About this file

This is a Question and Answer document for Solicitation 246-25-Q-0013 regarding a water service line installation project in Henryetta, OK. The Q&A addresses technical specifications for the water line installation project.

The document clarifies that both 1-inch and 2-inch water line specifications are detailed in the Statement of Work, with the contractor being responsible for furnishing and installing all valves except for the tapping saddle/tee, which will be installed by the Rural Water District. The installation can be done via open trenching, with pipes requiring 30 inches of cover on top. The backfill specification allows for native material to be used for both backfill and embedment material, with no imported fill requirements. Specific valve specifications can be found in Section 1.08 for the 2" gate valve and Section 1.09D for isolation valves on individual service lines.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation 246-25-Q-0013 WSL Henryetta, OK

Question/Answer 1 Would you please verify the specs for the water lines, both the 1" and the 2"?

• See the Statement of Work (SOW) for specifications for both the 1-inch and 2-inch line.

Material and installation requirements are included in the SOW.

Please verify the specs on the water valves, and specify which ones the contractor will be responsible for and which ones the rural water district will be responsible for?

• See Section 1.08 for the 2” gate valve specification. See Section 1.09D for the isolation valve specification for the individual service line portion of the project.

• All valves are the Contractor’s responsibility (see section 1.10G). The Rural Water District will only be installing the tapping saddle/tee on their line. Everything else will be the responsibility of the Contractor to furnish and install.

Can this be open trenched?

• Yes, see Section 1.11A

What is the depth of the line placement?

• 30 inches cover on top of pipe (see Section 1.11B)

Do you have any specification for backfill if it is trenched and not bored?

• See Section 1.11E for backfill specification. All native material will be used for backfill and embedment material. No imported fill requirements for this project.

File details come from the government source that posted it. Updated .