36C24124B0008 Questions and Answers revision1.pdf
PDF 109 KB Posted
- Attached to
- J056--518-23-344 Generator Exhaust Stack
- Solicitation number
- 36C24124B0008
About this file
This document contains questions and answers related to federal contract solicitation number 36C24124B0008 for generator exhaust stack work. The solicitation involves installing exhaust stacks for two generators at different locations on a Department of Veterans Affairs campus. One generator is located in Generator Building 19 and is a 180kw Triton model. The other is located at a water tower and is a Kohler model. Drawings and as-built documents are limited but will be provided upon request. The contractor is responsible for determining exhaust run lengths and methods but stacks must be a minimum of five feet and ten feet above adjacent structures. A site visit was provided on November 17th and no others will be scheduled. Current generator maintenance is performed by Gemini Electric but a new subcontractor has not been selected yet.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C24124B0008 0004.docx | DOCX document | |
| 36C24124B0008 0003.docx | DOCX document | |
| ParkingMap2020.pdf | ||
| 36C24124B0008 Questions and Answers.pdf | ||
| Water Tower generator.jpg | JPG image | |
| Sign in sheet.pdf | ||
| 36C24124B0008 0002.docx | DOCX document | |
| Building 19 generator.jpg | JPG image | |
| Kohler generator.pdf | ||
| 36C24124B0008 0001.docx | DOCX document | |
| Generator Stack maintenance Scope of work.docx | DOCX document | |
| 36C24124B0008_2.docx | DOCX document | |
| SAM WD MA20230001 revised 102023.pdf |
Show all 13
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
36C24124B0008 518-23-344, Generator Exhaust Stack
Questions and Answers
1. Can the end user provide the model or serial number of the existing generators so the ducting can be adequately sized.
Answer:
Generator Building 19:
Generator #19
Bldg.
Power: 180 kw
Make:
Triton
Model: TP-I160-
T3-UL
For the water tower generator Make and model – please see the attached “Kohler generator.pdf.
Contractor shall verify the info onsite before submitting approval for part and when purchasing parts.
2. Can the end user furnish any as-built drawings electrical plans.
Answer: There aren’t any specific as-builts for these two generators. One line diagram can be provided upon request during submittal phase.
3. Do you have a make and model for the generator needing stacks?
Answer: Please refer to the Answer to Question #1.
4. Are there currently exhaust stacks that need to be removed?
Answer: No, there aren’t any exhaust stacks that need to be removed.
5. Do you have photos of said generators and surrounding areas?
Answer: Please see attached pictures of the two generators and surrounding areas.
6. Can you provide an estimated length of exhaust runs/ piping?
Answer: It is up to the contractor to determine the runs/piping. Mean and method is up to the contractor but shall meet the requirements below.
- D-19 Generator exhaust stack shall be five feet above the adjacent building roof line.
- Water tower generator shall be 10 ft from top of the enclosure, so that the intake and the exhaust are adequately far apart.
6rv1: In the RFI question/response to Question #6, government responded as mean and method up to the contractor. Please note that there are 2 ways to address the D-19 generator. One is going straight up and stabilizing it with wires. The second one is to go horizontally to the building and then up above the roof line. The second method will require building supporting structures including concrete footings and structural steel, which will increase drastically the cost of this project. Please advise.
Answer: Vertical and horizontal exhaust run is acceptable. Guy wire is not acceptable.
Components such as, but not limited to, anchors, braces, hangers, connections and support shall have Professional Engineer (Structural) stamp and approval. Submittals shall include PE approval.
7. Are you allowing site visits?
Answer: One site visit was provided in the solicitation for the date of November 17th at 09:00. No other site visit will be scheduled or allowed.
8. Do you have a drawing of the exhaust needed?
Answer: There is no drawing of a specific exhaust needed. When submitted for approval, it shall meet the requirements as identified in the scope of work.
9. Please provide the information of who currently maintains the generators.
Power up generators (Gemini Electric Inc) were the subcontractors that performed preventive maintenance last fiscal year. New subcontractor hasn’t been identified yet.
File details come from the government source that posted it. Updated .