Amendment_2_Q_A_0002.pdf

PDF 156 KB Posted

Attached to
OM&R IDIQ FOR PVU 2024 Federal contract opportunity
Solicitation number
140R4025Q0003
Issued by
Department of the Interior Bureau of Reclamation

About this file

This file contains Questions & Answers for solicitation 140R4025Q0003 regarding Paradox Valley Unit Operations, Maintenance and Repairs services for the Bureau of Reclamation.

Key clarifications include: past performance and PPQs must be from the last 5 years; there are no strict page limitations but proposals should be under 50 pages; CPARS can be used if PPQ responses cannot be obtained; PPQs don't need to match projects discussed in past performance section; proposals should be submitted as one PDF to taniche@usbr.gov including cover page, business/technical proposal, pricing (Attachment B), past performance (Attachment C), and required certifications; costs for Contractor Furnished Items (office equipment, vehicles, and radios) should be included in Contractor Personnel Line Items CLIN; and bidders should reference Wage Determination 5015-5435 for current rates rather than the Statement of Equivalent Rates for Federal Hires.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to OM&R IDIQ FOR PVU 2024, newest first.
File Type Posted
Sol_140R4025Q0003_Amd_0002.pdf PDF
Sol_140R4025Q0003_Amd_0001.pdf PDF
Sol_140R4025Q0003.pdf PDF
Attachment_C_PPQ.docx DOCX document
Attachment_E_SubK_Plan.docx DOCX document
Attachment_F_-_QASP.docx DOCX document
Attachment_B_Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
140R4025Q0003_-_RFP.pdf PDF
Attachment_D_Wage_Deter_2015-5435.pdf PDF
Attachment_A_-_PWS.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

140R4025Q0003 – Paradox Valley Unit Operations, Maintenance and Repairs – Questions & Answers.

Question 1. Ref L.6, Factor 2 - Do past performance projects and PPQs need to be within a certain period?

Answer – Yes, we will only consider past performance and PPQ for projects within the last 5 years.

Question 2. Ref L. 6, Factor 1 – Are there any page limitations to the proposal sections?

Answer – No there are no page limitations to the proposal sections mentioned in the RFQ.

However, please try to limit proposal section to under 50 pages if possible.

Question 3. Ref L. 6, Factor 2. Can CPARS be used instead of PPQs?

Answer – Yes and No. CPARS can be used if vendor is unable to get PPQ responses. Vendor can also submit both CPARS and PPQs for past projects.

Question 4. Ref L. 6, Factor 2 - Do PPQs need to be for the same projects discussed in past performance proposal section? Can the projects used for PPQs be different than the projects discussed in the proposal?

Answer – No PPQs do not need to be for the same projects discussed in past performance proposal section, however only relevant past performance information will be considered in achieving a rating.

Question 5. Ref L1 – Please clarify how many volumes are required and what each volume should contain.

Answer – Please submit proposal as one pdf attachment by email to taniche@usbr.gov.

However, make sure submission includes proposal cover page, business proposal/technical capability statement, pricing information (attachment B), past performance information (attachment C), representations, certifications, and other offeror statements as well as acknowledgements and information required in sections A, B, J and K, L and M.

Question 6. Ref L.6 – Proposal Submission Requirements - What is "Part 3" referring to in the following language: "1) Work Plan - The Work Plan will be evaluated on the offeror’s capability to perform the requirements listed in the solicitation, and the offeror’s proposed methods to execute requirements satisfactorily as listed in Part 3 of the solicitation."

Answer – Please disregard. ‘Part 3’ in this case refers to Attachment A – PWS.

Question 7. Reference Contract Line Items and Attachment A, Performance Work Statement, C.6 Contractor Furnished Items. Costs attributable to Contractor OM&R Personnel and Time and Material are covered under separate contact line items as defined in Attachment B. The Performance Work Statement, C.6 identifies Contractor Furnished Items as (C.6.1) Office mailto:taniche@usbr.gov

Equipment and Supplies, (C.6.2) Vehicles and related fuels and maintenance, and (C.6.3) Radios.

Should cost related to these items be included in Contractor Personnel Line Items or are they included in the Time and Material Line Items?

Answer – Costs for the Contractor Furnished Items should be included in the Contractor Personnel Line Items CLIN.

Question 8 – Ref. Clause I.4 Statement of Equivalent Rates for Federal Hires, identifies the classes of service employees expected to be employed under the contract and states the wages and fringe benefits payable to each if they were employed by the contracting agency. The wages and fringe benefits provided in this clause are significantly lower than those required by Attachment D, Wage Determination 5015-5435. Please confirm the accuracy of the wages and fringe benefits provided in this clause.

Answer – The rates reflected on the Statement of Equivalent Rates for Federal Hires may not reflect current and updated rates and have been included for informational purposes only.

Please refer to the latest and attached WD 5015-5435 for updated rates.

Question 9 – Ref M.6 - Reference M.6 – Addendum to 52.212-2, item 2. Please advise if the chart provided at Item 2 has any other purpose than to convey the DOI Subcontracting Goals?

Answer – Correct.

Question 10 – Ref L.5, Factor 2 - "The Past Performance Questionnaires identified in Part 2 will be used to collect information on an offeror’s performance under existing and prior contracts/subcontracts for products or services similar in scope, magnitude, relevance, and complexity to this requirement. References other than those identified by the offeror may be contacted by the Government and used in the evaluation of the offeror’s past performance.”

"What is "Part 2"" referencing? Where is it located?

Answer – Please disregard the reference to “Part 2” as this only refers to Attachment C – Past Performance Questionnaire.

Question 11 – Ref. L. 1. 52.212-1 -" (1) All data required above in section (b) and (j) (2) A fully executed Solicitation, Offer, and Award form required by Part I, Section A of this solicitation. It shall be used as the cover sheet (or first page) of the proposal, fully executed and completed offeror representations, certifications, and acknowledgments required by Section K of this solicitation." "What is "Part 1, Section A"" referencing? Where is it located?

Answer – Please refer to answer to question 5.

File details come from the government source that posted it. Updated .