36C10E18Q0135-012.pdf
PDF 72 KB Posted
- Attached to
- Repair and Leveling of 3rd floor warehouse
- Solicitation number
- 36C10E18Q0135
About this file
36C10E18Q0135 Questions and Answers 36C10E18Q0135.pdf
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| -13829.docx | DOCX document | |
| 36C10E18Q0135-00001001.pdf | ||
| 36C10E18Q0135-00001000.docx | DOCX document | |
| 36C10E18Q0135-00001002.pdf | ||
| 36C10E18Q0135-007.docx | DOCX document | |
| 36C10E18Q0135-009.pdf | ||
| 36C10E18Q0135-011.pdf | ||
| 36C10E18Q0135-008.pdf | ||
| 36C10E18Q0135-010.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| 36C10E18Q0135-006.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers 36C10E18Q0135
NOTE: All responses are in bold.
Question 1: What flooring type will be installed after this work is completed?
Answer 1: Unknown at this time.
Question 2: Is a General Contractors License required to complete this project?
Answer 2: Yes, the awardee must be licensed.
Question 3: Are there going to be more pictures of the damaged floor posted?
Answer 3: No.
Question 4: Is there a linear foot number for the length of cracks in the floor?
Answer 4: The exact linear foot number for the length of cracks in the floor is unknown, but to ensure equity of quotes for all contractors, the VA asks that all contractors provide pricing under the assumption that there is 1,000 linear feet of cracks requiring repair.
Question 5: For the above project does it need a bid bond?
Answer 5: No bid bond is required since this is being solicited as a Request for Quotes, however please see pages 4 and 5 of the solicitation for information pertaining to Performance and Payment bonds.
Question 6: Is the VA going to remove the baseboards, or will the contractor be responsible for this?
Answer 6: The baseboards are to be removed by the contractor.
Question 7: Can the contractor utilize an already existing VA dumpster, or do they need to provide their own?
Answer 7: The contractor is responsible for providing their own dumpster for construction materials/debris. Location of the dumpster to be coordinated with the COR.
Question 8: Can you clarify if there are any known hazardous materials such as lead, asbestos, etc. in the space?
Answer 8: The building was constructed in 2007 and no hazardous materials were used.
Question 9: Can you clarify if the work will involve the following areas: in front of elevators, inside the 3 closets that are in the space, and into the stairwell, behind the doors?
Answer 9: The work will involve the area in front of the elevators, and the open area from the front to back stairwell door. No closets or restrooms.
Question 10: Will the facility assist in the hook up at the power source for the necessary power requirements of the equipment to grind and polish?
Answer 10: No.
Question 11: Does the finish surface need to be totally dust free at completion?
Answer 11: Yes.
Question 12: Will the contractor be allowed to remove several windows to provide ventilation and or negative air?
Answer 12: Yes.
Question 13: Would the Gov’t give a finish profile range acceptable for future floor covering that we’re unaware of? Concrete Surface Profile or CSP rating number will guide use in utilizing the right diamond tool cutter.
Answer 13: The VA requires a CSP rating of approximately 2.
Question 14: What is the weight capacity of the elevator utilized to move equipment & dimensions?
Answer 14: The weight capacity of the elevator is 6,000 lbs. and its dimensions are 10x6.
Question 15: After inspecting the 3rd floor, we observed a tremendous number of hair line cracks on the slab. It would be impossible to fill those cracks. Does the VA have a strategy on how you want those cracks handled?
Answer 15: Hairline cracks should be filled when the epoxy coat is applied.
Question 16: Do Reps. And Certs. need to be submitted with the quote?
Answer 16: No, but the Contractor must have a valid SAM registration and have all Reps. and Certs. updated and active in the system?
Question 17: Do all on-site workers need to go through HIPAA and or OSHA 10 training prior to start?
Answer 17: Yes, all on-site workers must be OSHA 10 certified and the site superintendent must be OSHA 30 certified.
File details come from the government source that posted it.