36C24124B0008 Questions and Answers.pdf

PDF 82 KB Posted

Attached to
J056--518-23-344 Generator Exhaust Stack
Solicitation number
36C24124B0008
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to federal contract solicitation number 36C24124B0008 for generator exhaust stack installation at a Department of Veterans Affairs facility. The solicitation involves installing exhaust stacks for two generators at separate locations on site - a 180kw Triton generator in Building 19, requiring a five foot above roofline stack, and a generator in a water tower enclosure, requiring a ten foot stack. The questions and answers provide generator makes, models and location pictures to bidders, but no as-built drawings. Site visits were provided but none will be rescheduled. Bidders are responsible for verifying information and determining exhaust runs. Current generator maintenance is performed by Gemini Electric Inc.

View the file

Other files

File Type Posted
36C24124B0008 Questions and Answers revision1.pdf PDF
36C24124B0008 0004.docx DOCX document
36C24124B0008 0003.docx DOCX document
ParkingMap2020.pdf PDF
Water Tower generator.jpg JPG image
Sign in sheet.pdf PDF
36C24124B0008 0002.docx DOCX document
Building 19 generator.jpg JPG image
Kohler generator.pdf PDF
36C24124B0008 0001.docx DOCX document
Generator Stack maintenance Scope of work.docx DOCX document
36C24124B0008_2.docx DOCX document
SAM WD MA20230001 revised 102023.pdf PDF
Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

36C24124B0008 518-23-344, Generator Exhaust Stack

Questions and Answers

1. Can the end user provide the model or serial number of the existing generators so the ducting can be adequately sized.

Answer:

Generator Building 19:

Generator #19

Bldg.

Power: 180 kw

Make:

Triton

Model: TP-I160-

T3-UL

For the water tower generator Make and model – please see the attached “Kohler generator.pdf.

Contractor shall verify the info onsite before submitting approval for part and when purchasing parts.

2. Can the end user furnish any as-built drawings electrical plans.

Answer: There aren’t any specific as-builts for these two generators. One line diagram can be provided upon request during submittal phase.

3. Do you have a make and model for the generator needing stacks?

Answer: Please refer to the Answer to Question #1.

4. Are there currently exhaust stacks that need to be removed?

Answer: No, there aren’t any exhaust stacks that need to be removed.

5. Do you have photos of said generators and surrounding areas?

Answer: Please see attached pictures of the two generators and surrounding areas.

6. Can you provide an estimated length of exhaust runs/ piping?

Answer: It is up to the contractor to determine the runs/piping. Mean and method is up to the contractor but shall meet the requirements below.

- D-19 Generator exhaust stack shall be five feet above the adjacent building roof line.

- Water tower generator shall be 10 ft from top of the enclosure, so that the intake and the exhaust are adequately far apart.

7. Are you allowing site visits?

Answer: One site visit was provided in the solicitation for the date of November 17th at 09:00. No other site visit will be scheduled or allowed.

8. Do you have a drawing of the exhaust needed?

Answer: There is no drawing of a specific exhaust needed. When submitted for approval, it shall meet the requirements as identified in the scope of work.

9. Please provide the information of who currently maintains the generators.

Power up generators (Gemini Electric Inc) were the subcontractors that performed preventive maintenance last fiscal year. New subcontractor hasn’t been identified yet.

File details come from the government source that posted it. Updated .