Q_As_-_Navajo_Drilling_Traffic_Control_Services_(Phase_2)_-_5_June_24_0002.pdf

PDF 51 KB Posted

Attached to
NAVAJO DRILLING TRAFFIC CONTROL SERVICES (PHASE 2)
Solicitation number
140R4024Q0040
Issued by

About this file

This document is a Questions and Answers (Q&A) document related to Solicitation #140R4024Q0040 for Navajo Drilling Traffic Control Services (Phase 2). The solicitation is a total small business set-aside requirement to provide traffic control services in New Mexico in support of Navajo Drilling operations. The Q&A addresses details such as the contract being a new requirement, the period of performance, the use of mobile traffic signals versus flaggers, and the planned roadway closures and single-lane operations. The solicitation has an estimated 70% of work on NM539 and 30% on NM511, with the single-lane closure on NM511 remaining in place overnight and on weekends. Contractors are required to submit quotes based on the Statement of Objectives, and the government will not provide a budget number. The deadline for submitting questions is at least 72 business hours prior to the closing date.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Navajo Drilling Traffic Control Services (Phase 2)

Solicitation# 140R4024Q0040

Questions/Answers – 31 May 2024

Question #1: Is this a new contract or did someone have it in the past?

Answer: This is a new requirement; however, Navajo Drilling Traffic Control Services (Phase

1) was awarded on 140R4024C0010. Award Notice available on SAM.gov for your reference.

Question #2: Is there a budget number that can be shared? ?

Answer: Please submit quote based on the requirements stated in the Statement of Objectives

(SOO).

Question #3: How many days will be needed total for the project?

Answer: Please refer to the Statement of Objectives, Period of Performance.

Question #4: How many days will the setup be needed?

Answer: Please refer to the Statement of Objectives, Period of Performance.

Question #5: Will the setup stay up for multiple days or just be setup each day needed and taken down at night?

Answer: The road closure on NM539 and single-lane closure on NM511 are intended to be left in-place overnight for the duration of work in each location. Traffic control equipment inspection and on-call response will be the responsibility of the contractor.

Navajo Drilling Traffic Control Services (Phase 2)

Solicitation# 140R4024Q0040

Questions/Answers – 5 June 2024

Question #6: Will the road closure of NM 539 and the flagging on NM 511 going on at the same time? If not, what is the duration of each phase?

Answer: Traffic control will be limited to one roadway at a time. Exact durations for each roadway are not known given the many variables that can affect drilling progression rates. It is estimated that approximately 70% of the time will be spent on NM539 and 30% will be spent on

NM511, but this may vary.

Question #7: Will the flagging portion be 24 hours a day?

Answer: Yes, the equipment will be left on NM511 overnight and on weekends and the single-lane closure will remain in place.

Question #8: Can contractors use mobile traffic singles instead of the flaggers?

Answer: Automated systems are anticipated for the NM511 single-lane closure. Please see the

Attachment A: Conceptual TCP for NM511 Single-Lane Closure included in the Statement of

Objectives. The devices to be used will be proposed by the selected contractor in their Traffic

Control Plan and approved by NMDOT.

File details come from the government source that posted it. Updated .