140R3024R0001__Attachment_9__Questions___Answers_2.pdf
PDF 102 KB Posted
- Attached to
- CRANE TESTING, REPAIR AND REPLACEMENT
- Solicitation number
- 140R3024R0001
About this file
This document contains questions and answers regarding Solicitation No. 140R3024R0001 for crane testing, repair, and replacement services at Hoover Dam. The solicitation seeks to replace remote radio control systems for cranes, including replacement controllers with three paddle and four toggle functions. Site visits are scheduled for November 16th for interested bidders to inspect the cranes. The document clarifies controller requirements and provides details on load testing water and drain access points located approximately 20 feet from the test area. Hook height is given as 45 feet. Images of the work areas, cab, and existing control panels are provided in Attachment 10.
View the file
Other files
Show all 12
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation No. 140R3024R0001 Amendment 0001, Crane Testing, Replacement & Repair Attachment 9, Questions & Answers
Questions and Answers:
1) Question: Mechanical section specifies "explosion proof enclosure" but no rating is provided.
Please provide the desired rating.
Answer: The enclosure referenced pertains to the receiver enclosure. NEMA 4 rating is sufficient, 'explosion proof' not required. The transmitter should be all weather type for use indoors or outdoors.
2) Question: Model MLTX2 is requested however the desired capabilities will not fit within the MLTX2. May offerors provide a similar but larger model to accommodate all desired functions?
Answer: Incorrect information was provided for controller inputs. Controllers should be similar to those already updated for similar cranes. Controller functions should be 3 paddle, 4 toggle with horn and e-stop. Left paddle to control Troller movement. Center Paddle to control main hoist. Right paddle to control bridge movement. Toggles control Trolley jog, bridge jog, bridge brakes and of/on/start. For further detail see controller pictures attached.
3) Question: Will the government provide a Post Exhibit for the sites staffing requirements?
Answer: A post exhibit is not available. The current contractor often flexes availability based on mission needs.
4) Question: Please provide the original telemotive job number or specifics on desired functions for the joystick and all 12 toggles.
Answer: Per the drawings the Telemotive job number appears to be R5896 and R5897. Joystick and 12 toggle requirement was mistakenly input on this project, see responses above.
5) Question: Please clarify what information is desired with "screen feedback" and how the current system feedback is/will be sent to the radio controller.
Answer: Screen requirement was added due to other current controllers having a screen. The screen is not required for these controllers. If a screen type controller is provided, information desired would be functional data such as; information on mode in use (trolley, bridge, main hoist, or aux hoist) speed, direction, etc.
6) Question: Please confirm only the radio control systems require replacement. Other crane control system may remain in place.
Answer: The remote controller and associated receiver system is what requires replacement.
7) Question: For load testing, how far is the water source (ie. Spigot) located from the testing area? What size is the current water connection?
Answer: There is a 3" line reduced down to 1/2" industrial fitting approximately 20' away. For testing the line could be reconfigured up to a 3" connection.
8) Question: For load testing, is a water drain available and how far from the test area is such a drain?
Answer: Yes, a 3" drain is approximately 20' from the test area.
Solicitation No. 140R3024R0001 Amendment 0001, Crane Testing, Replacement & Repair Attachment 9, Questions & Answers
9) Question: Provide hook height from floor when hook/block are in the upper most position.
Answer: The hook is approximately 45' from the floor.
10) Question: Provide pictures of area, cab, current control panels, and work area.
Answer: Please see images in Attachment 10.
11) Question: There are some old Telemotive receiver drawings sent in, but I can’t read the old Tele job number. Please provide the Telemotive job number from the drawing.
Answer: Per the drawings the Telemotive job number appears to be R5896 and R5897.
12) Question: Is there going to be a job walk for the Task Order for the bid? We will need to see the cranes to be able to bid this one correctly.
Answer: A site visit is scheduled for Thursday, November 16, 2024 at 10:00 am PT at Hoover Dam. Please RSVP by November 15 to Kristen Turner at khturner@usbr.gov .
mailto:khturner@usbr.gov
File details come from the government source that posted it. Updated .