PER STRUCTURE WITH A MINIMUM OF 75 FEET BETWEEN EXTINGUISHERS AS REQUIRED BY THE NATIONAL FIRE PROTECTION ASSOCIATION.)

Question: 19 - Niches Ref: SOW B. Site Summary Question: What are the length and width of the niche covers?

ANSWER: APPROX. 15-3/4” x 11-1/4”.

Question: 20 - CLINs 0002a-c Ref: Section B Question: The CLINs Headstone Cleaning and Maintenance state each however the SOW states that all headstones should be cleaned prior to Memorial Day and Veterans Day. Can the government provide the correct quantity for these CLINs?

ANSWER: SEE RESPONSE TO QUESTION 1.

Question: 21 - Niche cover and Memorial Marker Cleaning Ref: CLIN 0005b Question: The CLIN structure states two jobs however the SOW section B.5.5 states that this area should be cleaned annually. Which is correct?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES ONLY. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT. THE NICHE COVERS AND MEMORIAL MARKER CLEANING TASK ORDER MAY BE ISSUED ONCE OR TWICE ANNUALLY, OR NOT AT ALL, BY THE CO.

Question: 22 - Columbaria and Memorial Walls Ref: SOW B. Site Summary Question: What is the height of the Columbaria Walls and Platforms that measure 6,200 LF?

ANSWER: HEIGHTS VARY BY LOCATION.

Question: 23 - CLIN 0007a - Inspect, Clean and Groom Turf Fibers Ref: Section B Question: The CLIN structure states one job however the SOW section B.5.7 states that this area should be cleaned two times per year. Which is correct?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES ONLY. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT. THE TASK ORDER MAY BE ISSUED ONCE OR TWICE A YEAR BY THE CO.

Question: 24 - Turf Acres Ref: SOW B. Site Summary Question: Can the government confirm that the turf areas requiring mowing, fertilization, weed control, and pest control is 65 acres?

ANSWER: IT IS APPROX. 65 ACRES.

Question: 25 - Tree Pruning / Trimming Ref: CLIN 0014b Question: What is the annual frequency requirement of tree pruning / trimming?

ANSWER: PRUNE TREES MONTHLY AS NEEDED FOCUSING ON MAINTAINING TREE STRUCTURE, FORM, HEALTH, SAFETY AND APPEARANCE. SEE B.5.14.D.4; D.5; D.6; E.3; E.5; E.6; ETC.

Question: 26 - Organic Mulching Ref: CLIN 0014h Question: Can the government provide the total SF of landscape beds, tree rings and open ground areas requiring organic mulch?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. HOWEVER, LANDSCAPE BED, OPEN GROUND AREAS SQUARE FEET IS LISTED ON PG. 108. GENERALY SPEAKING, ONLY NEWLY PLANTED TREES HAVE TREE MULCH RINGS TO PROTECT THEM FROM DAMAGE BY LAWN MOWERS. MATURE TREES DO NOT HAVE THEM.

Question: 27 - Inorganic Mulching Ref: CLIN 0014i Question: Can the government provide the total SF of landscape beds, tree rings and open ground areas requiring inorganic mulch?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. HOWEVER, THE AREA WITH ROCK MULCH TO BE MAINTAINED ARE IN THE PLANTERS AROUND THE PUMP HOUSE, LODGE, ROSTRUM, COLUMBARIUM COURTS, MAINTENANCE YARD ENTRY, AND MAIN ENTRIES.

Question: 28 - Tree Staking and Maintenance Ref: CLIN 0014k Question: Is this CLIN price for one tree or one year?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES ONLY. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT. MAINTAIN TREE STAKES ON NEWLY PLANTED TREES AS REQUIRED ON TASK ORDERS ISSUED.

Question: 29 - Plant Fertilizing Ref: CLIN 0014l Question: Can the government provide the total quantity of tree, shrubs, and ground cover that require fertilizing?

ANSWER: THIS IS NOT AVAILABLE AT THIS TIME. CONTRACTORS MAY CONDUCT A SITE VISIT FOR VERIFICATION. HOWEVER, LANDSCAPE BED SQUARE FEET IS LISTED ON PG. 108. TREES CAN BE SEEN ON GOOGLE MAPS.

Submitted: 8/10/2019 2:44:56 PM By: RAVEN OPERATIONS, LLC Question: 30 - Planting Bed Application Schedule Ref: SOW Page 75 Question: The plant bed schedule in the SOW calls for five pest control applications however the associated CLIN 0014d only calls for two. Which is correct?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT.

Question: 31 - Palm Tree Fertilization Ref: CLIN 0014m Question: What is the quantity of palm trees requiring fertilization?

ANSWER: THERE ARE APPROXIMATELY 38 PALM TREES.

Question: 32 - Planting Bed Application Schedule Ref: SOW Page 75 Question: The schedule calls for deep root irrigation and fertilization of all trees however there is no associated CLIN for deep root irrigation? Which CLIN should this be included under?

ANSWER: CONTRACTORS SHALL STRIKE THE PHRASE “DEEP ROOT IRRIGATE AND” FROM THE APPLICATION SCHEDULE.

Question: 33 - Planting Bed Application Schedule Ref: SOW Page 75 Question: The schedule calls for two pre-emergent applications in April and September however there is only one for this associated CLIN 0014f?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT.

Question: 34 - Planting Bed Application Schedule Ref: SOW Page 75 Question: The schedule calls for two mulch applications in May and September however there is only one for the associated CLIN 0014h. Which is correct?

ANSWER: THIS IS AN IDIQ CONTRACT AND THE QUANTITIES LISTED ARE ESTIMATED QUANTITIES. TASK ORDERS FOR ADDITIONAL JOBS MAY BE ISSUED AT THE DISCRETION OF THE GOVERNMENT.

Question: 35 - SF 1449 Ref: Amendment 1 is on SF 30. Question: Will a SF 1449 be required for the proposal submission?

Answer: All amendments are issued on a SF30. You are still required to submit a SF1449 with the proposal.

Question 36 For CLIN 0010c Kikuyugrass/Bermudagrass Control- Q. Is the requirement for 5 spot application with a total of 65 acres once per year or a blanket application of 65 acres 5 times per year?

ANSWER: IN ACCORDNACE WITH ATTACHMENT G – “KIKUYUGRASS AND BERMUDA GRASS CONTROL PLAN”, PROVIDE 5 SPOT APPLICATIONS TO TARGET WEEDS THROUGHOUT THE CEMETERY TURF IN MONTHS INDICATED. THIS IS IN ADDITION TO CLINS 0010A WHICH REQUIRES BOTH POST-EMERGENT BROADCAST AND SPOT APPLICATIONS FOR GENERAL WEED CONTROL, AND 0009B & 0010B WHICH REQUIRES BROADCAST PRE-EMERGENT APPLICATION.

End of Document

File details come from the government source that posted it.