36C26321B0001 0001.docx
DOCX document 28 KB Posted
- Solicitation number
- 36C26321B0001
About this file
This document contains an amendment to a federal solicitation and the related federal contract opportunity. The amendment provides answers to questions from potential offerors on a project to correct electrical deficiencies at the Hot Springs VA Medical Center in South Dakota. Key details include: the project involves replacing an underground electrical duct bank system and installing new sectionalizers and transformers; the estimated cost is between $500,000 to $1,000,000; bids are due on May 11, 2021; the award period of performance is 240 calendar days from notice to proceed; and the opportunity is set aside for Service-Disabled Veteran-Owned Small Businesses.
The amendment provides answers to seventeen questions from potential offerors. Details answered include: the VA will provide software files and reports from the existing facility study; outages must be scheduled at least one week in advance and can be no more than one hour outside of business days; splices are anticipated in manholes; and the design intent is replacement of all existing medium voltage cable.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| S06_Atch_ Site Visit Sign In Sheet (1 Page).pdf | ||
| S02_IFB_ATCH_ICRA (1 Page).pdf | ||
| S02_IFB Atch_Project Specs (236 Pages).pdf | ||
| 36C26321B0001_1.docx | DOCX document | |
| S02_IFB ATCH Project Drawings (51 Pages).pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE
7.
ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER
3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF
PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO.
1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODE
CODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE
OF YOUR
ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office.
is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERE
D CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES
SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR
OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendmen t, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED
STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER
16A. NAME AND TITLE OF
CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30
PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243 (Type or print) (Type or print) (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code) (If other than Item 6) (Specify type of modification and authority) (such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF
SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer) 04-23-2021 568-21-3-9951-0014 568A4-19-204 36C263 Department of Veterans Affairs Network 23 Contracting Office (NCO 23) 111 South 18th Plaza, Suite C38 Omaha NE 68102-2077 36C263 Department of Veterans Affairs Network 23 Contracting Office (NCO 23) 111 South 18th Plaza, Suite C38 Omaha NE 68102-2077 To all Offerors/Bidders
36C26321B0001 04-01-2021
X X X May 11, 2021 at 2:00 PM CT Not Applicable X TITLE: Correct Electrical Deficiencies (HS) at the Hot Springs VA Medical Center, Hot Springs, SD POC: Kenneth A. Spohn Email: kenneth.spohn@va.gov
The purpose of this Amendment is to publish the Site Visit Attendance Roster and provide answers to all questions received on this project.
The Bid Opening Date and Time has changed to 11 May 2021 at 2:00 PM CT at the location listed in Block #6, Suite C38.
See additional pages for narrative.
Kenneth A. Spohn NCO 23 Contracting Officer
VA-VHA-2020-E79CB4FE
SF 30 CONTINUATION PAGE Page 2 of 4
Questions and Answers
#1. Question: Will the VA make available to the successful bidder the software database files and study report for the existing facility short circuit and coordination study?
Answer: Yes.
#2. Question: There are specifications in section 26-13-16 for medium voltage switches and none are shown on the drawings. Is this an error or will there be a requirement for these switches?
Answer: No, medium voltage switches are in the project.
#3. Question: Will Generators be required on Outages?
Answer: No.
#4. Question: Will personnel be allowed in manholes with energized circuits 15 kv?
Answer: No, outages will be scheduled as needed to accommodate personnel working in manholes.
#5. Question: Please clarify what is how often power outages can happen and how long power can be down for.
o If back-up power is expected to be provided, please clarify what situations it would be required in.
Back-up power is not required.
Answer: All electrical outages must be coordinated at least a week in advance with COR. Outages of one hour or less can be coordinated during the week before 7:00 AM or after 6:00 PM. Outages of longer duration shall be scheduled on Sundays.
#6. Question: In regard to the medium voltage cable types specified. Spec. Section 26 05 13 – 2.1 F indicates a copper tape shield. Because of the single-phase transformers that exist on site, does this need to be revised? It is not standard practice to use a tape shield to carry the neutral current.
Answer: Bid the project in accordance with the specification section referenced.
#7. Question: From the one-line drawings it is hard to tell if taps are occurring inside the sectionalizers or inside the manholes. Is the general intent to keep splices in the sectionalizer and out of the manholes or is it anticipated that taps or splices will need to happen in the manholes?
· In relation to this question, should all 3 phase sectionalizers be bid as shown on detail 2 and 3 of sheet E-502 with 3 – 3 port load break bushings? Yes.
· Can sectionalizer cabinets be placed on a fiberglass base as an alternate to a concrete pad? Fiberglass bases provide for greater bending radius and potentially place less stress on the MV cable. Yes, sectionalizer cabinets can be placed on fiberglass bases.
Answers: It is anticipated that splices will happen in the manholes.
#8. Question: Can the engineer provide a legend for the symbols used on the one-line drawings?
Answer: No.
#9. Question: Is the design intent that all existing MV cable will be replaced with new once the project is complete?
Answer: Yes.
#10. Question: Should the sectionalizer number correspond to the transformer number that they are placed next to? Sectionalizers on sheet E-614 appear to be mislabeled.
O The 3 sectionalizers, (presumably 20,23,24) do not show up on the EP drawings or on duct bank schedule. Please clarify if these sectionalizers are to be provided or not. Provide sectionalizers in accordance with one-line diagrams.
Answers: Provide sectionalizers in accordance with one-line diagrams.
#11. Question: Can the new TF-66 be placed on the existing TF-66 pad? Or is it expected that a new pad will be poured?
Answer: Yes.
#12. Question: TF-64 is called out as a 3-phase transformer on the transformer schedule but is shown as single phase on the one line. Please Clarify.
Answer: It is a single-phase transformer.
#13. Question: Can we disregard the Fire Alarm devices shown on sheet EP114 Answer: Yes.
#14. Question: Referring to details 1 and 2 on sheet E-501.
O If the existing manholes do not meet the requirements noted, will these parts need to be added or replaced? No.
#15. Question: Detail 2 on sheet E-503 mentions connection to a lightning arrestor. Will lightning arrestors be required? If so can you please provide a detail of how these should be installed?
Answer: Lightning arrestors will not be required.
#16. Question: Separate equipment grounding conductors appear to be installed in all conduits containing MV cable. Is it expected that a separate equipment grounding conductor will be pulled in each conduit that contains MV cable? If so please specify what size will be required.
Answer: Yes.
#17. Question: On Sheet E-612, Do the boxed areas represent the interior portion of the transformer? If so, can Note 2 be eliminated inside the boxed area?
Answer: Yes.
#18. Question: Will the VA provide locates for the underground utilities?
Answer: Yes, the VA will provide locates for underground utilities.
See Attached Document: S06_Atch_ Site Visit Sign In Sheet (1 Page).
File details come from the government source that posted it. Updated .