161314QA.pdf
PDF 186 KB Posted
- Attached to
- 161314 Delivered Aggregate Loudoun County
- Solicitation number
- IFB-130833
- Issued by
- Loudoun County, Virginia
About this file
This file is a Question and Answer document issued by the Virginia Department of Transportation regarding IFB 161314 for the delivery of aggregate in Loudoun County, dated October 29, 2026. The document clarifies a discrepancy identified by potential bidders concerning the unit of measure for pricing purposes. The inquiry questioned whether bids should be priced using short tons (2,000 lbs.) as stated on page 3 of the solicitation or long tons (2,240 lbs.) as indicated in the eVA line items. The Department of Transportation confirmed that all units of measure shall be priced as short tons, with bidders directed to reference Section IV, Specification/Contract Requirements, subsection 2, Unit Bid Pricing, and Addendum 1 for complete details.
This clarification ensures that all submitted bids will be evaluated on a consistent and comparable basis. The resolution of this discrepancy is critical to the integrity of the competitive bidding process, as the difference between short tons and long tons represents a material variance that could significantly affect pricing and bid evaluation.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 161314ADD1.pdf | ||
| 161314IFB.pdf | ||
| 161314ATTACHMENTS.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DEPARTMENT OF TRANSPORTATION
Stephen C. Brich, P.E. 1221 East Broad Street (804) 482-5818 Commissioner Richmond, Virginia 23219
WE KEEP VIRGINIA MOVING
October 29, 2026
Question and Answer for IFB 161314 – Delivered Aggregate, Loudoun County
1. Page 3 states the unit of measure is "Short Ton" (2,000 lbs.), but the eVA line items show the unit as "ton (UK) or longton (US)" (2,240 lbs.). Could you confirm which unit bidders should price, so all bids are compared on the same basis?
Answer: All units of measure shall be Short Ton, reference IV. Specification/Contract Requirements, 2.
Unit Bid Pricing. See Addendum 1.
File details come from the government source that posted it. Updated .