24_FAC_003_Addendum No_ 2_10252023.pdf

PDF 614 KB Posted

Attached to
ALBANY MIDDLE SCHOOL HVAC UPGRADES
Solicitation number
PE-64710-NONST-2024-000000006
Issued by
Dekalb County, Georgia

About this file

This document is an Addendum to the contract for the Albany Middle School HVAC Upgrades project in Albany, Georgia, issued by the Dougherty County Board of Education. The addendum provides clarification and changes to the original specifications and drawings, including addressing questions from bidders regarding allowances, temporary classroom connections, master keys, acoustical ceiling requirements, and insulation. The changes include updates to the acoustical panel ceiling specifications and architectural and electrical drawings. The document requires bidders to acknowledge receipt of the addendum on their bid price form.

The addendum also provides general notes for the contractor, including coordinating construction phasing with the owner, temporarily removing and reinstalling insulation above ceilings, and protecting existing furniture and finishes during construction. The project involves HVAC upgrades at the Albany Middle School, with the work to be completed by the contractor awarded the contract.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Albany Middle School September 22, 2023 HVAC Upgrades Dougherty County Board of Education Albany, Georgia

Addendum No. 2 - Page 1 of 2

ANDREWS, HAMMOCK & POWELL, INC. 250 CHARTER LANE, SUITE 100, MACON, GA 31210

ADDENDUM NUMBER: TWO DATED: October 25, 2023

To: All contract bidders of record.

This addendum forms a part of the Contract Documents and modifies the original Specifications and Drawings dated September 22, 2023, as noted below. Acknowledge receipt of this Addendum in the space provided on the Bid Price Form; failure to do so may subject bidder to disqualification.

1. Question: Will there be any Allowances (i.e. furniture removal)?

Answer: Addressed in Addendum #1

2. Question: With the Mobile Modular Mod Pod classroom set-up we recently used, for the 6-classroom set-up, there were actually 7 units, and therefore 7 electrical connections.

For the 8-classroom set-up, there were 9.

Answer: Coordinate with Mobile Modular for all connections necessary to achieve 6 or 8 classroom ModPod installation. (i.e. 7 or 9).

3. Question: Can you clarify the Master Key System for the temporary classrooms?

Answer: The contractor awarded the project will coordinate with owner to acquire a master key that is capable of opening all doors in the temporary classrooms. All portable classrooms at all schools shall open with the master key.

4. Question: For Radium Springs Elementary School, the specifications do not list any temporary sidewalks like the other schools.

Answer: Correct, Radium Springs Elementary School does not have temporary sidewalks.

5. Question: For acoustical ceilings, please clarify what is deemed as wet areas (APC #2).

Answer: See A100 sheets for ceilings that shall be water resistant type.

6. Question: We are working to establish an actual schedule for temporary classrooms (delivery date and removal date).

Answer: All temporary classroom schedules/delivery/removal should be coordinated with Dougherty County BOE after bid award.

7. Question: It’s probably unknown as to whether or not there is existing batt insulation laid on acoustical ceilings to be replaced. Please clarify intent. We assume that batt insulation will need to be re-installed and/or replaced where found.

Answer: Addressed in this Addendum.

Albany Middle School September 22, 2023 HVAC Upgrades Dougherty County Board of Education Albany, Georgia

Addendum No. 2 - Page 2 of 2

CHANGES TO THE SPECIFICATIONS

1. SECTION 095113 – ACOUSTICAL PANEL CEILINGS

A. On page 095113-2, delete paragraph 2.3.A.2. in its entirety and replace with the following:

“2. CertainTeed Corp (HHF-157).”

B. On page 095113-3, delete paragraphs 2.3.D and 2.3.E. in their entirety and replace with the following:

“D. LR: Not less than 0.84.

E. NRC: Not less than 0.55.”

CHANGES TO DRAWINGS

1. SHEET A100 – ARCHITECTURAL CEILING PLAN - OVERALL

A. Delete Sheet A100 in its entirety and replace with Sheet A100, revised 10/25/2023, included herewith.

2. SHEET E101 – ELECTRICAL NEW WORK POWER PLAN OVERALL

A. Delete Sheet E101 in its entirety and replace with Sheet E101, revised 10/25/2023, included herewith.

END OF ADDENDUM #2

NEW CEILING TILE SHALL BE

WATER RESISTANT TYPE.

DEMO HATCH LEGEND

DEMO EXISTING CEILING TILE

DEMO EXISTING CEILING TILE & GRID

(NO HATCH) EXISTING CEILING TILE AND

GRID TO REMAIN

GENERAL NOTE: REMOVAL OF CEILINGS REQUIRED FOR REMOVAL OF EXISTING EXHAUST FANS

LOCATED ABOVE RESTROOMS NOT SHOWN. SEE MECHANICAL DRAWINGS FOR LOCATIONS OF

ITEMS LOCATED ABOVE CEILINGS THAT MAY REQUIRE REMOVAL OF CEILING TILES.

GENERAL NOTE: REMOVAL OF CEILINGS REQUIRED FOR INSTALLATION OF NEW DUCTLESS FAN

COIL UNITS IS NOT SHOWN. SEE MECHANICAL DRAWINGS FOR LOCATIONS OF NEW DFCUS.

TEMPORARILY REMOVE CEILING TILE & GRID AS REQUIRED TO INSTALL NEW DFCUS,

REFRIGERANT PIPING, CONDENSATE PIPING, SUPPORTS, ETC. AND REINSTALL CEILING.

REPLACE ANY TILE/GRID DAMAGED DURING DEMOLITION/INSTALLATION OF NEW DFCUS.

GENERAL NOTE: PRIOR TO CONSTRUCTION, CONTRACTOR SHALL COORDINATE WITH OWNER

TO REMOVE ALL PERSONAL ITEMS FROM SPACES AFFECTED BY DEMOLITION. CONTRACTOR

SHALL PROTECT EXISTING CASEWORK, FURNITURE, FLOORING, WALLS, CEILINGS, ETC. NOT

ABLE TO BE REMOVED. AT THE END OF CONSTRUCTION, CONTRACTOR SHALL REMOVE ALL

PROTECTIVE COVERS AND WIPE DOWN AND CLEAN ALL SURFACES AFFECTED BY DUST, DIRT,

CONSTRUCTION DEBRIS, ETC.

GENERAL NOTE: CONTRACTOR SHALL COORDINATE ALL CONSTRUCTION PHASING WITH THE

OWNER. COORDINATE MOVING EXISTING CLASSROOMS TO MODULAR CLASROOMS PRIOR TO

BEGINNING CONSTRUCTION IN EACH AREA.

GENERAL NOTE: CONTRACTOR SHALL TEMPORARILY REMOVE ANY INSULATION INSTALLED ATOP

CEILING PRIOR TO DEMOLITION AND REPLACE AFTER INSTALLATION OF NEW CEILING.

PROJECT NUMBER:

DATE:

DRAWN BY:

CHECKED BY:

TITLE:

SUBJECT TO GENERAL

COPYRIGHT LAWS ©

REVISIONS

GA DOE ID #: 0101

A100

ARCHITECTURAL CEILING

PLAN - OVERALL

2023124

A L B

A N

Y M

ID

D

L E

S C

H O

O L

H

V A

C U

P G

R A

D E

S

09/22/2023

HHP

JA3

C

O R

D E

L L A

V E

A

L B

A N

Y G

A

1" = 20'-0"

ARCHITECTURAL CEILING PLAN - OVERALL

No. Description Date

2 ADDENDUM #2 10/25/23

SB

SB

IHP-E1

IHP-C1 IHP-A1 IHP-A2

IHP-B1IHP-B2

HM1 LM1

OAU-1

CH-A4

F-A2

F-A1

IU-1.1

IU-1.8

IU-1.2

MDC-1

IU-1.7

IU-1.6

F-AD4

F-AD2

IU-1.9

IU-1.10 IU-1.11

IU-1.12

F-AD1

IU-1.5

CH-A3

WHHP-AD1IU-1.4

IU-1.3

WHHP-D12 WHHP-D1 WHHP-D9 WHHP-D10 WHHP-D2 WHHP-D3

WHHP-D11 WHHP-D8 WHHP-D7 WHHP-D6 WHHP-D5 WHHP-D4

WHHP-C14

F-D6

DFCU-D1.2DOU-D1DFCU-D1.1CH-D1

CH-D2 CH-D3

F-D3 F-D4

F-D1

HC1

HC2

LC1

LC2

WHHP-C10

WHHP-C1

WHHP-C9

WHHP-C8

WHHP-C6

WHHP-C7

WHHP-C5

WHHP-C11

WHHP-C2

WHHP-C13

WHHP-C3

WHHP-C2

WHHP-C4

CH-C1

DFCU-C1.1

CH-C2

CH-C3

F-C6

F-C4

F-C5

DOU-C1

DFCU-C1.2

WHHP-E13

WHHP-E4

WHHP-E10

WHHP-E11

WHHP-E3

WHHP-E2

WHHP-E1

WHHP-E12

WHHP-E9

WHHP-E8

WHHP-E7

WHHP-E6

WHHP-E5

WHHP-E14

CH-E1

DFCU-E1.2

DOU-E1

DFCU-E1.1

CH-E3

CH-E2

F-E10

F-B4

OHP-B1

OHP-E1

OHP-B2

OHP-A2

HRU-1

OHP-A1

OHP-C1

CH-B1 CH-B2

F-K3

TW-K1

F-G4

F-G1F-G2

F-AD3

CH-A2CH-A1

OAU-CU-1

TW-B1

F-E2

F-E1

F-E7

F-E4

F-E6

F-E11

F-C2

F-C3 F-C7

TW-C1

F-C1

IU-1.14IU-1.15

F-B1

OHP-G1

RTU-G2 RTU-G1

F-E5

F-D5

F-D2

F-E9

F-E8 F-E3

IU-1.16

F-AD5

HA1 LA1HE1

HE2

HD2

HD1

LE1

LE2

LD2

LD1

HB1LB2

LB1

HMCY

DCFU-4 DCFU-5

DOU-5

DOU-4

KEF-1 KSF-1

F-K1

IHP-G1

F-G3

F-K6

MSG

LGEN

LK1

HK1

LF2

LF1

HF1

NOTES: (THIS SHEET ONLY)

1. GENERAL: SEE MECHANICAL EQUIPMENT POWER SCHEDULE SHEET E801 FOR NEW EQUIPMENT WIRING.

2. CONTRACTOR SHALL PROVIDE A 60A/3P, HEAVY DUTY, NON-FUSIBLE DISCONNECT IN NEMA 3R ENCLOSURE FOR RELOCATED HRU-1.

ROUTE 3#6, #10G; 1”C POWER CIRCUIT FROM BREAKER UP THRU PIPE CURB AND STANCHION MOUNT DISCONNECT ADJACENT TO UNIT.

COORDINATE EXACT LOCATION WITH EQUIPMENT INSTALLER.

WH-G1

IU-1.13

C

D

E

B

A

PROJECT NUMBER:

DATE:

DRAWN BY:

CHECKED BY:

TITLE:

SUBJECT TO GENERAL

COPYRIGHT LAWS ©

REVISIONS

GA DOE ID #: 0101

E101

ELECTRICAL NEW WORK

PLAN - OVERALL

2023124

A L B

A N

Y M

ID

D

L E

S C

H O

O L

H

V A

C

U P

G R

A D

E S

09/22/2023

CTS

NHO

C

O R

D E

L L A

V E

A

L B

A N

Y G

A

SCALE: 1/16" = 1'-0"

NEW WORK FLOOR PLAN - ELECTRICAL MEZZANINE

SCALE: 1/16" = 1'-0"

ELECTRICAL OVERALL NEW WORK POWER PLAN

No. Description Date

2 ADDENDUM #2 10/25/23

ANDREWS, HAMMOCK & POWELL, INC. 250 CHARTER LANE, SUITE 100, MACON, GA 31210
ADDENDUM NUMBER: TWO DATED: October 25, 2023
CHANGES TO THE SPECIFICATIONS
CHANGES TO DRAWINGS
Combined Drawings - AMS - Addendum #2.pdf
Sheets
A100 - ARCHITECTURAL CEILING PLAN - OVERALL
Electrical Drawings - Addendum
E101 - ELECTRICAL NEW WORK PLAN - OVERALL

File details come from the government source that posted it. Updated .