Questions and answers 11-8-2021.pdf
PDF 206 KB Posted
- Solicitation number
- 36C24921R0159
About this file
This document contains questions and answers related to a two-phase design-build solicitation for renovating Building 207 PET-CT Tomograph at the James H. Quillen VA Medical Center in Mountain Home, Tennessee. The renovation involves demolishing finishes and services within the building and modifying the exterior and interior to accommodate safety and service clearances for new PET-CT equipment. The project value is between $500,000 and $1,000,000 and work must be completed within 365 days of notice to proceed. The solicitation will be set aside for service-disabled veteran-owned small businesses and offerors must be registered in SAM.gov and VetBiz.va.gov. Questions covered include proposal submission requirements, existing building systems information, schedule and pricing requirements, and COVID safety protocols for contractors.
View the file
Other files
Show all 31
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Project 621-CSI-333, Renovate Building 207 PET-CT Tomograph Request for Information (RFI)s
1. Question: The 3 attachments on SAM (listed below) will not open. Getting a corrupted file unable to repair message.
2. Question: Can the Government please repost?
Bldg. 214 Architectural Record Drawings Part 2 Bldg. 214 Architectural Record Drawings Part 3 Bldg. 214 Structural Record Drawings Part 5
3. Question: The attachment for RFIs is missing. Can you please supply the form?
Answer: RFI’s #1, #2 & #3 was published on 10/26/2021 on Amendment 0001
4. Question: The solicitation seems to indicate that the RFP response is for both Phase 1 and Phase
2. Is this correct? Yes. The solicitation states that the Phase 1 will be short listed to three contractors, but then goes on to speak to the evaluation criteria and pricing structure of the Phase 2 portion of the proposal. Is this for Phase 1 only, or both?
Answer: The FAR requires that in a two-phase design build process that the evaluation factors for both Phase I and II be set forth at the initial posting of the solicitation.
5. Question: Is the proposal to be submitted only electronically or is a hard copy required?
Answer: Submit the proposal electronically
6. Question: Section 2 of the “VHA Supplemental Contract Requirements for Ensuring Adequate COVID-19 Safety Protocols for Federal Contractors” says that unvaccinated people will need to show proof of a negative COVID test within 3 days of desired entry.
a. Does this mean a person can take one COVID test within 3 days prior to entering and working on campus for an extended period of time? Or is a test required every 3 days for the duration of their work?
b. EXAMPLE: If a person is working on campus for 60 days, will the person be required to take and show a negative test result every three days for the entire 60 days or only the first time they enter the campus for that 60-day period?
Answer: The contractor must get tested every 3 days unless they are vaccinated and can show proof of the vaccination
7. Question: Regarding the lead shielding required in the imaging areas, will the VA provide calculations to determine the thickness of the lead shielding, or will the Design Builder be required to hire a 3rd party physicist to perform the calculations?
Answer: Refer to Statement of work “Appendix B” for lead shielding requirements
8. Question: During the site visit it was stated that electronic (email) submission of the proposal with the exception of a hard copy of the bid bond was the requirement. Is email submission of the proposal with a mailed hard copy of the bond acceptable?
Answer: Yes. Email/electronically is acceptable
If hard copy is required: From final SOW, Section 1.8.3 requires three (3) hard copies to be submitted, and Section 2.2.4 requires two (2) hard copies. Can you please confirm which is correct?
9. Question: The supplied record drawings are not specific to Bldg. 207. Can you please supply complete record of drawings A, S, M, E, P & FP?
Answer: See attached PDF Titled “MRI Bldg 207 Record drawings”
10. Question: Where is the panel located that feeds the main 225-amp breaker for Bldg. 207?
Answer: Building 200 Room A008
11. Question: What size breaker is feeding Bldg. 207?
Answer: 225 Amp breaker
12. Question: What size wire is it fed with?
Answer: Unknown, however the wire size is assumed to be sized for the 225 amp breaker.
13. Question: Can the breaker feeding Bldg. 207 be up sized? (does the panel additional amperage capacity and have the physical capacity for a larger breaker).
Answer: Yes, it can upsized. However, VA will need to review and approve any proposed upsizing.
14. Question: Based on site visit and as-built drawings, we cannot determine the roof structure.
Can you please provide further information for the existing roof system?
Answer: See attached PDF Titled “MRI Bldg 207 Record drawings”
15. Question: Section 2.1.1 requires that all plumbing be removed back to the point of service at the building, and 2.1.10 reference a new water service. Can you please confirm that the existing service is to remain with distribution only required beyond entry into the building?
Answer: The entry point into the building may change depending on the final floor plan however, if the existing service location is acceptable based on the floor plan, then the distribution is only required beyond entry to the building.
16. Question: 2.10 Preparation of Proposals, Part C, Paragraph C.2 - For Phase I individual evaluation, may we submit projects that meet the criteria for design build within last seven (7) years to be considered as responsive and for evaluation?
Answer: No. five (5) years
17. Question: 2.10 Preparation of Proposals, Part C, Paragraph C.2 - For Phase I individual evaluation, may we submit projects that are larger than the $1M to $2M size requirement to be considered as responsive and for evaluation?
Answer: Yes
18. Question: 2.10 Preparation of Proposals, Part A, Paragraph 1.2a &b - Phase I submission table shows Volume 1 to contain Factor 1, 2, and 3. Paragraph 2.b shows Volume 1 to include Experience/Technical which is Factor 1 & 2; Volume 2 to include CPARSs/Past Performance. Is the Phase 1 table the correct layout for this RFP proposal?
Answer: The tables and submission requirements for phase I and II as stated in the solicitation are correct.
19. Question: 2.10 Preparation of Proposals, Part C. Paragraph C.2 - For Phase I individual evaluation, may we submit projects where the AE design phase is 100% complete and construction at 50% completion with a CPARS to be considered as responsive and for evaluation?
Answer: No
20. Question: 2.10 Preparation of Proposals - Please confirm that we can submit CPARS in lieu of
PPQ's.
Answer: See solicitation
21. Question: SF 1442 - The SF 1442 states that the proposal should be sent via email to the CO.
On page 18 of the solicitation, it states "1. Offerors are required to submit one (1) original and one (1) electronic copy in PDF format on compact disc of their technical proposal. Please clarify which delivery option is required.
Answer: See question #7.
22. Question: What is the hospital working hours and holidays?
Answer:
1. All work including materials will be warranted for a period of one year.
2. Normal working hours are Monday thru Friday from 8 a.m. to 4:30 p.m.
3. Contractor may be required to work some nights and or weekends to perform this work and maintain functionality of affected areas, and to minimize disruptions to the Medical Centers operations. Weekend and evening work shall be identified on the project schedule submitted by the contractor and approved by the VA before work begins.
All other work that may be required to be performed outside of established hours will need to be approved and coordinated with the Contracting Officer’s Representative (COR) 10 working days in advance. The schedule shall be coordinated with the COR prior to submission.
National holidays observed by the Federal Government are as follows:
New Year's Day January 1st Martin Luther King's Birthday 3rd Monday in January President's Day 3rd Monday in February Memorial Day Last Monday in May Independence Day July 4th Labor Day 1st Monday in September Columbus Day 2nd Monday in October Veterans Day November 11th Thanksgiving Day 4th Thursday in November Christmas Day December 25th
4. All employees of general contractor and subcontractors shall comply with VA security management program and obtain permission of the VA police, be identified by project and employer, and restricted from unauthorized access.
File details come from the government source that posted it. Updated .